سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی

با توجه به نبود خط انتقال سوخت، باید ذخایر کافی و مطمئن در نقاط مختلف استان ایجاد شود

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر ضرورت آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای پاییز و زمستان پیش‌رو گفت: با توجه به افزایش ناترازی انرژی و وابستگی تأمین سوخت استان به حمل‌ونقل جاده‌ای، باید از هم‌اکنون ذخایر مطمئن سوخت در نقاط مختلف استان ایجاد و نیاز واحدهای تولیدی، صنایع و بخش‌های مختلف احصا شود.

 سید محمدرضا هاشمی  در نشست ستاد مدیریت مصرف انرژی خراسان جنوبی اظهار کرد: با توجه به شرایط پیش‌رو و افزایش ناترازی انرژی، تشکیل ستادی ویژه برای تأمین و مدیریت انرژی و سوخت در فصل پاییز و زمستان ضروری است و دستگاه‌های مرتبط باید از هم‌اکنون برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند.

وی افزود: تمامی دستگاه‌های اجرایی باید نیازهای مجموعه‌های زیرمجموعه خود را به‌طور دقیق احصا کرده و برای تأمین به‌موقع سوخت مورد نیاز برنامه داشته باشند؛ همچنین جهاد کشاورزی باید نیاز سوختی مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و سایر واحدهای وابسته را پیش از آغاز فصل سرد مشخص کند.

استاندار خراسان جنوبی بر توسعه استفاده از سوخت دوم در نانوایی‌ها تأکید کرد و گفت: فرمانداران باید موضوع دوگانه‌سوز کردن نانوایی‌ها را با جدیت دنبال کنند تا دست‌کم ۷۰ درصد نانوایی‌های استان به سوخت دوم مجهز شوند.

هاشمی همچنین تأمین و ذخیره‌سازی نفت سفید در مناطق مختلف استان را ضروری دانست و ادامه داد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی باید با همکاری دستگاه‌های مرتبط، ذخیره‌سازی سوخت در مراکز دهستان‌ها را از هم‌اکنون پیش‌بینی کند.

وی با بیان اینکه حتی مناطق برخوردار از گازرسانی نیز باید ظرفیت ذخیره سوخت داشته باشند، افزود: در صورت بروز شرایط اضطراری، وجود ذخایر سوخت می‌تواند از ایجاد اختلال در تأمین انرژی جلوگیری کند.

به گزارش خبر و هنر خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی ذخیره‌سازی سوخت دوم برای صنایع مادر استان را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: صنایعی مانند سیمان قاینات، نیروگاه‌ها و فولاد به دلیل نقش مهمی که در تولید و اقتصاد استان دارند، باید از نظر تأمین و ذخیره سوخت جایگزین به‌صورت ویژه مدیریت شوند.

هاشمی با اشاره به وابستگی تأمین سوخت استان به حمل‌ونقل جاده‌ای و تانکرها اظهار کرد: با توجه به نبود خط انتقال سوخت، باید ذخایر کافی و مطمئن در نقاط مختلف استان ایجاد شود تا در صورت وقوع حوادث طبیعی یا غیرطبیعی و اختلال در حمل‌ونقل، روند تأمین انرژی با مشکل مواجه نشود.

وی تأمین سوخت معادن، مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و دیگر واحدهای تولیدی را نیز ضروری دانست و افزود: فرمانداران باید به‌صورت مستمر وضعیت تأمین سوخت شهرستان‌ها را رصد کنند، زیرا شرایط اقلیمی مناطق مختلف استان متفاوت است و شهرستان‌های سردسیر به برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای فصل زمستان نیاز دارند.

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنان خود بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی مکلف به استفاده از پنل‌های خورشیدی هستند و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

وی افزود: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی احداث‌شده در دستگاه‌های اجرایی استان نیز باید احصا شود تا زمینه افتتاح متمرکز این طرح‌ها در هفته دولت فراهم شود.

هاشمی مدیریت مصرف را مکمل تأمین انرژی دانست و بیان کرد: هدف، کاهش مصرف ضروری مردم نیست، بلکه باید مصرف متناسب با نیاز و به شکل بهینه انجام شود و استفاده صحیح از آب، برق و گاز به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی باید در زمینه مدیریت مصرف الگوی مردم باشند و از ظرفیت رسانه‌ها، صداوسیما، فضای مجازی، پایگاه‌های خبری و شورای اطلاع‌رسانی استان برای فرهنگ‌سازی و تبیین ضرورت مصرف بهینه استفاده کنند.

استاندار خراسان جنوبی همچنین ظرفیت نماز جمعه و شبکه ائمه جماعات را بستری مناسب برای فرهنگ‌سازی دانست و گفت: با توجه به حضور اقشار مختلف مردم در نماز جمعه، می‌توان از ظرفیت ائمه جمعه، ائمه جماعات، روحانیون طرح هجرت و امور مساجد برای تبیین موضوع مدیریت مصرف انرژی بهره گرفت.

هاشمی با قدردانی از همراهی مردم استان در مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: مردم خراسان جنوبی همواره در این زمینه همکاری و رعایت لازم را داشته‌اند و انتظار می‌رود مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز با ارائه الگوی مناسب، زمینه مشارکت بیشتر مردم را فراهم کنند.

وی افزود: حتی اقداماتی مانند خاموش کردن یک لامپ اضافی یا کاهش یک درجه‌ای وسایل گرمایشی می‌تواند در مدیریت مصرف انرژی مؤثر باشد.

استاندار خراسان جنوبی در پایان بر ضرورت توجه جدی مدیران به هشدارها و گزارش‌های تخصصی تاکید کرد و گفت: تأمین و ذخیره‌سازی سوخت باید بر اساس داده‌ها و نیازهای واقعی انجام شود تا با پیش‌بینی و آمادگی قبلی، در فصل سرد سال مردم و واحدهای تولیدی با مشکل مواجه نشوند.

 

استاندار خراسان جنوبی: ذخایر سوخت استان برای فصل سرد تقویت شود

 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: با وجود پشت سر گذاشتن دوره اوج گرما، مصرف برق کشور هنوز به میزان قابل توجهی کاهش نیافته و از سوی دیگر بخشی از نیروگاه‌های حرارتی که در تابستان تحت فشار مضاعف برای تولید برق قرار داشتند، ممکن است به صورت اضطراری از مدار تولید خارج شوند.

مهدی دادگر افزود: در بخش نیروگاه‌های برق‌آبی نیز به دلیل کاهش ذخایر آبی، دیگر امکان تولید پیشین را ندارد و این موضوع در کنار سطح مصرف، شرایط شبکه را همچنان حساس نگه داشته است.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش نسبی دما، انتظار کاهش مصرف وجود دارد اما این کاهش هنوز به اندازه‌ای نیست که بتوان از ظرفیت برخی نیروگاه‌ها بی‌نیاز شد بنابراین اجرای برنامه‌های مدیریت بار باید با انضباط بیشتری ادامه پیدا کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به پیش‌بینی افزایش دما در روزهای ابتدایی هفته تصریح کرد: شنبه، یکشنبه و دوشنبه پیش‌رو از روزهای گرم کشور خواهد بود و میانگین دمای کشور به حدود ۳۹.۵ تا ۴۰ درجه می‌رسد که ضرورت استمرار برنامه‌های مدیریت بار را افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: مدیریت بار در بخش‌های اداری، صنعتی، کشاورزی و فیدرهای عمومی در حال اجراست و تلاش می‌شود با برنامه‌ریزی دقیق، محدودیت‌ها تا حد امکان از بخش‌های مختلف مصرف‌کننده کاهش یابد.

دادگر همچنین با اشاره به برگزاری آزمون سراسری در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته آینده گفت: به دلیل اهمیت تامین برق پایدار برای برگزاری بدون وقفه کنکور، همکاری ویژه بخش صنعت مورد درخواست است و احتمالا از واحدهای صنعتی و شهرک‌های صنعتی خواسته می‌شود از صبح پنجشنبه فعالیت خود را متوقف کنند تا ظرفیت پایداری برای تامین برق فراهم شود.

وی تاکید کرد: هدف این است که همزمان با کاهش ذخایر آب نیروگاه‌های برق‌آبی، روند مصرف برق نیز نزولی شود تا شبکه بتواند با کمترین میزان محدودیت از شرایط موجود عبور کند.

وی با قدردانی از همکاری مدیران دستگاه‌های اجرایی استان اظهار کرد: عملکرد مدیریت بار در استان تاکنون مطلوب بوده و در بخش‌هایی مانند کشاورزی، صنعت و حتی بخش خانگی تلاش شده محدودیت‌های اعمال‌شده به حداقل برسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر نیز در این زمینه مورد توجه قرار گرفته و تلاش شده متناسب با ظرفیت ایجادشده در حوزه تجدیدپذیر، محدودیت کمتری به مصرف‌کنندگان استان تحمیل شود که خوشبختانه تاکنون این رویکرد محقق شده است.

وی از برنامه‌ریزی برای بررسی وضعیت تامین برق زمستان و تابستان سال آینده خبر داد و گفت: در هفته آینده نشستی در این زمینه برگزار می‌شود و برنامه محدودیت‌ها و الزامات تامین برق برای فصل سرما و سال آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور

لینک کوتاه خبر:

https://khabarvahonar.ir/news/?p=113433

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: