مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از ۱۱ تن زعفران خشک در این شهرستان برداشت شود که سال گذشته ۱۰ تن بوده است.
سلیمانی گفت ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرایان زیر کشت زعفران قرار دارد و در سال های اخیر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه از گذشته نیز زعفران در سرایان کشت می شده است افزود: نیاز کم زعفران به آب و وضع سفره های زیرزمینی سرایان این محصول کشاورزی را با شرایط شهرستان سازگار کرده است و کشاورزان نیز رغبت به سمت کاشت آن دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان گفت: پیش از این گندم و جو بیشترین سطح زیرکشت در شهرستان سرایان را داشته اما اکنون زعفران جان آن ۲ محصول را گرفته است.
وی از صدور ۶ پروانه تاسیس واحد صنایع تبدیلی زعفران در شهرستان سرایان خبر داد و افزود: سه واحد تاکنون در زمینه بسته بندی به بهره برداری رسیده و یک واحد تولید نوشابه های گازدار زعفرانی نیز در حال تاسیس است که امید می رود تا پایان سال به بهره برداری برسد.
سلیمانی در خصوص صادرات زعفران سرایان گفت: چند تاجر سرایانی در مشهد روی صادرات این محصول فعالیت می کنند اما برای معرفی محصول باید بیشتر تلاش شود.
وی با اشاره به کیفیت بالای زعفران سرایان اظهار داشت: سال گذشته از لحاظ رنگ دانه، طعم و بوی آزمایشاتی انجام شد که نشان داد کیفیت آن در حد استاندارد و حتی بالاتر بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان یادآور شد: علت این کیفیت زعفران به خاطر برداشت در صبح زود است که کشاورزان مقید به آن هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود یکهزار و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران خرید توافقی شد گفت: امسال چون قیمت زعفران مناسب است هنوز دولت به خرید توافقی ورود پیدا نکرده اما چون در این مبحث بیشتر خرید سرگل مدنظر است تلاش شده که کشاورزان را از فروش دسته ای زعفران به سمت سرگل ممتاز و پوشالی تشویق کنیم.
سلیمانی ادامه داد: ۲ کارگاه برای تولید زعفران نگینی امسال در شهرستان سرایان راه اندازی شده که باعث ارزش افزوده زعفران به میزان حداقل چهار میلیون تومان در هر کیلوگرم می شود.
وی با اشاره به برگزاری جشن برداشت زعفران در شهرستان سرایان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی گفت: در تلاش هستیم برای سال های آینده جشنواره ملی زعفران را در سرایان برگزار کنیم که نیازمند اخذ مجوزهای لازم است.
فاصله سرایان تا بیرجند مرکز خراسان جنوبی ۱۶۰ کیلومتر است.
خراسان جنوبی از لحاظ کیفیت زعفران رتبه نخست ایران را داراست و از این استان به عنوان سرزمین طلای سرخ یاد می شود