ایمان دهاقین، مشاور معاونت میراث فرهنگی کشور

موضوع میراث فرهنگی، امری فرابخشی است

مشاور معاون میراث فرهنگی کشور نسبت به خطر رد پرونده‌های جهانی در صورت آزادسازی نشدن حریم آثار هشدار داد.

 ایمان دهاقین، مشاور معاونت میراث فرهنگی کشور صبح امروز در کمیته راهبردی ثبت جهانی آسبادها و مساجد خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت هماهنگی دستگاه‌های مختلف برای تحقق این امر، اظهار کرد: ثبت جهانی آسبادها تنها یک رویداد اداری نیست بلکه فرصتی است که کمتر استانی در کشور نصیبش می‌شود؛ بنابراین تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مسئول باید سهم خود را در این مسیر ایفا کنند.

وی با بیان اینکه هیچ نهاد خاصی به تنهایی نمی‌تواند از این گستره وسیع میراثی حفاظت کند، تصریح کرد: موضوع میراث فرهنگی، امری فرابخشی است و دستگاه‌های عمرانی مانند راه و شهرسازی و شهرداری‌ها در حوزه توسعه شهری و آزادسازی تملک‌ها، دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی مانند آموزش و پرورش و صداوسیما در حوزه معرفی و فرهنگ‌سازی و نهادهای امنیتی در پیشگیری از حفاری‌های غیرمجاز، هر کدام سهم و نقش مشخصی دارند که باید به درستی ایفا شود.

وی با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته در خراسان جنوبی افزود: دغدغه‌مندی مسئولان این استان به ویژه در سطح معاونت عمرانی استانداری و اداره‌کل میراث فرهنگی، برای ما بسیار آموزنده بود و این همدلی و همراهی دستگاه‌های اجرایی، نویدبخش تحقق این اتفاق بزرگ در استان است.

مشاور معاونت میراث فرهنگی کشور با اشاره به حساسیت ارزیابان یونسکو، تصریح کرد: وقتی ارزیاب بین‌المللی وارد منطقه می‌شود، پرونده بسیار جدی می‌شود و ما تجربه‌هایی مانند پرونده‌های هگمتانه و طرح‌های خرم‌آباد را در سال‌های گذشته داشته‌ایم که مسیر دشواری را طی کردند.

وی تأکید کرد: باید واقع‌بین باشیم؛ اگر کوچک‌ترین خللی در فرآیند آزادسازی حریم آسبادها وجود داشته باشد، پرونده به سادگی «ریتر» (بازگشت) داده می‌شود. این یعنی سهمیه ثبت جهانی کشور به راحتی از دست می‌رود؛ اتفاقی که در سال‌های گذشته برای برخی پرونده‌ها رخ داد و سال‌ها اصلاح آن به طول انجامید.

دهاقین با تأکید بر اینکه باید قبل از حضور ارزیاب یونسکو تمامی موانع مرتفع شود، خاطرنشان کرد: در این جلسه سه موضوع مهم شامل تأمین اعتبارات ویژه، نیروی انسانی و خودرو مطرح شد که شخصاً پیگیر آن خواهم بود.

به گزارش خبر و هنر خراسان جنوبی وی گفت: به مسئولان استان قول می‌دهم صبح شنبه با دکتر دارابی (معاون وزیر) در این باره جلسه داشته باشم و دستورات لازم را برای حل این چالش‌ها اخذ کنم تا بتوانم در بازدید بعدی، با دست پُر و خبرهای خوش خدمت مردم و مسئولان خراسان جنوبی برسم.

مشاور معاونت میراث فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه ثبت جهانی آسبادها تنها یک عنوان افتخاری برای یک منطقه نیست، تصریح کرد: مهم‌تر از ثبت یک اثر، معرفی دانایی و هویت مردمان این سرزمین به جهانیان است و ثبت جهانی آسبادهای منطقه خراسان بزرگ و سیستان، قطعاً غنای میراث جهانی یونسکو را بالاتر می‌برد و ما می‌توانیم نقش خود را در ساخت فرهنگی جامعه جهانی به خوبی ایفا کنیم.

دهاقین ابراز امیدواری کرد که با همت مسئولان و همراهی مردم، شاهد جشن ثبت جهانی آسبادها باشیم و همان‌طور که در کتیبه قلعه الموت آمده است، «عاقبت خیر» نصیب این سرزمین شود.

نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی  دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور

 

لینک کوتاه خبر:

https://khabarvahonar.ir/news/?p=113332

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: