مدیرکل ثبت احوال خراسان‌جنوبی گفت: با ۱۶ خدمت الکتروینک ثبت احوال برای خراسان‌جنوبی، مردم از این پس کارهای ثبت احوال خود را از طریق سامانه سهیم انجام دهند و شجره‌نامه خود را در سامانه مشاهده کنند.

مرتضی امیرآبادی‌زاده مدیرکل ثبت احوال خراسان‌جنوبی  از ارائه ۱۶ خدمات الکترونیک ثبت احوال خبرداد و گفت: با توجه به مصوبه شورای عالی فضای مجازی، سازمان ثبت احوال کشور در سال ۱۳۹۹ موظف شده بود که خیلی از خدمات را الکترونیک و در بستر اینترنت برای مردم فراهم کند که با توجه به همت دولت سیزدهم و رئیس ثبت احوال کشور، این سامانه‌ها روز به روز قدرتمند شده و امروز شاهد این هستیم که سازمان ثبت احوال کشور از حالت سنتی خارج شده و به سمت یک سازمان تمام الکترونیک و هوشمند در حال حرکت است.

وی با بیان این‌که پایگاه‌های قوی در حال اجرا است که در آینده نزدیک خدمت هم استانی ها قرار خواهد گرفت، گفت: طبق دستور رئیس ثبت احوال کشور بر این بود که یک بستری فراهم شده و خدماتی که قرار است به شهروندان ارائه شود در یک محیط یکپارچه در فضای مجازی قرار بگیرند از این رو سامانه یکپارچه سهیم ( سامانه هویت یکپارچه ملی) راه‌اندازی شد.

دسترسی به سامانه سهیم از طریق تلفن همراه

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌جنوبی خاطرنشان‌کرد: همه شهروندان و هم استانی‌ها می‌توانند نرم افزار موبایلی آن را از طریق جستجوی سامانه سهیم در اینترنت به آن متصل شوند و نرم افزار را در موبایل خود نصب کنند؛ هر شهروند می‌تواند با کدملی و شماره تلفن همراه وارد سامانه شود؛ از طریق سامانه هدا (هویت در دسترس ایرانیان) احراز هویت و راست آزمایی صورت می‌گیرد و در مرحله بعد یک پسورد و کد کاربری ایجاد شده و وارد سامانه می‌شوند و خدمت خود را انجام می‌دهند.

امیرآبادی‌زاده با بیان این‌که ۱۶ خدمت در حال حاضر به صورت الکترونیک در سامانه فعال است، گفت: اولین خدمت که شهروندان و هم استانی‌های می‌توانند از این سامانه دریافت کنند پایگاه خانواده است؛ شجره‌نامه‌ای که ما در جامعه و عرف از آن یاد می‌کنیم.

شجره‌نامه افراد در سامانه سهیم قابل مشاهده است

وی اضافه‌کرد: فاز اول پایگاه خانواده در اختیار هم استانی‌ها قرار گرفته به‌طوری که افراد با وارد کردن کدملی، تصاویر خود، همسر، فرزندان خود را با آدرس، کدپستی و نشانی که در ثبت احوال اعلام کرد‌ه‌اند مشاهده کنند.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: فازهای بعدی پایگاه خانواده در حال انجام است که در آینده نزدیک می‌توانند شجره‌نامه خود اعم از هر کدام از اجداد سببی و نسبی خود را که دارای سند سه جلد احوال و هویتی باشند در سامانه قابل مشاهده خواهد بود.

امیرآبادی‌زاده یادآورشد: اگر که هرجا از این مشخصات نیاز به ویرایش داشته باشد هر کدام از شهروندان در بستر اینترنت ویرایش می‌کنند و اطلاعات در پایگاه ثبت احوال منتقل شده و این اطلاعات راست آزمایی می‌شود به عنوان مثال اگر کدپستی تغییر کرده اعلام کنند تا این اطلاعات پس از تایید بر روی پایگاه جمعیت کشور قرار گیرد.

وی دومین خدمت ارائه شده در این سامانه را پایگاه خانوار دانست و افزود: فاز اجرایی این پایگاه در آذرماه ۱۴۰۱ انجام شد و در حال تکمیل شدن است و افراد می‌توانند مشخصات خود را در این سامانه ببینند و قرار است در خدمت نهادهای خدمت‌رسان نیز قرار بگیرد تا دستگاه‌های دولتی از این پایگاه اطلاعات را بگیرند.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌جنوبی گفت: این پایگاه خانوار با سامانه هدفمندی‌سازی یارانه‌ها متفاوت است به طوری که سرپرست و اعضای سرپرست خانواده نمایش داده می‌شود؛ اگر قرار است فردی به این خانوار اضافه شود شهروندان می‌توانند از طریق موبایل شهروند را اضافه کرده و افرادی که به واسطه ازدواج و فوت، از خانوار حذف شده باشد می‌توانند ثبت کنند.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور