مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۵ رشته قنات با اعتبار ۵۳۰ میلیارد ریال در این استان بازسازی و احیا شده است.

اکبر محمدی  افزود: این قنوات به طول ۴۸ کیلومتر مرمت و بازسازی شده که مشارکت مردمی نقش موثری در مرمت آنها داشته است.

وی گفت: همچنین مرمت این تعداد قنات باعث افزایش و تثبیت ۶ میلیون متر مکعب آب استحصالی شده‌ است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: این استان با هفت هزار و ۶۰۰ رشته قنات بیشترین تعداد قنوات را در سطح کشور دارد و سالانه استحصال آب باکیفیت از این قنوات حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.

وی افزود: ۲۵ درصد آب استحصالی بخش کشاورزی استان از محل قنوات تامین می‌شود که آب شیرین و باکیفیتی است و نسبت به آب استحصالی از چاه‌ها بهره‌وری بالاتری دارد.

محمدی از قنوات به عنوان بهترین الگوهای مقابله با کم آبی یاد کرد و گفت: اردیبهشت امسال بر اثر بارندگی و سیل، ۳۵۳ رشته قنات در استان دچار خسارت شد که اکثر آنها بازگشایی شده و ۲۰ رشته باقی مانده که عملیات رفع انسداد این قنوات هم در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ درصد قنوات استان از نظر طولی مرمت شده‌ است بیان کرد: حدود ۳۵ درصد هم به دلیل بافت مقاوم نیازی به بازسازی و مرمت ندارد و مابقی قنوات نیاز به بازسازی دارد که در صورت تخصیص اعتبار دولتی و افزایش مشارکت مردم روند کار به سرعت انجام خواهد شد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: از ابتدای سال جاری ۱۶ باب استخر کشاورزی نیز با ظرفیت ۲۵۶ هزار متر مکعب و اعتبار ۳۰ میلیارد ریال ساخته شده که این استخرها معمولا در محل منابع آبی با دبی بسیار پایین احداث می‌شود.

نوشته و خبر نگار :حامد عارفی نیا و ا.حسن پور