#در_خانه_میمانیم

#شکست_کرونا_مردم_همدلی

#کرونا_را_شکست_میدهیم

#رعایت_بهداشت_فردی

 

متخصص طب سنتی دانشگاه به توصیه هایی تغذیه ای در ماه مبارک رمضان و مقابله با کرونا و همچنین بیان مطالبی درباره تحرک و خواب کافی پرداخت.

متخصص طب سنتی دانشگاه دانشگاه گفت: در همه ایام باید سعی شود تا از پرخوری، درهم خوری، مصرف مایعات هنگام صرف غذا(از نیم ساعت تا حدود دو ساعت بعد از غذا)، مصرف غذا هنگام عصبانیت پرهیز شود، قبل از احساس سیری دست از غذا کشیدن و تا وقتی که احساس گرسنگی نداشتیم، سراغ غذا نرویم

دکتر غلامرضا حقیقی با اشاره به آداب تغذیه برای افطاری در ماه مبارک رمضان گفت: توصیه می شود، بعد از بجا آوردن نماز مغرب، افطار خود را با آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا شیرین شده با کمی عسل باز کنید.

وی با اظهار اینکه بر خلاف باور عمومی، مصرف پنیر و هندوانه با هم توصیه نمی شود خاطرنشان کرد: در ادامه می توان مقدار کمی نان با پنیر، سبزی و مغز گردو یا کمی سوپ رقیق بدون رشته یا آش رقیق بدون رشته، یا شیر برنج یا فرنی میل کنید.

استادیار دانشگاه با بیان اینکه خوردن شام بعد از بجا آوردن نماز عشاء و تعقیبات توصیه می شود خاطرنشان کرد: در صورت گرسنگی، حدود یک ساعت بعد وعده شام را در آرامش میل نمایید و لقمه های غذا را خوب بجویید و از مصرف غذاهای سنگین پرهیز شود و دو ساعت بعد می توان سراغ مصرف میوه و مغزیجات، سالاد ها بدون استفاده از سس رفت.

دکتر حقیقی با اظهار اینکه فاصله افطار تا سحر باید به اندازه کافی مصرف مایعات داشته باشیم  و حداقل یک ساعت قبل از اذان صبح برای سحری آماده شویم افزود:سحری وعده اصلی غذایی در ماه مبارک رمضان است، لذا باید با خوردن سحری بدن توان لازم را برای انجام امور روزانه داشته باشد

وی با اظهار اینکه یبوست باعث ایجاد بیماری های متعدد می شود تصریح کرد: اجابت مزاج  خوب و مناسب از لازمه های سلامتی در تمامی اوقات زندگی است

متخصص طب سنتی با بیان اینکه زندگی ماشینی باعث شده است حرکات ورزشی و نرمشی را خیلی کم انجام دهیم و روز به روز بر پدیده مضر چاقی در جامعه افزوده شود گفت: یکی از بهترین اوقات برای ورزش در ماه مبارک رمضان، دو ساعت بعد از افطاری و مصرف شام است و توصیه موکد می شود که از انجام ورزش های سنگین در واقع کاهنده توان بدن و ایجاد کننده ضعف بدن جلوگیری شود

دکتر حقیقی تاکید کرد: انجام ورزش و نرمش درطول روز نیز باید به گونه ای باشد، که ما را دچار ضعف و تشنگی نکند

وی با بیان اینکه بدن نیاز به خواب و استراحت کافی دارد و اگر خواب بیش از حد باشد اثرات سوء بر بدن دارد گفت: از ساعت ۱۰ شب تا اذان صبح بهترین زمان برای خوابیدن است

استادیار دانشگاه با توصیه به پرهیز از خوابیدن تا دو ساعت بعد از خوردن غذا که باعث کسلی در ساعات بیداری و سوء هاضمه می شود گفت: توصیه می شود انسان بین ۶ تا ۱۰ ساعت بر حسب نوع مزاج در طول روز بخوابد

دکتر حقیقی با بیان اینکه خوابی خوب است که به صورت پیوسته بوده و فرد بعد از بیداری احساس راحتی و سرزنده بودن داشته باشد گفت: توصیه می شود افراد با مزاج متعدل حدوداً ۸ ساعت، گرم و خشک ۶ ساعت و مزاج سرد وتر  تا ۱۰ ساعت خواب داشته باشند

وی در ادامه به بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: رعایت اصل فاصله گذاری اصل شست و شوی بهداشتی دست ها و جلوگیری از دست زدن به نواحی پرخطر صورت از مهمترین راه های جلوگیری از ابتلاء به کرونا ویروس است

متخصص طب سنتی ادامه داد: حضور در محیط های پرخطر وغیر ایمن، عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی، ارتباط با کودکان و نوجوانان ناقل بدون علامت، استرس های محیطی، کسانی که دچار بیماری های زمینه ای(قلبی عروقی، ریوی، کلیوی، کبدی، فشارخون و دیابت و…) هستند و افرادی که مواد ضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، از جمله شرایطی است که  ما را مستعد ابتلاء به کرونا می کند

دکتر حقیقی با توصیه به پرهیز از استرس ها و جلوگیری از قرار گرفتن در محیط های تنش زا، شلوغ و چالش برانگیز گفت:

تغذیه مناسب ، مصرف زنجبیل، سیر، پیاز بیشتر، دمنوش مانند بابونه اویشن نعناع، ورزش کافی، بوئیدن چیزهای خوشبو و معطر برای تقویت روحیه نیز برای جلوگیری از ابتلاء به کرونا توصیه می شود

وی خاطرنشان کرد:رژیم غذایی نباید ما را دچار یبوست کند و از خوردن مواد مصنوعی و مواد دارای مواد نگهدارنده و محافظ است و مواد غذایی که حالت خمیری و ازجی مثل ماکارانی، اش رشته،کله پاچه و مواد غذایی و.. پرهیز شود

استادیار دانشگاه با توصیه به انجام روزانه دو بار قرقره با آب نمک گفت: برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را داخل یک لیوان اب جوشیده ولرم شده حل و سپس قرقره می کنیم و حتی می شود برای شستشوی بینی آن را استنشاق کرد