?استاندار خراسان جنوبی که ظهر امروز در اولین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سخن می گفت با بیان این مطلب افزود: اصلاح الگوی مصرف آب در حوزه کشاورزی و نیز جلوگیری از هدررفت منابع آبی در حوزه های آب و فاضلاب باید جزو مهمترین برنامه ها در سال جاری در دستگاه های تخصصی باشد.
? استاندار خراسان جنوبی، ادامه داد: دستگاه های اجرایی ذی ربط برنامه های افق ۱۴۲۰ و بلند مدت خود را در حوزه های مربوطه در جلسه آینده شورای حفاظت از منابع آب استان ارائه نمایند.
?دکتر مروج الشریعه، اصلاح الگوی کشت در استان را به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به کشت برخی محصولات کشاورزی و جالیزی که نیاز به مصرف آب فراوان دارند ، جایگزین کردن این محصولات با محصولات کم آب بر و اقتصادی تر باید در برنامه های سال جدید دستگاه های تخصصی قرار گیرد.
?مقام عالی دولت در استان، با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از قنوات استان تامین می گردد افزود: می توان با مدیریت مناسب قنوات از طریق لایروبی ، تجهیز و… بگونه ای برنامه ریزی کرد تا آب قنوات در استان به نحو بهینه تری مورد استفاده قرار گیرد.
?مروج الشریعه، موضوع تامین آب در استان را اولویت اول استان دانست و تصریح کرد: نمی توان با اجرای برنامه های روزمره و عادی مشکلات موجود را مرتفع ساخت ؛ بنابراین مسئولین ذی ربط باید فکری اساسی و برنامه ای جامع و کاربردی با توجه به امکانات ومنابع موجود ارائه نمایند تا بتوان با استفاده از ظرفیت های کشوری و استانی این معضل را تا حدودی مرتفع نمود.
?استاندار خراسان جنوبی، به خشکسالی های چندین ساله در استان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به استمرار احتمالی خشکسالی ها طی سنوات آتی در استان ، باید سیاست گذاری مناسبی در این حوزه به انجام برسد.
?مروج الشریعه، شرایط فعلی آب در استان را بحرانی توصیف کرد و ادامه داد: شورای حفاظت از منابع آب فرصتی است که به کارگروه ملی آب در کشور در حوزه های کشاورزی، شرب، صنعت و… پیشنهادات کاربردی و مدل های بهینه مصرف آب را ارائه نماید.
?مقام عالی دولت در استان، مدیریت منابع آب موجود در استان را مورد تاکید جدی قرار داد و یادآورشد: باید تلاش کنیم تا با کاهش میزان صرف آب، سطح تولید محصولات مختلف کاسته نشود که این امر نیازمند کاری علمی ، زیربنایی و استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا در این زمینه است.
?مروج الشریعه، با بیان اینکه حق بهره برداری از منابع آبی در کشور و استان نیازمند بازتعریفی مجدد است، گفت: با توجه به کمبود منابع آب و لزوم بهره گیری مناسب از این ظرفیت خدادادی باید بگونه ای برنامه ریزی کنیم تا ضمن رعایت حرمت مالکیت شخصی افراد ، ومنافع عمومی جامعه در نوع بهره برداری از منابع آبی نیز مورد توجه باشد.
?استاندار خراسان جنوبی، ادامه داد: دستگاه های اجرایی ذی ربط باید تا پایان خرداد ماه سال جاری برنامه های کاربردی خود را در زمینه های کاهش مصرف ، اصلاح الگوی مصرف و نیز جلوگیری از هدر رفت منابع آبی ارائه نمایند تا بتوان در فرصت باقی مانده تا پایان سال این برنامه ها را پیگیری و اجرایی نمود.
?مروج الشریعه، استفاده از منابع مالی بانک های خارجی و یا نمایندگی های موسسات مالی خارجی در کشور را برای کمک به موضوع آب مورد تاکید قرار داد و افزود: کمیته ای به ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استان برای استفاده از مدل های مناسب در خصوص استفاده از منابع مالی موجود در بانک ها و موسسات مالی خارجی تشکیل خواهد شد.
?وی با اشاره به اینکه برای جلسه آتی شورای حفاظت از منابع آب ، گزارش جامعی از آخرین وضعیت سدهای استان ارائه گردد، افزود: بخش اعظمی از نیاز آبی استان از طریق سدها تامین می گردد از این رو ضروری است که آخرین وضعیت سدهای موجود، سدهای در دست مطالعه و… آماده و برنامه ریزی به منظور استفاده حداکثری از این سدها به انجام برسد.
?مقام عالی دولت در استان، ادامه داد: با توجه به بالا بودن میزان تبخیر در استان ، لازم است از آخرین تکنولوژی روز دنیا در زمینه جلوگیری از تبخیر آب در سدهای استان به منظور افزایش بهره برداری از منابع آبی در اختیار به انجام برسد.
?مروج الشریعه، استفاده از آب های ژرف را یکی از راه های رفع معضل بی آبی در استان مورد تاکید قرار داد و افزود: باید برنامه ای جامع و کامل برای استفاده از منابع آبی موجود در آب های ژرف آماده داشته باشیم تا در صورت به نتیجه رسیدن مطالعات بتوان به بهترین نحو از آنها استفاده کرد.

وی جداسازی آب شرب و فضای سبز در شهرهای استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: شهرداران استان موظفند در خصوص جداسازی آب شرب از فضای سبز اقدامات و برنامه ریزی های لازم را صورت دهند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اقدامات اداری و برخوردهای متناسب صورت گیرد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله