به گزارش خبر و هنر، عصر چهارشنبه، سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی در دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی حوزه شمال شرق کشور که با حضور رئیس مجلس، وزرای امور خارجه و میراث فرهنگی، سفرای ایران و استانداران سه استان خراسان برگزار شد، به معرفی ظرفیت‌های توسعه‌ای استان پرداخت.

وی خراسان جنوبی را مهد علم، فرهنگ و دیانت خواند و اشاره کرد که از میان ۱۱ پدر علم کشور، ۶ نفر متعلق به این استان هستند. همچنین استان دارای ۵۱ نوع ماده معدنی از ۷۵ نوع کشور است و بزرگترین ذخیره زغال‌سنگ خاورمیانه با بیش از ۹۰۰ میلیون تن در منطقه طبس قرار دارد. پروژه نیروگاه زغال‌سنگ طبس پس از ۱۷ سال با پیگیری دولت و مجلس به مرحله اجرا رسیده است.

هاشمی با تأکید بر ظرفیت‌های معدنی، گفت: خراسان جنوبی پایتخت بنتونیت ایران است و منطقه سرایان دارای پنج معدن فعال طلا است که سال گذشته بیش از ۷ همت از محل فروش تولیدات طلا درآمد کسب شد.

وی در حوزه گردشگری افزود: بیش از ۲۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی شناسایی شده که هزار اثر در فهرست ملی و ۱۰ اثر در فهرست جهانی ثبت شده است. همچنین ۹۸ درصد زرشک جهان توسط ۷۵ هزار کشاورز استان تولید می‌شود.

استاندار به صادرات استان اشاره و تصریح کرد: در شش‌ماهه دوم سال گذشته، ۳۸ درصد از صادرات ایران به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شد و در سه‌ماهه نخست امسال، ۳۱ هزار و ۷۵۰ کامیون با وزن ۸۸۵ هزار تن کالا از این مرز عبور کرده است.

هاشمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی خراسان جنوبی گفت: بیش از ۱۵۰ تاجر افغان حضور داشتند و تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه کشت فراسرزمینی، فرآوری معدن، شرکت‌های دانش‌بنیان و گردشگری سلامت امضا شد.

وی تأکید کرد: تکمیل راه‌آهن چابهار–زاهدان–بیرجند–یونسی–گناباد اولویت حیاتی برای امنیت و توسعه اقتصادی شرق کشور است. تاکنون ۳۲ درصد مسیر ۴۸۶ کیلومتری استان پیشرفت داشته و با جدیت ادامه دارد.

استاندار اضافه کرد: پروژه راه ماهیرود–فراه به طول ۱۱۷ کیلومتر نیز پس از سال‌ها معطل ماندن با حمایت دولت و مجلس آغاز شده است. با فعال‌سازی طرح کوله‌بری و صدور کارت تجاری برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ خانوار، شرق کشور می‌تواند به قطب تجارت مرزی تبدیل شود.

هاشمی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تداوم حمایت‌های دولت و مجلس، توسعه پایدار و شکوفایی شرق کشور در خراسان جنوبی تحقق یابد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور