مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر با ۳۸ دستگاه تانکر سیار به روستاهای استان به صورت نوبتی آبرسانی می‌شود که برای خرید تانکر در شهرستان‌ها درخواست کمک داریم.

مهدی صفوی‌نژاد روز سه شنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر آب شرب ۱۸ تا ۲۲ درصد جمعیت روستایی استان معادل ۴۵۰ روستا به صورت سیار و با تانکر تامین می‌شود.

وی گفت: از مجموع یک هزار و ۷۵۳ روستای دارای سکنه استان خراسان جنوبی ۹۵۰ روستا دارای شبکه آبرسانی هستند و از این تعداد ۱۰۰ روستا دارای تنش آبی بوده و قطعی پنج ساعته آب را در برخی ساعات شبانه روز تجربه می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی اضافه کرد: ۱۴۸ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت استان فاقد شبکه آبرسانی است و باید با تانکر سیار آبرسانی شوند.

وی با تاکید بر اینکه از نظر کمی و کیفی در زمینه آبرسانی سیار به روستاها مشکل داریم گفت: ۱۱۰ روستا از ۴۵۰ روستا که آب شرب آنها به صورت سیار تامین می‌شود، مشکل کیفی دارند.

صفوی‌نژاد با اشاره به اینکه چهار هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی دام زیرپوشش این مجموعه قرار دارد یادآور شد: مجبور هستیم با اعمال فشار به این واحدها آب مورد نیاز مردم مناطق روستایی را تامین کنیم.

وی از وجود ۳۲۰ تانکر ثابت در روستاهای فاقد آب شرب خراسان جنوبی خبر داد و گفت: برای تامین آب شرب ۹۳ روستا با جمعیت چهار هزار و ۴۰۰ خانوار با اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مساعدت طلبیدیم.

مدیرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین آبرسانی به ۲۳ روستای استان بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل طرح ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز در این نشست برای تکمیل طرح آبرسانی به ۲۳ روستای استان به صورت مشارکتی قول همکاری داد تا یک سوم سرمایه‌گذاری را تامین کند.

محمد مخبر همچنین برای تامین ۱۱ دستگاه تانکر (هر تانکر ۵۰۰ میلیون تومان) به صورت مشارکتی و با سهم یک سوم قول مساعد داد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم گفت: ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت تاکنون در احداث بیش از ۲۱۴ کلاس درس خراسان جنوبی مشارکت داشته است.

محمدرضا بیکی افزود: در خراسان جنوبی سال‌های اخیر با پدیده جابه جایی جمعیت از روستاها به شهرها به ویژه حاشیه نشینی در مرکز استان مواجه بوده ایم.

وی بیان کرد: در حال حاضر سرانه میانگین فضای آموزشی در کشور ۵.۲ و در استان ۴.۷ و نگران کننده است که مسایلی از جمله مدارس دونوبت را در بیرجند ایجاد کرده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی خواستار احداث ۲ مدرسه ۱۲ کلاسه در حاشیه بیرجند شد و گفت: در حال حاضر ۵۲  مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که در هر کانکس بیش از ۱۰ نفر مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: بیشترین این مدارس در شهرستان های نهبندان و درمیان است که حتی با ساخته‌های پیش ساخته با اعتبار ۶ میلیارد تومان می‌توان این مدارس کانکسی را حذف کرد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در این زمنیه قول داد به صورت مشارکتی اداره کل نوسازی و ستاد اجرایی نسبت به احداث و تامین ۳۲ مدرسه تک کلاسه در استان مساعدت کند و طی یکسال مدارس احداث و تحویل داده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این نشست گفت: نرخ پراکندگی در استان به خاطر وسعت و پراکندگی جمعیت در هر کیلومتر ۶ نفر و در کشور ۴۸ نفر است.

محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: شهرستان بشرویه ۳۰۰ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد در حالیکه دارای یک بیمارستان مردم ساز مربوط به ۲۰ سال قبل است.

وی گفت: ساخت یک باب بیمارستان نیز از سال ۸۹ در این شهرستان آغاز شد و سال ۹۵ با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل کمبود نقدینگی و اعتبار تعطیل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: برای تکمیل ساختمان این بیمارستان هشت میلیارد تومان و سایر ملحقات چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی عنوان کرد: همچنین ۸۱ پروژه بهداشتی و درمانی در استان آغاز شده که ۲۹ پروژه دارای بین ۴۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و از این تعداد ۱۴ مورد در مناطق روستایی واقع شده است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این زمینه گفت: از سال‌های گذشته مشارکت در احداث ۱۱ بیمارستان در سطح کشور را تقبل کردیم که یکی مربوط به خراسان جنوبی بوده و به بهره برداری رسیده است.

مخبر ادامه داد: هنوز تمام بیمارستان‌های مربوطه تکمیل یا به بهره برداری نرسیده است لذا تا اتمام این پروژه‌ها نمی‌توانیم به استان قول مساعدت بدهیم.

وی بیان کرد: برای تکمیل ۱۴ پروژه بهداشتی و درمانی روستایی خراسان جنوبی به صورت مشارکتی و سهم یک سوم وزارت بهداشت، یک سوم استانداری و یک سوم ستاد همکاری می‌کنیم.

نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: تجهیزات و امکانات آموزشی در خراسان جنوبی به نوسازی نیاز دارد که در این زمینه از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تقاضای مساعدت داریم.

محمدرضا امیرحسنخانی افزود: سطح سواد و قبولی کنکور در استان به ویژه شهرستان‌های بشرویه و سرایان بالاست و رتبه‌های زیر ۱۰ را داریم که بسیار ارزشمند است.

وی ضمن قدردانی از رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و هیات همراه برای سفر به خراسان جنوبی اظهار داشت: از استاندار خراسان جنوبی نیز برای پیگیری تحقق این سفر قدردانی می‌کنیم چراکه بدون شک از زمان حضور استاندار، این استان دچار تحول شده است.

نماینده مردم چهار شهرستان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی بر لزوم توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و واگذاری مجتمع‌ها تاکید و عنوان کرد: نهضت گلخانه‌ای پیشران توسعه استان خواهد بود اما باید در این زمینه مدیریت واحد وجود داشته باشد.

وی یادآور شد: در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه به استان برای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در استان قول مساعد داده شد در حالیکه در برخی شهرستان‌ها زمین نداریم و در این خصوص درخواست داریم بنیاد مستضعفان به صورت تهاتری زمین در اختیار ما قرار دهد.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بنیاد برکت منشا برکات فراوانی در سطح کشور بوده و پروژه‌های عمرانی، زیربنایی در استان نیز نشان می‌دهد نسبت به استان توجه ویژه شده است.

حجت الاسلام سید محمدباقر عبادی افزود: بنیاد برکت در اطلاع رسانی به مردم مقداری نجابت نشان می‌دهد در حالیکه خدمات آن از بسیاری دستگاه‌های دیگر بیشتر است لذا انتظار داریم بنیاد، عملکردها را اطلاع رسانی کند تا مردم در جریان قرار بگیرند.

وی احیای قنوات را منشا اشتغال و ماندگاری جمعیت در روستاهای استان دانست و تصریح کرد: اکنون حدود ۴۸۵ روستای استان آب آشامیدنی ندارند و با تانکر آبرسانی می‌شوند که درخواست داریم این موضوع را به صورت ویژه ببینید.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی هم گفت: در ارتباط با احیای قنوات از سطح کشور گلایه داریم چراکه با توجه به پیگیری‌های زیاد اما نسبت به این موضوع کم توجهی می‌شود.

نظر افضلی افزود: با تمامی مسئولان بالادستی موضوع را مطرح کرده‌ایم که به قنوات استان مرزی خراسان جنوبی رسیدگی کنند چون منابع آبی کم است و سال های آینده به مشکل برخواهیم خورد.

وی بیان کرد: انتظار داریم این موضوع را پیگیری کرده و از صندوق توسعه ملی رقمی برای احیا و مرمت قنوات استان اختصاص یابد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اسکان در خراسان جنوبی را امنیتی ببینید و با ایجاد و تثبیت اشتغال و ماندگاری مردم در روستاهای مرزی نگذارید مرزها خالی شود.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی هم بر لزوم محرومیت‌زدایی فرهنگی در استان تاکید کرد و گفت: پوشش دیجیتالی استان بیش از ۱۰ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری است و نقاط بسیاری فاقد پوشش دیجیتال هستند.

علیرضا آیینه دار افزود: در پنج شهرستان مرزی و محروم استان ۲۲۰ ایستگاه برای پوشش دیجیتال نیاز است که اگر زیرساخت‌های آن تامین شود سازمان صدا و سیما برای تامین، تجهیر و تکمیل هر یک ایستگاه ۵۰۰ میلیون تومان می‌تواند هزینه کند.

وی تصریح کرد: برای تکمیل زیرساخت اولیه هر ایستگاه به طور میانگین ۸۰ میلیون تومان نیاز است و برای اینکه پوشش به میانگین کشوری برسد ۳۱۸ ایستگاه در استان نیاز است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکن روستایی براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵در این استان شناسایی شد که ۳۹ هزار و ۵۰۰ واحد معادل ۴۴.۵ درصد از استحکام لازم برخوردار و ۵۵.۵ درصد واحدها غیرمقاوم هستند که با کوچکترین حادثه دچار مشکل خواهند شد.

علی‌اصغر آسمانی مقدم افزود: هرچقدر در روستاها کار انجام دهیم اما مردم مسکن و مامن مستحکم نداشته باشند کار بیهوده‌ای است.

وی بیان کرد: براساس تفاهم نامه سال ۹۶ با بنیاد برکت مقرر شده بود ۷۰۰ واحد به ازای هر واحد ۳.۵ میلیون تومان برای مقاوم‌سازی به بنیاد مسکن استان داده شود اما اکنون اعتبارات بسیار متفاوت شده است.

تفاهم‌نامه‌ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری خراسان جنوبی با محوریت اشتغالزایی در زمینه ایجاد، ساماندهی و تکمیل زنجیره ارزش پرورش شتر و دام سبک و تبدیل استان خراسان جنوبی به قطب تامین و ترانزیت شتر و محصولات آن در کشور تا سال ۱۴۰۰ امضا شد.

مجموع سرمایه گذاری ستاد اجرایی حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی به هشت هزار میلیارد ریال رسید و براساس تفاهم‌نامه جدید ۱۲ هزار شغل طی ۲ سال در این استان ایجاد می‌شود

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله