#خبر_و_هنر

#خراسان_جنوبی

#khabar_va_honar

#southern_Khorasan

#Birjand

#khabarvahonar

#خبر_و_هنر #خبروهنر

#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ

#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه

– پوستر همایش منطقه‌ای بزرگداشت استاد بدیع‌الزمان فروزانفر که قرار است نیمه اردیبهشت امسال در شهرستان بشرویه برگزار شود، با حضور جمعی از اعضای شورای راهبردی این همایش رونمایی شد.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی روز سه‌شنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها اظهار داشت: پوستر این همایش ذیل کمیته طراحی همایش با نظر و ایده چند کارشناس و هنرمند عرصه هنرهای تجسمی ‌و فعالان تولید محتوایی به این مرحله رسیده و بیشتر از یکصد ساعت برای ایده محتوا و طراحی، زمان گذاشته شده است.

محمود رمضانی گفت: همایش منطقه‌ای بزرگداشت استاد بدیع‌الزمان فروزانفر با عنوان “فرهنگ‌پژوهان” در پانزدهم و شانزدهم اردیبهشت ماه و با حضور فرهیختگان و جمعی از شاگردان استاد بدیع‌الزمان فروزانفر و به پاس سال‌ها خدمت وی به تاریخ و ادبیات کشور و تعلیم و تربیت اساتید بزرگ ادبیات کشور از جمله دکتر عبدالحسین زرین کوب، دکتر غلامحسین یوسفی و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی برگزار می‌شود.

وی افزود: پس از ۲ سال محدودیت‌های کرونا این مراسم به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی استان نیمه اردیبهشت امسال در زادگاه این فرهنگ‌پژوه – شهر بشرویه – و با حضور صاحبنظران، فرهیختگان، علاقه‌مندان و جمعی از شاگردان استاد و مولوی‌پژوهانی از برخی مناطق کشور برگزار می‌شود.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: میهمانانی از استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، کرمان، گلستان، یزد، اصفهان، فارس و آذربایجان غربی در این همایش دو روزه حضور خواهند داشت و بیش از ۱۵ برنامه جانبی هم اجرا خواهد شد.

وی گفت: این بزرگداشت از سلسله برنامه‌های همایش بین‌المللی استاد بدیع‌الزمان فروزانفر است که برای برگزاری آن در سال آینده برنامه‌ریزی می‌شود.

رمضانی برگزارکنندگان این مراسم ادبی را استانداری خراسان جنوبی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، هیات امنای آثار استاد بدیع‌الزمان فروزانفر، تولیت شمس (از استان آذربایجان غربی) و کرسی مولوی‌پژوهی کشور معرفی و اضافه کرد: برخی دستگاه‌های اجرایی مرتبط، شرکت‌ها و موسسات خصوصی نیز در برگزاری این بزرگداشت مشارکت دارند.

«جلیل بُشرویه‌ای» ملقب به بدیع‌الزمان فروزانفر (زاده ۱۴ شهریور ۱۲۷۶ در بُشرویه – درگذشته ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در تهران)؛ ادیب، نویسنده، مترجم، سراینده و پژوهشگر ادبی ایرانی و مدرس دانشگاه برجسته در زمینه زبان و ادبیات فارسی و یکی از مولوی‌پژوهان بزرگ امروزی بود که در این زمینه آثار ارزشمند گوناگونی را نگاشت.

فروزانفر همچنین سال‌ها استاد کرسی‌دار ادبیات فارسی در دانشگاه تهران و نیز از کارمندان فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.

نام ابتدایی بدیع‌الزمان فروزانفر در دوره جوانی‌ محمدحسین بشرویه‌ای بود که بعدها خود را جلیل ضیاء بشرویه‌ای، بعدتر جلیل فروزانفر و عاقبت بدیع‌الزمان فروزانفر نام نهاد.

تخلص شعری وی ابتدا ضیا بود و سپس ترجمه همان را که فروزانفر است، برگزید. او لقبِ «بدیع‌الزمان» را در سال ۱۲۹۸ خورشیدی به ‌سبب سرودن قصیده‌ای در وصف بهار، از احمد قوام (قوام‌السلطنه) والی خراسان، دریافت کرد.

استاد بدیع‌الزمان فروزانفر مولوی‌شناسی بزرگ بود که حدود ۴۰ سال درباره آثار مولوی و شمس تبریزی تحقیق کرد و حاصل پژوهش‌های او کتاب‌هایی مانند فیه کافی مثنوی معنوی ماخذ قصص و تمثیلات مثنوی، احادیث مثنوی و از دیگر آثار او تاریخ ادبیات ایران، زنده بیدار و ترجمه رساله قشیریه است.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان بشرویه در ۳۰۰ کیلومتری بیرجند است.