مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: موسسات قرآنی استان با توجه به هزینه‌های سنگین اجاره بها به مکان تجمیعی برای فعالیت‌های قرآنی نیاز دارند.

ناصر نبی‌زاده در نشست اعضای اتحادیه موسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی، قرآنی و عترت استان با استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر بتوانیم ضریب حمایتی خود را از موسسات و فعالیت‌های قرآنی افزایش دهیم، شاهد تحولات فرهنگی خوبی در استان خواهیم بود.

وی گفت: در مجموع ۸۰ موسسه قرآنی در خراسان جنوبی داریم که از این تعداد چهار موسسه به تازگی مجوز فعالیت گرفتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: ۲ اتحادیه موسسات قرآنی در خراسان جنوبی داشتیم که به دلیل جلوگیری از انجام اقدامات موازی در چند سال گذشته با یکدیگر ادغام شدند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی یک استان فرهنگی است از برگزاری مراسم خانوادگی قرآن کریم تا مراسمات رسمی شاهد گستردگی حجم فعالیت‌های قرآنی در سطح این استان هستیم.

نبی‌زاده افزود: اگر چه کرونا در زمینه فعالیت‎های قرآنی محدودیت‌هایی ایجاد کرده اما با استفاده از روش‌ها نو و ابتکاری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در زمینه ترویج فعالیت‌های قرآنی موفق عمل شده است.

وی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان ۷۰ برنامه را در فضای مجازی تعریف کردیم و ۱۵۰ کلیپ با موضوعات مختلف فرهنگی و قرآنی تهیه شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: در زمینه ثبت‌نام در برنامه‌ها و آزمون‌های سراسری قرآن کریم خراسان جنوبی با توجه به درصد جمعیت رتبه اول را در سطح کشور دارد.

وی افزود: روستای دادران شهرستان درمیان به عنوان یکی از ۱۲ روستای برتر کشور در زمینه فعالیت‌های قرآنی معرفی شده است.

وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون ۷۷۰ میلیون تومان در زمینه فعالیت‌های قرآنی در خراسان جنوبی هزینه شده که از این میزان ۳۰۰ میلیون تومان استانی و ۴۷۰ میلیون تومان از محل اعتبارات وزارتخانه بوده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه ما در خراسان جنوبی ۵۵ موسسه قرآنی ثبت شده داریم و ۲۱ موسسه هم تاکنون به دلایل مختلف ثبت نشده‌اند، اضافه کرد: در این استان ۵۸ خانه قرآن شهری و ۱۷۸ خانه قرآن روستایی فعالیت دارند.

حجت الاسلام احمد رضایی با اشاره به دستاوردهای قرآنی در خراسان جنوبی گفت: سالانه حدود هزار دوره و کلاس آموزشی در موضوعات مختلف قرآنی توسط موسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه تنها در شهرستان فردوس هزار نفر حافظ جزء یک تا کل قرآن کریم را داریم، اضافه کرد: سالانه حدود ۱۴ هزار نفر در دوره‌های آموزشی قرآن کریم در استان شرکت می‌کنند.

رضایی ادامه داد: همچنین سالانه سه هزار گواهینامه قرآنی در موضوعات مختلف قرآنی در خراسان جنوبی صادر می‌شود و دوره‌های تخصصی کادر قرآنی در خراسان جنوبی هم سالانه برگزار می‌شود که به لحاظ تخصصی استان از لحاظ کادر قرآنی غنی شده و نیاز به سایر استان‌ها ندارد.

وی گفت: از سال ۹۶ تاکنون به صورت مستمر دوره‎های آموزشی سبک زندگی اسلامی در استان برگزار می‌شود و همه ساله جشنواره قرآنی کودک و نوجوان در خراسان جنوبی برگزار می‌کنیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرایی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی امضا شده است، همچنین آزمون‌های اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن از سطح کارشناسی تا دکتری صادر می‌شود.

رضایی از راه‌اندازی مجمع قاریان و هیات اندیشه‌ورز در شهرستان‌های خراسان جنوبی خبر داد و گفت: شبکه فعالان قرآنی استان در بستر فضای مجازی با هدف مدیریت صحیح، سریع و دقیق فعالیت‌های قرآنی راه‌اندازی شده که دوران کرونا کمک کننده بوده است.

وی گفت: قرارگاه جهادگران قرآنی برای اولین بار با مشارکت بسیج سازندگی در خراسان جنوبی راه‌اندازی شده است.