معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: آنچه در شرایط فعلی برای مبارزه با قاچاق کالا در استان اولویت اول محسوب می‌شود، قاچاق سوخت است که به اقتصاد کشور و استان ضربه وارد می‌کند.

ناصر خوش‌ خبر روز پنجشنبه در نشست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی افزود: قاچاق سوخت چالش‌هایی را در جامعه، فرایند توسعه کشور و تولید در سطح استان ایجاد می‌کند که نیاز است شرکت پخش فراورده‌های نفتی نظارت خود را در این بخش تشدید کند.

وی گفت: باید به عوامل انسانی دست اندرکار آموزش‌های لازم ارایه و دغدغه‌های کمیسیون منتقل شود همچنین نیاز است سرکشی‌های سرزده انجام شود و برای افرادی که کم توجهی می‌کنند ساز و کار برخورد قانونی تعریف شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: نیازمند این هستیم که ساز و کارهای مقابله‌ای و نظارتی را با کمک دستگاه‌های عضو کمیسیون و شرکت پخش فراورده‌های نفتی و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود به ویژه آموزش و توجیه نیروی انسانی فعال در این بخش دنبال کنیم زیرا اقدامات بازدارنده و نظارت و مراقبت مستمر، فرصت انحراف از عرضه صحیح سوخت را از قاچاقچیان و دلالان می‌گیرد.

وی تصریح کرد: یکی از راهکارهای بازدارنده قاچاق کالا و ارز اعمال جریمه شناور به تناسب نوع قاچاق است که در صورت تایید از سوی کمیسیون مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یقینا تاثیرگذار خواهد بود.

رییس کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی افزود: نگرانی برخی اعضا در رابطه با قاچاق دام‌های وارداتی لازم است مورد بررسی قرار گیرد و پیگیری و رایزنی‌های فشرده‌ای از سوی مجموعه استان انجام گرفت تا واردات دام زنده داشته باشیم و این اقدام ارزشمند تنها در راستای رفاه شهروندان صورت گرفت که لازم است به منظور جلوگیری از اقدامات سودجویانه برخی افراد، نظارت و بازدیدها و مراقبت‌ها تشدید شود.

وی گفت: دستگاه‌های نظارتی و انتظامی به این مساله ورود و مراقبت کنند تا شاهد انحراف و سودجویی فرصت طلبان در این بخش نباشیم و امیدواریم عایدات آن را مردم استان ببینند.

خوش خبر اظهار داشت: در رابطه با قاچاق زعفران، جزو استان‌های در معرض آسیب نیستیم و درخصوص این مسئله تاکنون گزارشی نداشته‌ایم.

وی افزود: این محصول از تولیدات اصلی و استراتژیک استان است و اقتصاد مردم خراسان جنوبی از این طریق تامین می‌شود لذا این نوع قاچاق در مرزهای غیر از استان و جای دیگر انجام می‌شود و مسلما ورود زعفران قاچاق به کشور به محصول زعفران داخلی ضربه جدی می‌زند و به منظور جلوگیری از این پدیده لازم است سازمان‌های تخصصی از جمله جهاد کشاورزی با همکاری دستگاه‌های امنیتی و انتظامی اقدامات بازدارنده را اعمال کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قاچاق کالا با ضربه وارد کردن به تولید، اقتصاد کشور را به مخاطره انداخته است اضافه کرد: باید از سوی هر کدام از دستگاه‌های نظارتی مرتبط با قاچاق کالا و ارز اقدامات موثر و نظارت به درستی صورت گیرد و بازخورد و نتایج عملکردها نیز رصد شود.

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: اگر قانون جریمه به صورت شناور باشد می‌توان از قاچاق بیش از پیش جلوگیری کرد.

سرهنگ سید غلامرضا حسینی با بیان اینکه در شهرستان نهبندان شاهد قاچاق سوخت بیشتری نسبت به سایر شهرستان‌ها هستیم افزود: با تشدید نظارت‌ها قاچاق سوخت در این شهرستان کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: با تشدید نظارت‌ها و هم‌افزایی همه دستگاه‌های مرتبط می‌توان قاچاق سوخت را در استان هم کاهش داد.

استان مرزی خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و با ۶ استان کشور همجوار است.