مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی گفت: اکنون ۱۷۵ پروژه عمرانی در قالب ۵۰۸ کلاس درس با زیربنای ۷۳ هزار و ۳۵۲ متر مربع در این استان در حال اجرا است.

محمود چاوشان روز شنبه در نشست خبری افزود: از این تعداد ۱۵۵ پروژه مشارکتی و ۲۰ پروژه غیرمشارکتی است و تکمیل آنها به ۲۱۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه در پروژه‌های مشارکتی حداقل ۳۰ درصد اعتبار توسط خیرین تأمین می‌شود اظهار داشت: خیرین یکی از بازوان مهم اداره نوسازی مدارس هستند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با اشاره وجود سه هزار آموزشگاه در این استان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳ درصد مدارس استان تخریبی، ۴۸ درصد نیازمند مقاوم‌سازی و بهسازی و ۳۹ درصد از استحکام استاندارد برخوردار است.

وی گفت: سرانه فضای آموزشی استان به ازای هر دانش آموز ۷.۲۳ مترمربع است که نسبت به میانگین سرانه کشوری بالاتر است اما خراسان جنوبی با استاندارد فضای آموزشی که ۸.۳۰ مترمربع است حدود یک متر مربع فاصله دارد.

وی از کمبود ۳۹۶ کلاس درس در سایت‌های مسکن مهر استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۸۳ کلاس نیمه تمام، ۸۷ کلاس تحویل داده شده و ۲۳۸ کلاس درس باقی مانده است.

چاوشان با بیان اینکه در حاشیه شهر بیرجند ۶۳ کلاس درس نیاز است گفت: اکنون ۱۶۲ کلاس درس ابتدایی، ۳۴ کلاس متوسطه اول و ۱۲ کلاس متوسطه دوم در حاشیه شهر بیرجند از جمله حاجی‌آباد، امیرآباد، چهکند، شکراب، دستگرد، رقویه، منظریه و علی‌آباد موجود است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۶۰ کلاس درس در ۳۶ مدرسه شهرستان بیرجند نیز به صورت دونوبت فعال است.

وی گفت: همچنین ۵۸ کلاس درس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در استان وجود دارد که با تفاهم‌نامه‌ای که بین سازمان نوسازی مدارس، بنیاد برکت و استانداری خراسان جنوبی منعقد شد ۵۸ کلاس درس کانکسی از چرخه فضاهای آموزشی استان حذف خواهد شد.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی از سال ۹۸ به عنوان سال نهضت گرمایشی مدارس استان یاد کرد و گفت: پارسال یک هزار و ۸۶ کلاس درس استان به سیستم گرمایش مرکزی مجهز شد.

وی عنوان کرد: همچنین هزار و ۶۷ کلاس درس فاقد سیستم مرکزی گرمایشی است که با هماهنگی‌های صورت گرفته از ابتدای امسال تجهیز سیستم گرمایشی در ۲۴۸ مدرسه اجرا شده و تا مهرماه آماده بهره‌برداری است.

وی از تخصیص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار گرمایشی از محل اعتبار ملی به استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: با این اعتبار طرح‌های استانداردسازی گرمایشی در ۵۰۰ کلاس درس سطح استان انجام خواهد شد.

چاوشان درخصوص مجتمع آموزشی حیات طیبه بیرجند گفت: این مجتمع با زیربنای ۱۰ هزار متر مربع دارای ۴۰ کلاس درس است و با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ دانش آموز اکنون ۸۷ پیشرفت فیزیکی درصدی دارد که پیش بینی شده تا پایان مهرماه امسال به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: مجتمع حیات طیبه شهرستان قاینات نیز با سه هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا دارای ۱۲ کلاس درس است که برای تکمیل نیازمند ۶ میلیارد تومان اعتبار است تا برای مهرماه آماده بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به مجتمع آموزشی آستان قدس رضوی به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های عمرانی بزرگ استان یادآور شد: این پروژه با ۳۶ کلاس درس و بیش از هشت هزار مترمربع زیربنا با مشارکت آستان قدس رضوی در حال احداث است.

چاوشان گفت: عملیات اجرایی فاز یک این مجتمع عظیم آموزشی با ۱۸ کلاس درس از فروردین ماه امسال آغاز شد اما به دلایل متعدد تاکنون روند اجرای پروژه سرعت خوبی ندارد.

وی افزود: جهش قیمت‌ها، ضعف نظارت و ناتوانی پیمانکار از دلایل کندی اجرای این پروژه آموزشی است که امیدواریم با پیگیری و انجام مکاتبات بتوانیم به این پروژه سرعت دهیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تعهد خیرین مدرسه‌ساز برای سال جاری ۳۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۶ میلیارد تومان توسط خیران در استان جذب شده است.

وی از اجرای بسته طرح تحولی «آجر به آجر» با هدف ساخت و تجهیز مدارس با مشارکت آحاد مردم و نهادینه شدن فرهنگ کار خیر و مدرسه‌سازی خبر داد و گفت: این طرح به منظور زمینه سازی برای مشارکت افراد خیر با هر سطح از توان مالی، در مدرسه‌سازی آغاز شد و در قالب آن آحاد جامعه با هر میزان درآمد و در هر سطح و طبقه‌ای می‌توانند حتی با اهدای هزینه خرید یک آجر، در مدرسه‌سازی سهیم شوند.

چاوشان تصریح کرد: در این طرح تحولی و نوآورانه افراد به صورت جمعی می‌توانند هر کدام بخشی از ساخت مدرسه را تقبل کنند یا به حداقل ۳۰ درصد برسانند تا مشارکت ۷۰ درصدی دولت را در ادامه داشته باشد.