استاندار خراسان جنوبی گفت: در ارزیابی مدیران شاخص‌ها را تغییر دادیم و یکی از شاخص‌ها جذب اعتبارات خارج از منابع اعتباری استان و خلق منابع جدید است.

“حمید ملانوری” روز شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی افزود: اینکه الان در اردیبهشت‌ ماه بخشی از اعتباری که سال قبل توزیع شده در استان جذب نشده است، پذیرفتنی نیست.

وی اظهار داشت: علیرغم همه تلاش‌ها درخصوص جذب اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی این سقف اعتبارات جوابگوی نیاز استان نیست.

استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برای جذب سایر منابع از جمله فایناس، تهاتر، اعتبارات ملی و ماده ۲۳ و استفاده از ظرفیت‌های بانکی در سطح ملی تلاش کنند.

عملکردها به مردم اطلاع‌رسانی شود

وی با تاکید بر شفاف‌سازی و اطلاع‌‎رسانی عملکردها توسط دستگاه‌های اجرایی استان افزود: کار اجرایی، خدماتی و عمرانی کردن که حالت محرمانه‌ ندارد و باید تلاش کنیم زمانی که خدمتی انجام می‌شود به اطلاع مردم برسانیم.

ملانوری گفت: بارها بر لزوم اطلاع‌رسانی عملکردها توسط دستگاه‌های اجرایی در جلسات مختلف تاکید کرده‌ام و باز هم تاکید می‌کنم از آنجایی که اطلاع‌رسانی باعث ایجاد امید در مردم می‌شود و مردم را به نظام امیدوار و در آنان نشاط ایجاد می‌کند، باید اطلاع‌رسانی به موقع و شفاف سرلوحه کار مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی اظهار داشت: اطلاع‌رسانی اصل مهم در همه کشورهای پیشرفته است و نخبه‌ترین افراد را به عنوان مسوول روابط عمومی انتخاب می‌کنند، علم ارتباطات می‌گوید که روابط عمومی قلب تپنده سازمان است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: از بابت تجربه و عقیده‌ای که در دوران خدمت دارم در استان بارها تاکید کردم که دستگاه‌ها در کنار هزینه برای اقدامات عمرانی در زمینه اطلاع‌رسانی هم هزینه کنند.

ملانوری با بیان اینکه اطلاع‌رسانی شفاف و روشن از سوی دستگاه‌های اجرایی خیلی مهم است گفت: دستگاه‌هایی که در زمینه اطلاع‌رسانی کوتاهی کنند حتما کاهش اعتبار خواهند داشت و این اقدام را انجام خواهیم داد و باید خود این دستگاه‌ها پاسخگوی این کاهش اعتبار باشند.

وی ادامه داد: براساس گزارش عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاهی که گزارش عملکرد خود را منتشر نکند حتما در جلسه آتی شورای برنامه‌ریزی و توسعه کاهش اعتبار خواهد داشت.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: دستگاه‌هایی که گزارش عملکرد سال گذشته را منتشر نکردند تا پایان اردیبهشت ماه وقت دارند که این کار انجام شود.

دستگاه‌های اجرایی برنامه عملیاتی یک ساله تنظیم کنند

وی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی برنامه عملیاتی یک ساله خود را براساس ضوابط علمی و کارشناسی تهیه و به استانداری نیز ارسال کنند، همچنین برش شهرستانی در این برنامه طراحی شود تا بتوانیم عملکرد یکدیگر را رصد و قضاوت کنیم.

ملانوری افزود: محور اصلی این برنامه باید متکی بر شعار سال باشد و ملاک ارزیابی‌های ما “تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها” خواهد بود.

وی گفت: وقتی صحبت از دورکاری می‌کنیم به معنای رفتن به استراحت و مرخصی نیست و باید برای افراد دورکار تعیین تکلیف شود، دورکاری به معنای اینکه از راه دور به وظیفه بپردازند نه اینکه تجمع و پروتکل‌شکنی کنند.

وی اظهار داشت: قانون دورکاری هم مشخص کرده که باید دستگاه‌های اجرایی برای افراد دورکار تعیین وظیفه کند.

استاندار خراسان جنوبی درخصوص رعایت الگوی مصرف در زمینه برق و کاهش ساعات اداری کارکنان گفت: بخشی از کارها در قالب دولت الکترونیک انجام می‌شود و چاره‌ای هم نداریم چرا که برای جلوگیری از خاموشی واحدهای تولیدی بخشی را از این قسمت جبران کنیم.

وی افزود: کاهش ساعت اداری باعث کاهش مراجعات می‌شود که می‌توانیم با افزایش ساعات کاری میز خدمت تا ساعت ۱۴ این موضوع را جبران کنیم و باید این موضوع در این شورا هم تصویب شود.

ملانوری گفت: ادارات تا جایی که امکان دارد در زمینه کاهش مصرف برق همراهی کنند و استفاده از برق اضطراری کمک‌کننده خواهد بود، در ساعات اداری تا جایی که امکان دارد از نور طبیعی استفاده کنند.

وی موضوع خشکسالی را یکی از موضوعات و معضلات اساسی استان برشمرد و افزود: پیگیری‌های زیادی از مرکز کشور و نهادهایی که امکان‌پذیر است، انجام شده تا بخشی از مشکلات ناشی از خشکسالی در استان رفع شود.

وی درباره تمرکز زدایی در توزیع اعتبارات گفت: واقعا اعتبارات به دستگاه‌های اجرایی براساس برنامه‌ها و پروژه‌هایی که دارند اختصاص می‌یابد، فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی حتما در شورای برنامه‌ریزی و توسعه با نمایندگان استان در حوزه انتخابیه هماهنگ باشند تا اعتبارات به صورت عادلانه و براساس نیاز و برنامه‌های توسعه‌ای توزیع شود.

۴۰