مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی گفت: ۲۷ پروژه آموزشی در این استان با ۱۵۷ کلاس درس همزمان با دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

محمود چاوشان روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: ۱۵۰ کلاس درس از کلاس‌های آماده بهره‌برداری، مشارکتی و خیرساز است که ۸۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت آنها هزینه شده است.

وی گفت: این پروژه‌ها دارای ۶۴ میلیارد تومان اعتبار ملی، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی و بقیه کمک خیرین بوده که در ۲۴ هزار متر مربع زیربنا ساخته شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی بهره‌برداری از مجتمع حیات طیبه (سردار شهید حاج قاسم سلیمانی) را از مهمترین پروژه‌های آماده بهره‌برداری در مرکز استان عنوان کرد و افزود: این پروژه به عنوان بزرگترین پروژه آموزشی شرق کشور تا پایان امسال با حضور وزیر آموزش و پرورش به طور رسمی افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخش اعتبارات استانی نیازمند توجه بیشتری هستیم تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۹۸ میلیارد تومان اعتبار ملی جذب کردیم که ۹۳ میلیارد تومان تخصیص یافته و ‌بقیه هم با تحویل قیر رایگان ۱۰۰ درصد تخصیص می‌یابد.

چاوشان گفت: در زمینه اعتبارات خیرین هم رشد قابل توجهی با وجود شرایط کرونا داشتیم که در سال ۹۸ از ۲۸ میلیارد تومان اعتبار تعهد شده ۷۰ درصد محقق شد اما در تعهدات سال جاری بیش از ۴۵ میلیارد تومان تعهدات بوده و ۳۲ میلیارد تومان تاکنون تحقق یافته است.

وی توضیح داد: در پویش‌های آجر به آجر و من مادرم، خراسان جنوبی حایز رتبه کشوری است و یک مدرسه طرح آجر به آجر در استان آماده بهره‌برداری است و یک مدرسه دیگر هم در دست اقدام است.

چاوشان گفت: در پویش من مادرم بیش از ۱۶ هزار خیراندیش داشتیم در حالی که هدف‌گذاری سازمان نوسازی مدارس برای خیراندیشان ۱۵ هزار نفر بوده و افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: در بخش اعتبارات ملی طی سه سال گذشته رشد خوبی داشتیم اما در اعتبارات استانی اتفاق خاصی نیفتاده در حالی که توقع داشتیم اگر ۴۴ درصد رشد در اعتبارات ملی داشتیم همین رشد در اعتبار استانی هم باشد.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی از ۲۲۲ پروژه عمرانی در دست اجرا خبر داد و افزود:  ۶۲۷ کلاس درس در این پروژه‌ها مد نظر است که ۶۰۹ مورد مشارکتی است.

وی یادآور شد: هزینه مورد نیاز برای اجرای این پروژه‌ها ۲۳۰ میلیارد تومان است که نیازمند کمک اعتباری هستیم.

چاوشان اظهار داشت: حدود سه هزار آموزشگاه با ۱۰ هزار کلاس درس و ۱۷۶ هزار دانش‌آموز در استان خراسان جنوبی داریم که میانگین سرانه آموزشی ما ۶.۷ است هرچند تا میانگین استاندارد کشوری که ۸.۳ درصد است فاصله وجود دارد در حالی که باید وضعیت پراکندگی جمعیت استان را هم در نظر داشت.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد کلاس‌های درس استان مستحکم است افزود: ۴۸ درصد کلاس‌ها در حال استحکام‌سازی و ۱۴ درصد تخریبی هستند.

وی گفت: ۳۵ مدرسه در شهرستان بیرجند و پنج مدرسه در قاینات به صورت دونوبت اداره می‌شوند که ۲۰ هزار دانش‌آموز را پوشش می‌دهند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی افزود: ۱۰ سایت مسکن مهر داریم که ۱۹۰ کلاس درس فقط در مساکن مهر بیرجند کسری فضای آموزشی وجود دارد و برای هر کلاس درس ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه ۱۱۳ کلاس درس هم در سایر شهرستان‌های استان نیاز است تصریح کرد: در زمینه گرمایش استاندارد هزار و ۶۷ کلاس درس باقیمانده‌ است که تا مهر سال آینده به همراه جشن پایان مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان به بهره‌برداری خواهد رسید.