مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان از این منظر مهم است که ظرفیت بومی را در قالب یک زبان هنری به ملی تبدیل می کند.

ناصر نبی زاده عصر جمعه در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان افزود: ما می توانیم در چارچوب فعالیت خود، بستری را برای معرفی تالاب، بوم گردی منطقه ای و رونق اقتصادی محلی شکل دهیم.
وی اظهار داشت: گسترش فرهنگ و هنرهای بومی از دیگر اهداف این جشنواره است، در این جشنواره علاقمندی جامعه هنری به دست ساخته های بومی منطقه زیاد بود و موجب شکوفایی استعداد های بومی شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: آثار تولیدی مردم بومی منطقه هم از نظر کمیت و هم موضوع با کیفیت بود چون موضوع آن مربوط به بحث محیط زیست، آب و … بوده و نشان داد که مردم در این جریان فرهنگی موضوعات را کشف و ارائه دادند.
نبی زاده افزود: این ظرفیت وجود دارد که گام بعدی به شکل چند کشور منطقه ای هنرمندان را دعوت کنیم اما باید بعضی زیرساخت ها مثل راه و مسائل بهداشتی تقویت شود.
نخستین جشنواره ملی مجسمه های نمکی سال ۱۳۹۶ برگزار شد و آثاری از هنرمندان ۲۲ استان کشور به دبیرخانه جشنواره رسید.
جشنواره در سال گذشته با وجود ارائه فراخوان، به دلیل خشکسالی و مساعد نبودن شرایط جوی برگزار نشد و اکنون در پی بارش باران و آماده شدن تالاب، دومین جشنواره با حضور ۲۵ گروه از استان های مختلف کشور روزهای ۲۹ و ۳۰ فروردین ماه جاری در نهبندان برگزار شد و روز جمعه در مراسم اختتامیه گروه های برتر نیز معرفی شدند.
در جشنواره ملی مجسمه های نمکی تلاب کجی نمکزار نهبندان استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، همدان، لرستان، البرز، یزد، آذربایجان شرقی، کرمان و تهران شرکت کردند.
در این جشنواره، مرتضی دستجردی از استان خراسان رضوی نفر اول و محمد جواد جعفری و علی رضا پویایی مهر از استان تهران به ترتیب به عنوان نفرات دوم و سوم از طرف هیات داوران معرفی شدند.
همچنین بهمن چگینی و مصطفی محسنی از استان تهران در این جشنواره شایسته تجلیل شناخته شدند.
تالاب کجی نمکزار نهبندان با چشم انداز زیبا در ۷۵ کیلومتری نهبندان و حاشیه محور این شهرستان به بیرجند قرار گرفته است.
مساحت آن بیش از ۲۲ هزار هکتار است و با وجود دو دهه خشکسالی در استان خراسان جنوبی هنوز زنده و پایدار است که زیستگاه پرندگان آبزی به شمار می رود.
این تالاب شوره زار وسیع بوده و با توجه به شوری زیاد خاک آن به دریاچه ای پوشیده از نمک و به رنگ سفید تبدیل شده است.
مرکز شهرستان نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند است.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله