معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: قرار است در هر استان در طرح مرتع داری به صورت پایلوت در زمینه‌های کشت گیاهان دارویی، تولید عسل، زراعت چوب و دیگر کارکردهای اقتصادی اقدام شود که بر این اساس در خراسان جنوبی نیز چند طرح آماده شده است.

، غلامرضا آخوندی، امروز ۲۰ خرداد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از کل سطح استان که بیش از ۱۵ میلیون هکتار است، ۱۴.۵ میلیون هکتار معادل بیش از ۹۵ درصد سطح استان را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل داده است که در این میان حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار یعنی معادل ۵۹ درصد مرتع داریم.

وی افزود: ۶۲۰ سامانه مرتعی با سطحی بیش از ۸ میلیون و ۱۶۴ هزار هکتار، معادل ۸۱.۶۴ درصد سطوح دارای بهره بردار مرتعی و غیر مرتعی است که ممیزی شده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان بیش از  ۲۹ هزار خانوار بهره‌بردار مرتعی زندگی می‌کنند، تصریح کرد: مساحت مراتع کشور ۸۴.۸ میلیون هکتار است که تاکنون ۷۶.۵ میلیون هکتار از این وسعت ممیزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در مراتع ممیزی شده برای ۱۳ هزار  و ۵۳۹  خانوار بهره‌بردار، کارت پروانه چرا صادر شده است.

آخوندی ادامه داد: در مجموع نسبت به ۱۰ میلیون هکتار عرصه‌های دارای بهره‌بردار در سطح استان، کمی بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های مورد نظر فاقد عملیات ممیزی و تنسیق مراتع است.

وی با بیان اینکه تا کنون برای بالغ بر ۲ میلیون هکتار از مراتع ممیزی شده در قالب  ۱۹۳ فقره کتابچه طرح مرتع داری مصوب با بیش از ۸ هزار خانوار بهره‌بردار تهیه شده است، اظهار کرد: در حالی که در سال ۹۳ طرح مرتع داری با هدف تولید علوفه بود، اما هم اکنون علاوه بر نگرش علوفه بر حفظ پوشش گیاهی و ارتقاء بهبود معیشت مردم نیز تاکید دارد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: قرار است در هر استان در طرح مرتع داری به صورت پایلوت در زمینه‌های کشت گیاهان دارویی، تولید عسل، زراعت چوب و دیگر کارکردهای اقتصادی اقدام شود که بر این اساس در خراسان جنوبی نیز چند طرح آماده شده است.

آخوندی با بیان اینکه منابع طبیعی بستر تولید و بستر حیات است، افزود: این امر زمانی تحقق پیدا می‌کند که حضور و مشارکت مردم وجود داشته باشد تا بتوانیم کار مثبتی برای منابع طبیعی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه مسئولین نظام، مدیران کشور و مردم به این نتیجه رسیده‌اند که مراتع علاوه بر تأمین علوفه دام در تاثیر کربن، تولید اکسیژن، حفظ آب و جلوگیری از هدر رفت آب تاثیر بسزایی دارد، یادآور شد: همچنین مراتع در تولید داروهای گیاهی نقش بسزایی دارند.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله