#خبر_و_هنر

#خراسان_جنوبی

#khabar_va_honar

#southern_Khorasan

#Birjand

#khabarvahonar

#خبر_و_هنر #خبروهنر

#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ

#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به ورود بیش از سه میلیون گردشگر به این استان در نوروز ۱۴۰۱ گفت: روستای خراشاد، باغ و عمارت اکبریه و قنات بلده فردوس که از آثار ثبت جهانی در خراسان جنوبی هستند در صدر پذیرش گردشگر نوروزی قرار گرفتند.

حسن رمضانی ادامه داد: همچنین جاذبه‌های طبیعی مثل ژئوپارک طبس، روستاهای خرو، چشمه مرتضی علی، روستای پلکانی یا ماسوله کویر نهبندان، باغستان فردوس و مجتمع آبگرم یا آب درمانی هلال فردوس جزو مکان‌های گردشگر پذیر و پربازدید بودند.

وی گفت: نوروز امسال ۹ هتل، ۸۱ اقامتگاه بوم‌گردی و ۱۶ مهمانپذیر در این استان پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی بوده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به حجم سفرهای نوروزی و ورود گردشگر در تعطیلات نوروزی ضریب اشغال مراکز اقامتی در خراسان جنوبی به بیش از ۸۰ درصد رسید.

وی افزود: با توجه به کنترل کرونا و واکسیناسیون گسترده قبل از نوروز پیش‌بینی می‌شد که ابتدای سال نو با موج گسترده سفرها مواجه شویم به‌ویژه اینکه خراسان جنوبی جزو استان‌هایی بود که از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان مقصد سفر معرفی و به مردم توصیه شد که به این استان سفر کنند لذا این موضوع افزایش سفرهای نوروزی را در پی داشت.

رمضانی گفت: شهرستان‌های فردوس، طبس و بیرجند که کریدور ارتباطی بین چند استان کشور هستند با موج گسترده ورود گردشگران مواجه شدند و ورود گردشگر به استان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به اقتصاد  و معیشت جوانان محلی و گردشگری منطقه کمک می‌کند.

وی با اشاره به دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی سفرهای نوروزی اظهار داشت: مواردی مثل اسکان، راهنمای گردشگری، برگزاری تور و حمل و نقل از خدمات گردشگری است که باعث ایجاد آورده اقتصادی برای جامعه میزبان می‌شوند.

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان خراسان جنوبی گفت: از طرفی بعد از گذشت ۲ سال که محدودیت‌های کرونایی را داشتیم با افزایش تقاضای سفر مواجه بودیم و افزایش نشاط اجتماعی با سفر کردن بین مردم به‌وضوح دیده شد که امیدواریم این موضوع آغاز راهی برای معرفی بیشتر استان خراسان جنوبی و جذب گردشگران داخلی و خارجی در طول سال باشد.

وی افزود: با توجه به قابلیت‌های بالایی که خراسان جنوبی در میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی دارد، فروش بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان صنایع دستی در این ایام و اشتغال غیرمستقیم در حوزه گردشگری از اثرات مثبت و سازنده ورود گردشگر و مسافر بوده است.

رمضانی درباره نواقص و کمبودهای این حوزه گفت: با توجه به اینکه امسال شاهد سونامی سفر بودیم بخش عمده گردشگران و مسافران در چادرها و کمپ‌های موقت اسکان داشتند لذا کمبود سرویس بهداشتی به‌ویژه در پارک‌ها و کمپ‌های اسکان محسوس بود و نیاز است شهرداری‌ها در این زمینه بیشتر توجه داشته باشند.

وی عنوان کرد: آنچه قابل توجه است همگرایی دستگاه‌های اجرایی استان در ارتباط با ستاد اجرایی خدمات سفر بود که باعث شد خدمات‌رسانی و میزبانی از مسافران و گردشگران ورودی با همه ظرفیت و توان و به‌صورت اخلاق‌مدارانه انجام شود تا مسافران خاطره خوشی از سفر به خراسان جنوبی داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی لغو برخی پروازهای فرودگاه بیرجند در نوروز امسال را یکی از نواقص اساسی عنوان کرد و گفت: لغو زیاد و تعداد محدود پروازها به نوعی بر ورود گردشگر به استان تاثیر گذاشته است.

باغ و عمارت اکبریه بیرجند، بیابان لوت (مشترک بین استان‌های خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان)، قنات بلده فردوس و روستای خراشاد چهار اثر ثبت جهانی خراسان جنوبی هستند.

این استان ۹۷۸ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در فهرست میراث ملی دارد.