مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در بارندگی های اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب روان آب در سازه های آبخیزداری استان مهار و جمع آوری شد.

علیرضا نصرآبادی پیش از خطبه های نماز جمعه بیرجند افزود: سال گذشته ۱۵۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به اجرای سازه های آبخیزداری اختصاص یافت که از این محل در استان ۱۰۰ سازه احداث شد.
وی بیان کرد: ایجاد سازه های آبخیزداری نقش بسیار مهمی در مهار روان آب های سطحی و جلوگیری از هدررفت آب دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد: سال آینده نیز از محل صندوق توسعه ملی ۱۵۰ میلیون یورو اعتبار برای ایجاد سازه های آبخیزداری اختصاص یابد.
وی گفت: سالانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب روان آب در استان هدر و به سمت مرز افغانستان و کویر مرکزی می رود که خشکسالی های چندین ساله سبب شده حتی بارندگی های اندک توام با وقوع سیلاب آسیب های جدی به زیرساخت ها و اراضی کشاورزی وارد کند.
نصرآبادی یادآور شد: با مشارکت مردم و ایجاد بندسارها در اراضی کشاورزی و احداث سازه های کوچک آبخیزداری می توان حجم زیادی از روان آب ها را مهار کرد.
وی افزود: از زمان تاسیس استان تاکنون (سال ۸۳) حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سازه آبخیزداری در بالادست قنوات احداث شده که بین هشت تا ۴۶ میلیون متر مکعب روان آب از این طریق کنترل و مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: بارندگی های استان در درازمدت از ۱۶۰ میلیمتر به کمتر از ۱۱۰ میلیمتر رسیده و خشکسالی های ۱۹ ساله در استان سبب تشدید بیابان ها، هجوم شن های روان، فقر مراتع، وقوع ریزگردها و گرد و غبار در استان شده است.
وی از خراسان جنوبی به عنوان دومین استان بیابانی کشور یاد کرد و گفت: همچنین این استان پنجمین استانی است که با وقوع گرد و خاک و ریزگردها مواجه است.
وی با اشاره به نقش و جایگاه منابع طبیعی برای کاهش این پدیده ها عنوان کرد: سیستم توسعه یافتگی بدون ضابطه بشر در عرصه های منابع طبیعی به گونه ای پیش رفته که ناچار به سازگاری با شرایط موجود هستیم.
نصرآبادی یکی از سیاست های منابع طبیعی را در راستای مصرف بهینه از ظرفیت های موجود ذکر کرد و گفت: خراسان جنوبی با دارا بودن گونه ها و درخت های مختلف و منحصر به فرد جنگلی یکی از ذخیره گاه های جنگلی کشور است که این ظرفیت ها باید نگهداری و حفظ شود.
وی افزود: خشکسالی های چندین ساله استان، بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان و بارندگی های محدود سبب تشدید بیابان ها شده است.
وی میزان گستره بیابان های استان را بالای پنج میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار عنوان کرد وگفت: از این میزان بیش از سه میلیون هکتار تحت فرسایش بادی قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به ظرفیت دارویی و صنعتی منابع طبیعی استان اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین این گیاهان آنغوزه است که در ۱۰۰ هزار هکتار از عرصه های استان رویش دارد.
وی اضافه کرد: امسال از محل برداشت آنغوزه ۴۴ میلیارد تومان نصیب بهره برداران شد که نیازمند فراوری و بهره برداری مناسب تر است تا این محصول ارزشمند به صورت خام از استان خارج نشود.
امروز چهل و هشتیمن نشست مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در محل مصلی المهدی (عج) بیرجند برگزار شد.
همچنین ۱۵ هزار اصله نهال رایگان در تمامی شهرستان های استان در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله