حسین امامی  گفت : یکی از برنامه های در اولویت ما این است که کسری مخزن را در برنامه ششم به صفر برسانیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه طی سال جاری با توجه به بارندگی های اخیر در حوزه مصرف آب استان در بخش کشاورزی شاهد کاهش بوده ایم، افزود: کسری آب مخزن استان در سال ۹۶ حدود ۷۰۹ میلیون متر مکعب بود که در سال گذشته به ۵۱۳ میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرده است.

رساندن کاهش کسری مخازن به کمتر از ۱۰۰ میلیون متر مکعب

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امیدواریم امسال کسری مخزن به کمتر از ۱۰۰ میلیون برسد، گفت: در حال حاضر دو پروژه ملی سد سیاهو و آبرسانی به شهر بیرجند را نیز در دست اجرا داریم.

وی با بیان اینکه تلاش ما این است که قبل از بارندگی های سال جاری عملیات سد سیاهو را به طور کامل انجام دهیم و پروژه به بهره برداری برسد، عنوان کرد: تخصیص اعتبار آبرسانی به شهر بیرجند بسیار خوب بوده است که امیدواریم تا هفته دولت فاز یک این پروژه را نیز به بهره برداری برسانیم.

امامی ادامه داد: از محل اعتبارات ملی تنش یک پروژه برای آبرسانی کمبود شهر اسدیه، درمیان و مناطق اقماری پیش بینی شده که باید در سال گذشته تمام می شد اما پیمانکار به دلیل افزایش قیمت ها توان تکمیل پروژه را نداشت که تلاش خواهیم کرد تا پایان تابستان امسال این پروژه را نیز به بهره برداری برسانیم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته عملیات ۷۵۰ کیلومتر از بستر حریم رودخانه را آغاز کرده بودیم که امسال تمام خواهد شد، بیان کرد: تلاش داریم تا سال ۱۴۰۰ رودخانه های اصلی را مطالعه و تعیین حد بستر را انجام دهیم و بارگذاری در حریم رودخانه ها را مرتفع کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه طی بارندگی های اخیر در غرب استان تمامی سدها آبگیری شدند و در شرق استان آبگیری مناسبی را نسبت به سال قبل داشته ایم، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۵ درصد ظرفیت های مخزن استان پر شده است.

حکم تخریب ۱۵ ساختمان در حریم رودخانه ها

وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های مهم آب منطقه ای جذب سرمایه گذار برای سایت های گردشگری است، افزود: در این راستا در حال حاضر سدهای اسدیه، فرخی و رزه را آگهی کرده ایم.

امامی با بیان اینکه در فروردین ماه سال جاری حکم تخریب ۱۵ ساختمان در حریم رودخانه ها در محدوده شهر بیرجند اجرایی شده است، گفت: در کلیه شهرستان ها با همراهی فرمانداران شاهد اقدامات پیشگیرانه بسیار مناسبی در حوزه سیلاب ها بوده ایم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم باید بدانند در بستر رودخانه سرمایه گذاری کردن و خانه ساختن کار بیهوده ای است، عنوان کرد: در واقع فرونشست به صورت طبیعی رخ می دهد اما در برخی نقاط به دلیل برداشت های غیر مجاز شاهد فرونشست ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه عمده فرونشست ها در دشت بحرانی سرایان رخ می دهد، بیان کرد: شهرهای شمالی استان بیشتر در معرض فرونشست هستند لذا اگر بحث برداشت های غیر مجاز را مدیریت کنیم دغدغه فرونشست ها تا حدی برطرف خواهد شد.

امامی ادامه داد: گروه مخاطرات زمین شناسی کشور مسئول بخش فرونشست ها است که تا کنون اقدامات متمرکزی در استان خراسان جنوبی انجام نداده اند.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله