#خبر_و_هنر

#خراسان_جنوبی

#khabar_va_honar

#southern_Khorasan

#Birjand

#khabarvahonar

#خبر_و_هنر #خبروهنر

#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ

#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه

 معاون اجرایی رئیس جمهور از جاده ریلی در دست احداث بیرجند – قائن – یونسی که در جریان سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی به عنوان مطالبه بر زمین مانده مردم به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفت، بازدید کرد.

، «سید صولت مرتضوی» صبح امروز سه‌شنبه در ادامه سفر یک‌روزه خود به خراسان جنوبی، از طرح ریلی بیرجند – قائن – یونسی بازدید کرد.

طول راه‌آهن زاهدان – بیرجند – مشهد ۹۰۱ کیلومتر است که از این مقدار، ۴۲۱ کیلومتر در جغرافیای استان خراسان جنوبی قرار دارد. حد فاصل بیرجند – یونسی ۲۷۱ کیلومتر است که از این مقدار، ۸۸ کیلومتر در استان خراسان رضوی و ۱۸۳ کیلومتر دیگر در استان خراسان جنوبی قرار دارد و ۵۸ کیلومتر از آن دردست اجراست.

عملیات اجرایی ۹۰ کیلومتر از این طرح ریلی که پس از دو دهه انتظار سال ۹۸ آغاز شده بود، در قالب دو قطعه ۵۸ کیلومتری از طرف ایستگاه یونسی گناباد و ۳۲ کیلومتری نیز از طرف بیرجند در دست اجراست و قطعه ۱۶ راه‌آهن بیرجند – قائن – یونسی به‌طول ۳۲ کیلومتر در مرحله زیرسازی قرار دارد که حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

تسریع در تأمین مالی احداث راه‌آهن بیرجند – یونسی یکی از مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی بود که مقرر شد ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی برای تکمیل آن پرداخت شود.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی‌، بر اساس مصوبه سفر آیت‌الله رئیسی به این استان باید از طریق کُنسرسیوم بانک‌های عامل با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق توسعه ملی تسهیلات پرداخت شود.

همچنین مقرر شد در صورت طولانی شدن فرآیند پرداخت اعتبارات مذکور و برای تأمین کسری منابع مورد نیاز احداث راه‌آهن، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت راه و شهرسازی نسبت به بررسی و ارائه پیشنهاد لازم اقدام کنند.

طرح باند دوم بزرگراه بیرجند – قائن به طول ۹۹ کیلومتر، در قالب بخشی از کُریدور جنوب به شمال شرق کشور، بیرجند را از طریق قائن و تربت حیدریه به مشهد مقدس متصل می‌کند. تکمیل این کریدور ضمن افزایش ایمنی تردد زائرین بارگاه امام رضا (ع) به مشهد مقدس، موجب افزایش ترانزیت کالا به شمال شرق کشور و کشورهای آسیای میانه و افغانستان می‌شود.

جاده بیرجند – قائن قسمتی از شاهراه اصلی نوار شرقی کشور بوده و ارتباط بین استان‌های خراسان و سیستان و بلوچستان و همچنین اتصال بین افغانستان و مجتمع معدنی سنگ‌آهن سنگان را به بنادر جنوب کشور برقرار می‌کند؛ این محور به سبب ارتباط با پایانه‌های مرزی و بنادر جنوب، طی چند سال اخیر رشد ترافیک روزافزونی داشته و در نتیجه مشخصات راه اصلی موجود، جوابگوی نیاز فعلی و آتی ترافیک نبوده و بر این اساس عملیات چهار خطه کردن آن از مدت‌ها پیش شروع شده و تاکنون ۸۵ درصد آن یعنی حد فاصل کیلومتر صفر تا ۵۵، حدفاصل کیلومتر ۶۷ تا ۷۴ و همچنین حد فاصل ۷۹ الی ۹۹ به‌صورت چهار خطه به بهره‌برداری رسیده و پنج کیلومتر دیگر یعنی حد فاصل کیلومتر ۷۴ تا ۷۹ نیز در آستانه بهره‌برداری است.

معاون اجرایی رئیس جمهور امروز سه‌شنبه برای نظارت میدانی و بررسی آخرین وضعیت پیشرفت و تحقق مصوبات سفر استانی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و افتتاح چند طرح وارد استان خراسان جنوبی شد.

حضور در جلسه پیگیری مصوبات سفر و ستاد تنظیم بازار، بازدید از طرح‌های‌های راه‌آهن بیرجند – قائن – یونسی، تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند و بهسازی قنوات از جمله برنامه‌های سفر یک‌روزه مرتضوی به این استان است.

همچنین ۶۹۷ طرح توسعه مخابراتی به‌صورت متمرکز با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسند که اعتبار هزینه‌شده برای اجرای این طرح ۲ هزار و ۳۸۵ میلیارد ریال است.

مرتضوی در این فرصت کوتاه هم از سطح شهر بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی بازدید می‌کند.

رئیس جمهور در طول هشت ماه اخیر به ۲۱ استان‌ کشور شامل خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان‌ جنوبی، ایلام، کهکیلویه وبویراحمد، بوشهر، فارس، اردبیل، سمنان، زنجان، لرستان، یزد، قم، هرمزگان، گیلان، گلستان، مازندران، خراسان‌ رضوی، البرز و قزوین،آذربایجان غربی سفر کرده است.

آیت‌الله رئیسی در سومین سفر استانی دولت سیزدهم ۱۹ شهریور ۱۴۰۰، با هدف بررسی مسائل و مشکلات و تلاش برای حل آن‌ها به خراسان جنوبی سفر کرده بود.

تأمین آب، اقتصاد معدن و فعال‌سازی ظرفیت معدنی استان، بهره‌برداری حداکثری از معادن زغال سنگ با دو شرط تأمین زیرساخت‌ها و حقوق کارگران، توسعه راه‌های استان و پرداخت مطالبات پیمانکاران، تسریع طرح ریلی و تأمین اعتبار، فعال‌شدن همه بازاچه‌های مرزی استان، اقتصاد گردشگری و استفاده از ظرفیت کویر، فعال‌سازی طرح‌های نیمه‌فعال و نیمه‌تمام، توسعه کشت گلخانه‌ای از جمله موضوعات مورد تأکید آیت‌الله رئیسی در سفر به خراسان جنوبی بود.

به گفته جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی، ٢٨۵ طرح با اعتبار عمرانی ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رهاورد این سفر برای مردم استان بوده است.

همچنین از محل مصوبات سفر رئیس جمهور در مجموع  ۹۰۰ میلیارد تومان از محل منابع عمومی و به عبارتی بیش از ۱۱۴ درصد به این استان تخصیص داده شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور پیش‌تر اعلام کرده بود که تاکنون مصوبات ١٧ استان قطعی و ابلاغ شده و سایر مصوبه‌ها و دستورات رئیس جمهور نیز در دست پیگیری است.

سید صولت مرتضوی پیش از این برای پیگیری و نظارت میدانی بر پیشرفت و تحقق مصوبات و دستورات رئیس جمهور، به استان سمنان سفر کرده بود.