مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: ۸۳ هزار نهال در ۷۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان کاشته خواهد شد.

 علیرضا نصرآبادی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کاشت یک‌میلیارد نهال در سطح کشور دی‌ماه سال ۱۴۰۰ طرح موضوع شد، اظهار کرد: با ورود مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر سهم هر ایرانی در کاشت نهال، این مهم به عنوان یک تکلیف در اولویت قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مرحله نخست این طرح قرار است آذرماه امسال به طور سراسری در کشور آغاز شود، گفت: در بازه زمانی ۴ سال طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه از مجموع یک میلیارد درخت تعیین شده در این طرح سهم استان کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در بازه زمانی اجرای این طرح است، افزود: این طرح با مشارکت دستگاه‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و همه مردم اجرایی می‌شود.

نصرآبادی با اشاره به اینکه سال گذشته در بخش تولید تعهد استان یک میلیون اصله نهال بوده است، یادآور شد: در حال حاضر یک‌میلیون و ۷۲۰ هزار نهال در استان تولید و آماده توزیع کاشت برای اجرای این طرح است.

وی از فعال بودن ۲۲ نهالستان در استان خبر داد و بیان داشت: این تعداد در گذشته تنها چهار مورد بوده و تا سال گذشته متوسط تولید نهال در استان ۳۵۰ هزار اصله بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: با آغاز سراسری این طرح در سطح استان ۸۳ هزار نهال تولید شده در ۷۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان کاشته خواهد صد.

نصرآبادی ادامه داد: در اجرای این طرح در استان یک هزار و ۴۰۰ نفر همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح کاشت نهال در مرحله نخست تا بعد از روز درختکاری امسال و همچنین نیمه فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد، متذکر شد: در این مرحله از کاشت نهال در استان گونه‌هایی مثمر مانند درخت زیتون، سنجد، انار، بادام، توت و سایر و غیر مثمر تاغ، اکالیپتوس، بادامشک و از این قبیل کاشت می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه برنامه محوری ۱۱ آذرماه با مشارکت شرکت آب و فاضلاب استان و در محل تصفیه خانه فاضلاب بیرجند پیش‌بینی شده است، یادآور شد: برای کاشت نهال غیر مثمر و زراعت چوب در محل تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند ۲۷ هکتار عرصه مطالعه شده که ۶ هزار نهال اکالیپتوس نیز اردیبهشت امسال کاشت شده است.

نصرآبادی در مورد آبیاری نهال‌های کاشته شده در این طرح با توجه به کمبود آب در استان گفت: در این خصوص کمیته علمی متشکل از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، مرکز تحقیقات کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان تشکیل و گونه‌های نهال مناسب با منطقه و کم‌آب‌بر انتخاب شده است.

وی از تصویب در مجموع ۲۵۰ میلیارد تومان تاکنون برای اجرای این طرح خبر داد و افزود: در آینده نزدیک سهم استان‌ها از این اعتبار مشخص و ابلاغ می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی ادامه داد: پیگیری برای گرفتن ردیف اعتبار ملی برای این طرح وجود دارد.

نصرآبادی از مهم‌ترین اهداف این طرح را افزایش سرانه فضای سبز در کشور به منظور کاهش آلاینده‌ها دانست و خاطرنشان کرد: اجرای این طرح می‌تواند در رشد سرانه فضای سبز کشور بسیار مؤثر خواهد بود.

نوشته و خبر نگار :مهدی نقی پور و ا.حسن پور