در حال حاضر چهار بازارچه مرزی و ۲ گمرک رسمی در استان خراسان جنوبی وجود دارد که اکنون تنها مرز ماهیرود فعال است و مقدمات بازگشایی بازارچه یزدان نیز فراهم شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی روز شنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی که با حضور معاون رئیس جمهوری در امور مجلس برگزار شد به این مطلب اشاره کرد و افزود: زیرساخت‌های خوبی در مرز ماهیرود فراهم شده و شرایط برای ارایه خدمات شبانه‌روزی در این مرز نیز آماده است.

خراسان جنوبی در مرز شرقی ایران طولانی‌ترین مرز مشترک را با افغانستان به طول ۳۳۱ کیلومتر دارد.

داود شهرکی گفت: یکی از مهمترین اقدامات در زمینه توسعه صادارت، برپایی نمایشگاه محصولات ایرانی در مزار شریف افغانستان است که با محوریت خراسان جنوبی در سال جاری برگزار خواهد شد.

وی ضعف بازاریابی را از عمده مشکلات استان در حوزه تجارت عنوان کرد و گفت: برخی برندهای داخلی خراسان جنوبی از جمله سیمان در افغانستان جعل می‌شد که در این زمینه لیست ۴۰ برند صادارتی استان در سفارت افغانستان اعلام شد تا آسیبی به برندهای استان وارد نشود.

شهرکی خواستار استقرار پلیس مرزبانی و گذرنامه در مرز استان خراسان جنوبی شد و افزود: با استفاده از این ظرفیت می‌توان برای توریسم سلامت و آموزش عالی بهره‌مند شد.

وی همچنین خواستار حذف عوارض از کامیون‌های افغان شد و گفت: تکمیل راه ترانزیتی سربیشه – ماهیرود به طول ۱۳۰ کیلومتر نیازمند ۱۱۵ میلیارد تومان است که تکمیل آن به توسعه تجارت و ترانزیت کالا می‌افزاید.

دبیر شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۵ کارت بازرگانی در این استان فعال است همچنین حدود ۵۶ هزار و ۶۰۰ خانوار کارت مبادلات مرزی دریافت کرده‌اند.

وی یادآور شد: در حال حاضر ۹۵ درصد صادارت خراسان جنوبی به کشور افغانستان، سه درصد به پاکستان و ۲ درصد به عراق انجام می‌شود.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله