?دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی گفت:
همزمان با میلاد پیامبر اکرم (ص) چهارم آذر ماه امسال جشنواره استانی سفره بنفش در بیرجند برگزار می شود.
محمد محسن گلدانی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت:
پس از تجربه برپایی سفره بنفش در تهران و ثبت ملی کشک بیرجندی (قروت) جشنواره استانی این غذای محلی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای اولین جشنواره سفره بنفش بیرجندی در تهران افزود: یکهزار و ۴۰۰ نفر در این جشنواره حضور داشتند و به پاس این حضور در ۲۵ تیرماه، قروت (کشک بیرجندی) به ثبت معنوی رسید.
دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی گفت: پس از این تجربه مصمم شدیم که نمونه آن را در سطح استانی نیز برگزار کنیم و برای این منظور تاکنون ۱۴ کمیته تشکیل شده است.
وی با پیش بینی حضور بیش از ۱۰ هزار نفر برای پذیرایی و سرو قروت بیرجندی در این جشنواره اظهار داشت:
از هفته آینده ثبت نام در این جشنواره آغاز و اطلاعات تکمیلی آن در روزهای آینده اعلام می شود.
گلدانی محل برگزاری این جشنواره را سایت جدید نمایشگاه بین المللی بیرجند واقع در دشت علی آباد عنوان کرد و گفت:
این جشنواره بهانه خوبی برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم خراسان جنوبی است که می تواند در نوع خود بسیار جالب و ثمربخش باشد.
وی با اشاره به اجرای برنامه های جانبی از جمله موسیقی محلی، صنایع دستی و نمایشگاه سایر غذاهای سنتی تصریح کرد: برای حضور اشخاص مشهور ملی نیز در این جشنواره هماهنگی های لازم انجام خواهد شد.
دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی با اشاره رونمایی از بزرگترین کشک ساب (تقار) دنیا و تمبر یادبود همزمان با برگزاری جشنواره گفت:
با هماهنگی مسئولان شهری نماد کشک ساب (تقار) در یکی از میدان های شهر بیرجند به نام قروت یا کشک بیرجندی نصب می شود .
قروت دومین غذای محلی خراسان جنوبی است که با عنوان مهارت سنتی پخت غذای بنفش در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت ملی شد.