استاندار خراسان جنوبی گفت: با هم‌افزایی مثبت بین کمیته‌ها و دستگاه‌های مرتبط با بحث‌های اقتصادی و توسعه‌ای در ستاد توسعه خاوران، می‌توان به توسعه همه جانبه، پایدار و متوازن استان خوشبین باشیم.

 حمید ملانوری در ستاد توسعه خاوران افزود: یکی از محورهای اصلی اقتصادی استان، بخش کشاورزی  و دامداری است که آب‌بر نیز هستند.

وی ادامه داد: از طرفی نیاز اصلی صنعت دامداری استان، تأمین نهاده‌های دامی است لذا کشت هیدروپونیک می‌تواند به تولید کم‌آبر کمک کرده و نیاز دامداران را برطرف کند و در مجموع  به یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی و اشتغالزای استان  کمک کند.

استاندار خراسان جنوبی حضور بخش خصوصی را مایه روشنایی جلسات ستاد توسعه خاوران دانست و اظهار داشت: تلاش ما بر این است که  در قالب این نشست‌ها، فرش قرمز واقعی را برای سرمایه گذاران بخش خصوصی پهن کنیم تا آنها بتوانند بهتر فعالیت کنند.

وی عنوان کرد: همانطور که در اهداف و دستورالعمل‌های ستاد توسعه خاوران آمده، پایه و اساس کار در این ستاد بر مبنای تولیدات علمی است تا ما بتوانیم با سرعت بیشتر و هزینه  کمتر به نتایج مثبتی برسیم.

ملانوری یادآور شد: در خصوص پرداختن به ایده‌های دانش آموزی و برای آنکه بتوانیم نسل جوان امروزی را به مدیران و انسان‌هایی خلاق، دارای اعتماد به نفس و خود باور تبدیل کنیم تا آنها بتوانند منابع استان و دانش و اطلاعات خود را فعال کنند، امروز بخشی از ایده‌های دانش‌آموزان در قالب نمایشگاهی از اقدامات و اختراعات دانش‌آموزی در حاشیه ستاد توسعه خاوران، بر پا شد.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه این جلسه،  مقرر شد از میان ایده‌های ارائه شده، دو ایده آمپول بدون درد و پمپ آب کولرهای آبی که هزینه‌ها و مصرف برق را کاهش می‌دهد، برای حمایت و بهره‌برداری در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قرار گیرد.

استاندار خراسان جنوبی در خصوص موارد مطرح شده توسط جهاد دانشگاهی استان نیز گفت: محصولاتی که دانش آنها برای ایجاد واحد تولیدی آماده شده به دبیرخانه ستاد ارائه شوند تا در کمیته‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

به گفته وی؛ ما می‌توانیم با اطلاع‌رسانی در خصوص این محصولات، نسبت به جذب سرمایه‌گذار در راستای بهره‌برداری از آنها اقدام کنیم.

ملانوری تصریح کرد: برای طرح ایجاد واحدهای تولیدی مشاغل خانگی بر پایه محصولات استراتژیک استان نیز لازم است در مرحله اول با کمک فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی مثل جهاد کشاورزی اطلاعات مطالعاتی در این خصوص نهایی شود.

وی شروع طرح کشت هیدرو پونیک را انقلابی بزرگ در استان خواند و افزود: با عنایت به این که خراسان جنوبی، یکی از کم بارش‌ترین استان‌های کشور محسوب می‌شود باید بخش خصوصی با حمایت‌های جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌ها بتوانند به موضوع کشت هیدروپونیک ورود جدی تری داشته باشند.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: ما باید بتوانیم در آینده‌ای نزدیک در باب تأمین علوفه، با فرمول غنی سازی خاص با مصرف آب کم، مطابق با مفاد سند سازگاری با سند کم آبی، هزینه‌های تولید نهاده را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم و با تأمین نهاده‌های دامی به صنعت دامپروری استان کمک کنیم.

وی گفت: در ستاد توسعه خاوران تأکید بر این است که بر اساس تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته در زمینه بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی استان بتوانیم با فرآوری محصولات معدنی زمینه اشتغالزایی و ارزش افزوده بیشتر را ایجاد کنیم.

۲ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ایجاد گلخانه هیروپونیک جو و فرآوری و غنی سازی خوراک دام با سرمایه‌گذاری هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال اشتغال ۲۵۰ نفر و واحد تولیدی ۱۰۰ هزار تنی کنستانتره سنگ آهن با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۴۷ نفر در شهرستان زیرکوه در خراسان جنوبی مبادله و امضا شد.