بیکی گفت: تشکیل کارگروه توسعه زرشک از واجبات است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: برای این که زرشک به ارزش افزوده خود برسد نیازمند عزم ملی است و تشکیل و راه‌اندازی کارگروه توسعه زرشک در استان در تمام سال ضرورت دارد به این منظور باید همه ارگان‌ها اعم از اتاق بازرگانی، استانداری،غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی و … زیر چتری واحد اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
«احسان بیکی» این اقدام را باعث جزیره ای عمل نکردن ارگان‌های مرتبط دانست و افزود: با راه‌اندازی این کارگروه نظارت بیشتری بر زرشک، نحوه خشک کردن، بارگاه‌ها، فراوری و … شده و انتفاع کشاورز را به دنبال خواهد داشت.
بیکی ادامه داد: در حال حاضر مراحل مرتبط با برداشت ، خشک کردن اصولی و بهداشتی و… زرشک قابل رصد نیست برای مثال سازمان غذا و دارو، اداره کل استاندارد ادعا می‌کند که چون پروانه ای صادر نکرده اند نمی‌توانند اقدامی نظارتی انجام دهند.
وی با بیان اینکه ۹۸ زرشک جهان در خراسان جنوبی تولید می‌شود تاکید کرد: اگر خودمان برای زرشک به عنوان محصول مزیت‌دار استان ، کاری انجام نشود کسی برای ما کاری انجام نخواهد داد اما با راه‌اندازی کارگروه توسعه همه موارد مرتبط با این محصول مزیت‌دار قابل رصد خواهد بود.
به گفته وی در استان به ترتیب قائن، بیرجند، زیرکوه و سربیشه بیشترین سطح زیر کشت زرشک را دارند و به تناسب سطح زیر کشت، تولیدات بیشتری خواهند داشت.
وی به برگزاری جشنواره زرشک اشاره کرد و انتفاع کشاورز را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست و گفت: اولین دستاورد جشنواره سال گذشته، خروج زرشک دپو شده از سردخانه های استان بود که در چند ماه بر اساس تقاضا از سردخانه خارج شد و این مهم نشان از آشنایی مردم با این محصول مزیت‌دار و افزایش میزان فروش دارد.

نوشته و خبر نگار :حامد عارفی نیا و ا.حسن پور