معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: براساس مصوبه شورای فنی، دستگاه‌های اجرایی استان مکلف به خرید مصالح استاندارد بومی هستند.

سید کمال‌الدین میرجعفریان روز یکشنبه در نشست شورای فنی استان خراسان جنوبی افزود: به مجموعه‌های نظارتی و مشاوران دستگاه‌ها تاکید شده که استفاده از مصالح استاندارد بومی را در مطالعات و اسناد مناقصه طرح‌ها ذکر کنند.

وی از اداره کل استاندارد خراسان جنوبی خواست تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی برتر و مصالح ساختمانی استاندارد را به دستگاه‌های اجرایی معرفی کند.

معاون استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه استفاده از مصالح بومی استان در طرح‌های عمرانی دستگاه‌ها رصد و پایش شود گفت: این موضوع مصوبه شورای فنی استان است و در صورت عدم استفاده ادارات، دستگاه‌های نظارتی باید به وظیفه خود در این رابطه عمل کنند.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی در بحث‌های فنی و اجرایی و تشریح اسناد مالی مختلف، بدنه کارشناسی خود را با برگزاری نشست‌های داخلی در زمینه‌های حقوقی، مالی، فنی و تخصصی توجیه و اطلاع رسانی کنند.

میرجعفریان افزود: دستگاه‌های اجرایی در موضوعات فنی کارشناسان و معاونان خود را به صورت علمی، منطقی و قانونی تفهیم کنند و اگر شخص خاصی از مسیر قانونی استفاده نکند و از مسیرهای دیگر برود، آیتم‌های بازدارندگی برایش بازگو و لحاظ شود.

وی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت‌های استان شناسایی و برای معرفی آن برنامه‌ریزی شود گفت: دستگاه‌های اجرایی خواسته‌ها و مصالح موردنیاز خود را به صورت کمی و تخصصی به اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بدهند تا این دستگاه از واحدهای تولیدی و بخش خصوصی برنامه بخواهد.

وی بیان کرد: دستگاه‌های متولی از ظرفیت شورای فنی استان حداکثر استفاده را داشته باشند و باید با خرید از کالای بومی داخل استان بخش خصوصی را فعال تر کنیم.

میرجعفریان اظهار داشت: باید صلاحیت مشاوران و پیمانکاران به صورت دوره ای ارزیابی شود و افرادی که متعهدانه کار می کنند، دیده شوند.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی تلاش کنند که پروژه‌ها با بالاترین کیفیت اجرا شود گفت: اگر قرار باشد با این محدودیت مالی، کوچکترین اهمالی شود، قابل جبران نیست و باید کنترل‌ها از مصالح ساختمانی و ساخت و سازها چه از طریق استاندارد و چه آزمایشگاه خاک به روز باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: شورای فنی از جمله جلسات راهبردی و اثربخش است و باید مدیران دستگاه‌های اجرایی بشخصه در این جلسه برای پیشبرد اهداف شرکت کنند.

وی افزود: ۸۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۶ هزار واحد فرسوده و فاقد استحکام است و تاکنون ۴۵ هزار واحد مسکونی روستایی مقاوم سازی شده و در مجموع سالانه ۲ تا سه هزار واحد در روستاها مقاوم سازی می شود.

وی اظهار داشت: در سال جاری با اقدام جهادی ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان استان در دست احداث است که اشتغال و گردش مالی خوبی خواهد داشت ولی نباید اجازه دهیم قیمت‌های گزاف باعث ضرر مردم در ساخت و سازها شود.

میرجعفریان عنوان کرد: ۲۰۳ هزار واحد مسکونی شهری در استان داریم که سالانه ۲.۵ درصد واحدها به دلیل کیفیت نامناسب و مرور زمان تخریب می شوند.

وی گفت: سالانه برای حل مشکل کمبود مسکن شهرها باید ۱۰ هزار واحد در استان احداث شود و پیمانکاران باید از تمامی فرصت‌ها و طرح‌های مشارکتی اداره کل راه و شهرسازی برای تولید مسکن در استان استفاده کنند.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله