رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۲۵۲ رشته قنات در استان وجود دارد که برای احیا و مرمت آنها ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

غلامرضا قوسی روز سه شنبه در نشست مدیران بخش کشاورزی خراسان جنوبی با مجمع نمایندگان استان افزود: خراسان جنوبی دومین استان کشور از نظر تعداد قنوات است که خشکسالی سبب خشک شدن بخش زیادی از آنها شده است.
وی اعتبارات احیای قنوات استان را بسیار پایین عنوان کرد و گفت: امسال از محل اعتبارات ملی ۶۹ میلیارد تومان برای احیای قنوات به استان ها اختصاص یافت که سهم خراسان جنوبی هفت میلیارد تومان است و اگر تزریق اعتبارات به استان به شکل فعلی پیش برود احیای قنوات ۱۰۰ سال طول خواهد کشید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: طرح هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی در قالب طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان اجرا شد و به اندازه کافی میزان برداشت آب از چاه ها کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: در خراسان جنوبی با توجه به خشکسالی های چندین ساله اما ۳۱ درصد اشتغال و ۲۹ رصد تولید ناخالص مربوط به بخش کشاورزی است لذا به صلاح نیست که میزان استحصال آب چاه های کشاورزی را کاهش داد.
قوسی گفت: مسئولان وزارت نیرو باید توجیه شوند که در خراسان جنوبی پایه و اساس توسعه، بخش کشاورزی است لذا باید جلوی این موضوع را گرفت در غیر این صورت تبعات بدی برای مردم خواهد داشت.
وی اظهار داشت: اگر چرخ توسعه بخش کشاورزی به راحتی بچرخد چرخ سایر بخش ها نیز به حرکت درخواهد آمد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بخش کشاورزی را زیربنای فعالیت سایر بخش ها دانست و گفت: اگر توفیقات خوبی در کشاورزی داشته باشیم به سایر بخش ها کمک خواهد کرد.
وی به سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به استان اشاره کرد و گفت: این سفر سبب شد وزیر از مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان مطلع شود و بدون شک نظر وی در خصوص بخش کشاورزی استان صد درصد تغییر کرد.
قوسی افزود: یکی از مشکلاتی که در این سفر مطرح شد موضوع دانه سفیدی انار فردوس بود که مقرر شد تیمی به شهرستان فردوس اعزام و طرح مطالعاتی تهیه و موضوع پیگیری شود.
وی یادآور شد: طرح بهره وری از قنات بلده فردوس، توسعه مجتمع های گلخانه ای، توسعه محلات دامداری و دامپروری، توسعه پرواربندی شتر، پرورش انواع نژادهای بز با شیردهی بالا، تجدید و نوسازی اراضی، سیستم های نوین آبیاری و طرح بازسازی و مرمت قنوات در این سفر مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: توسعه کشت گیاهان دارویی و گیاهان کم آب بر و طرح های آبخیزداری برای کنترل سیلاب های فصلی از دیگر مواردی بود که مورد تاکید وزیر قرار گرفت و مقرر شد برای این طرح ها برنامه مشخص تعیین و به وزارتخانه ارسال شود تا در این خصوص طرح هایی عملیاتی و اجرایی شود.
وی بیان کرد: توسعه کشت های گلخانه ای از دیگر انتظارات وزیر جهاد کشاورزی در استان بود لذا باید با مدیریت درست و افزایش راندمان آب به سمت توسعه کشت های گلخانه ای برویم.
قوسی گفت: از سال گذشته تاکنون در استان هشت مجتمع گلخانه ای با هزینه کرد ۲۲ میلیارد تومان احداث شده و اگر قرار است این مجتمع ها با ظرفیت فعلی کار کنند نیاز به هشت لیتر در ثانیه آب دارند اما با سخت گیری های شرکت آب منطقه ای نمی توان به سمت کشت های گلخانه ای رفت. 
وی بیان کرد: برای جذب سرمایه گذار به استان تلاش می کنیم اما در درجه نخست باید از سرمایه گذاران محلی حمایت کنیم و اگر قرار است توسعه ای اتفاق افتد باید با دادن تسهیلات کم بهره یا تلفیقی با کمک های فنی و اعتباری به سرمایه گذار کمک شود.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله