شب فرهنگی خراسان جنوبی با عنوان جشنواره ملی چارسوق  ۲۴ مرداد ساعت ۲۱ تا یک بامداد با استقبال کم نظیر مردم در برج میلاد تهران برگزار شد.

دکتر محمدمهدی مروج‌الشریعه، استاندار خراسان جنوبی در این مراسم عنوان کرد: درود بر شما که در اینجا گرد هم آمده اید تا با میراث کهن خراسان جنوبی و فرهنگ و هنر این قطعه بهشت در دل کویر آشنا شوید.

او با اشاره به اینکه خراسان جنوبی سرزمینی با مردمی شکیبا، هنرمند، ادیب، هنرپرور و دانشمندپرور است، افزود: این سرزمین مهد دانش، هنر و ادبیات کهن است که شما بخشی از آن را  امشب مستقیم مشاهده می کنید یا در گویش  این مردم می شنوید.

استاندار خراسان جنوبی با توصیف استان به عنوان قطعه ای از بهشت آسمانی در صفحه ایران تاکید کرد: قطعا مرکز نشینان با لمس کردن منطقه زیبای کویر از نزدیک و اثر گرما بخش آن لذت وافر خواهند برد

مروج الشریعه ادامه داد: انسانیت و میراث کهن تاریخ در همه اقصی نقاط دل کویری می جوشد، لازم است از نزدیک استان را ببینید تا خود، شاهد مردمی شکیبا و مهربان دارای  علم و ادب و عرفان باشید.

او با اشاره به اینکه خداوند نهایت نعمت  را در شمال، جنوب، شرق و غرب استان به ودیعه گذاشته، افزود: معادن، سنگ معدن، سنگ های ساختمانی استان شهره خاص و عام جهانی شده و مرزها را درنوردیده است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: نعمت تابش خورشید در استان، استفاده از انرژی تجدید پذیر و پنل خورشیدی برای ۱۰ هزار خانوار روستایی را فراهم کرده است.

مروج الشریعه ضمن اشاره به سه محصول راهبردی عناب، زرشک و زعفران یادآور شد: این محصولات برند استان شده و به همراه قروت بیرجندی ثبت جهانی شده اند. وی افزود: همچنین گل زیبای نرگس خوسف، معرف بزرگی برای خراسان جنوبی است و این استان دارای کلکسیون جامعی از نعمت های خدادادی برای توسعه و پیشرفت ایران زمین است.

او گفت: برگزاری شب های فرهنگی استان های کشور فرصت بزرگی را فراهم می کند تا مردم پایتخت و سایر هموطنان با پتانسیل های گردشگری، میراث فرهنگی و آثار دیدنی استان ها آشنا شوند و این بطور قطع در توسعه کردشگری نقش مثبت و موثری خواهد داشت.

حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی هم استقبال مردم از برنامه های شب فرهنگی خراسان جنوبی در تهران را کم نظیر دانست و ابراز  امیدواری کرد: جذب گردشگر برای استان از دستاوردهای این جشنواره باشد.

او ادامه داد جشنواره چارسوق با تدبیر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با همکاری شهرداری تهران و برج میلاد برنامه ریزی شده و فرصتی است تا استان ها بتوانند جاذبه های گردشگری، صنایع دستی و آثار فرهنگی و طبیعی شان را به استان ها دیگر معرفی کنند.

رمضانی گفت: با توجه با اینکه هموطنانی که از سراسر کشور به پایتخت می آیند به برج میلاد هم سر می زنند، فرصت خوبی است که در خلال برگزاری جشنواره داشته هایمان را به سراسر کشور معرفی کنیم.

او بیان داشت: استقبال بسیار خوبی از شب فرهنگی استان شده و تلاش کرده ایم با نمایش فیلم، اجرای موسیقی های آیینی، برگزاری دو کارگاه در حاشیه جشنواره که در آن غذاهای سنتی و محلی و صنایع دستی استان به نمایش گذاشته شده است، استان را به خوبی معرفی نماییم.

محمد تاجیک مدیر جشنواره ملی چارسوق گفت: تمام تلاش جشنواره بر این است که فرصت های طلایی برای معرفی جاذبه های گردشگری استان های مختلف کشور ایجاد کند و استان ها به شیوه های مختلف در این جشنواره ظرفیت هایشان را در معرض نمایش مردم می گذارند.

او با اشاره به استقبال خوب مردم از این جشنواره، درباره دلیل نامگذاری جشنواره به نام چارسوق را چنین بیان کرد: چارسوق به معنی راسته بازار است و به همین دلیل در اینجا از حالت بازارچه ای استفاده کرده ایم تا یک فضای تهاتری درباره فرهنگ و اقوام مختلف شکل بگیرد و اقوام مختلف کشور بتوانند خودشان را معرفی کنند. در این بازارچه تمام استان ها غرفه دارند مردم در این محیط با فرهنگ و تاریخ اقوام مختلف کشور آشنا می شوند.

گفتنی است در این جشنواره از دو چهره ماندگار و نام آور استان، پروفسور احمد کامیابی مسک پدر تئاتر ایران و دکتر رفیعی استاد بازنشسته طب اطفال دانشگاه تهران که ۴۰ عنوان کتاب درباره استان شناسی خراسان جنوبی به رشته تحریر در آورده است تجلیل شد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله