طرح ملی سبا برگرفته از «سفیران بهینه‌سازی انرژی» است

مهدی دادگر در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار کرد: ما سفیران بهینه‌سازی انرژی هستیم و منابع گازی در اختیار داریم اما شدت مصرف بسیار بالاست.

وی در ادامه عنوان کرد: این مصرف عمدتاً در بخش‌های غیرمولد اتفاق می‌افتد و در بخش خانگی نیز مصرف بی‌رویه انرژی مشاهده می‌شود. به همین دلیل طرح ملی صبا رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی توضیح داد: طرح ملی سبا برگرفته از «سفیران بهینه‌سازی انرژی» است و جامعه هدف  کلیه دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا متوسطه و خانواده‌ها به‌ویژه بانوان در خانواده‌ها هستند. همچنین زنان جامعه ایران، شاغلان در بدنه دولت، همسران کارکنان دولت، شاغلان در سیستم آموزش، مربیان مهدهای کودک، سازمان امور استخدامی، سازمان‌های مردم‌نهاد، کودکان از مهد تا دبستان و نوجوانان تا دوره متوسطه از دیگر گروه‌های هدف این طرح محسوب می‌شوند. در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با اداره کل آموزش و پرورش استان منعقد شده و در دست پیگیری است.

به گزارش خبر و هنر خراسان جنوبی دادگر ادامه داد: در این طرح دو شخصیت رونمایی شده است؛ شخصیت «سبا» تحت عنوان سفیر بهینه‌سازی انرژی، دختری باهوش و مهربان است که نماد آگاهی و مسئولیت‌پذیری کودکان ایرانی در مصرف صحیح انرژی محسوب می‌شود. همچنین شخصیت دیگری به نام «سپند» یا سامانه پایش نور و دما طراحی شده است. نور و دما دو متغیر تعیین‌کننده در مصرف خانوارها هستند و ربات هوشمند سپند پاسخگوی سوالات سبا در زمینه انرژی است. این ربات مجهز به سنسورهای نور و دما، مانیتور و بلندگوست تا وضعیت مصرف خانوارها را تشریح کند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان افزود: در طرح سبا نشریه دیجیتال، تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش، برنامه‌های تلویزیونی در دست تدوین محتوا، بانک اطلاعات جامع یا فضای مجازی سازمان‌های مردم‌نهاد، سنگ انرژی در مدارس، کارناوال صبا برای شرکت‌های بازی و کنفرانس‌های بین‌المللی پیش‌بینی شده است.

دادگر در ادامه عنوان کرد: برای ارزیابی اثرگذاری آموزش‌ها دو چک‌لیست طراحی شده؛ یکی قبل از فراگیری آموزش که سطح آشنایی فراگیران با مفاهیم مدیریت مصرف انرژی را می‌سنجد و دیگری پس از آموزش برای ارزیابی خروجی و میزان یادگیری.

وی همچنین از دستگاه‌های اجرایی خواست احکامی برای سفیران سبا در مجموعه‌های خود صادر کنند و آنها را به شرکت توزیع برق استان معرفی کنند تا از ظرفیت این سفیران در شورای فرهنگ عمومی و شورای اطلاع‌رسانی استفاده شود.

دادگر با قدردانی از آموزش و پرورش استان اعلام کرد: این فعالیت‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای دانش‌آموزی ترویج خواهد شد.

وی افزود: استانداری نیز میثاق‌نامه‌ای برای طرح آماده کرده است که به زودی رونمایی می‌شود و مدیران و معاونان دستگاه‌ها می‌توانند با امضای آن به اجرای طرح کمک کنند تا نرم‌افزار و برنامه‌های مربوط به طرح ملی سبا با موفقیت دنبال شود

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور

لینک کوتاه خبر:

https://khabarvahonar.ir/news/?p=111522

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: