استاندار خراسان جنوبی گفت: پیگیری‌ها برای محرز شدن علل حادثه معدن زغال سنگ معدنجو و مسببان این حادثه با جدیت ادامه دارد.

 جواد قناعت روز سه شنبه در دیدار با خانواده یکی از جانباختگان حادثه معدن طبس در شهرستان فردوس، دلجویی از بازماندگان این واقعه تلخ را تکلیف همه حوزه‌ها عنوان کرد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته بعد از وقوع این حادثه، به حضور تولیت آستان قدس رضوی به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در جمع خانواده‌های متوفیان استان اشاره کرد و افزود: همه پای کار هستند و به روش‌های مختلف ابراز همدردی می‌کنند تا سنگینی این غم بزرگ برای خانواده‌ها کمتر شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: بعد از وقوع حادثه، گروهی از کارشناسان با هماهنگی وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه با حضور در استان به بررسی علل وقوع حادثه پرداختند.

وی بیان کرد: براساس نتایج اولیه تحقیقات، قصور مشهود بوده و کوتاهی‌هایی در زمینه تامین ایمنی معدن صورت گرفته که در حال بررسی است و بر اساس اعلام قوه قضاییه به زودی نتایج نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری‌ها برای احراز علل حادثه معدنجو با جدیت ادامه دارد

قناعت افزود: بدون شک با نهایی شدن بررسی‌ها و درصد خطاها و قصور هر بخش، با مقصران و مسببان این حادثه برخورد قانونی خواهد شد.

وی با آرزوی مغفرت برای جانباختگان این حادثه، اظهار امیدواری کرد که با تصویب قوانین و دستورالعمل‌هایی در تهران مبنی بر مکانیزه کردن و ارتقای سطح ایمنی معادن، شاهد بروز چنین حوادثی در سطح کشور نباشیم.

مرحوم ناصر آخوندی اهل شهرستان فردوس یکی از جانباختگان حادثه معدن طبس است که دچار مرگ مغزی شد و با رضایت خانواده و اهدای اعضایش به چند بیمار نیازمند جان دوباره بخشید.

حادثه انفجار در معدن زغال سنگ «معدنجو» طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه‌ ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای ۴۹ جانباخته از تونل‌های معدن خارج شد همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که با فوت سه نفر، شمار جانباختگان به ۵۲ نفر افزایش یافت.

حوضه زغال‌دار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می‌شود و به گفته مسئولان از ۱۷ شرکت معدنی در این منطقه فقط یک مجموعه مکانیزه است.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور