شورای هماهنگی ترافیک استان خراسان جنوبی ۲ مصوبه داشت که یکی از آنها مربوط به ساماندهی تردد و کنترل سرعت در معابر شهر بیرجند به ویژه بلوار پیامبر اعظم (ص) است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی  در نشست شورای هماهنگی ترافیک استان گفت: با وجود معابر وسیع و جمعیت متعادل اما مخاطرات ترافیکی درون شهری استان بالاست و ۹۰ درصد حوادث رانندگی مربوط به شهر بیرجند است.

علیرضا عباس‌زاده افزود: معابر درون شهری و جاده‌های استان حداقل استانداردهای لازم برای تردد را دارند و اصلاح رفتار ترافیکی مردم در کاهش آمار تصادفات نقش اثرگذار دارد که ضروری است به آن توجه بیشتری شود.

وی گفت: زیرساخت‌های ایمن در معابر شهری و محورهای مواصلاتی استان فراهم شده است لذا پذیرفتنی نیست که برخی رانندگان با رفتارهای اشتباه، جان دیگر شهروندان را به خطر بیندازند.

معاون استاندار خراسان جنوبی افزود: سالانه ۱۰۰ کیلومتر باند دوم راه علیرغم همه مشکلات اعتباری در استان ایجاد می‌شود ولی باز هم آمار فوتی تصادفات در سال افرایش می‌یابد که نشان از عوامل و خطای انسانی است.

وی با اشاره به گلایه پلیس راهور از اجرایی نشدن برخی مصوبات شورای ترافیک تاکید کرد: آن دسته از مصوبات شورای ترافیک که در سال‌های اخیر توسط شهرداری انجام نشده، احصا و مطرح شود تا بتوان علت اجرایی نشدن آنها را ریشه‌یابی کرد.

عباس‌زاده گفت: اعضای شورای ترافیک مسئولیت مصوبات را به عهده دارند لذا دقت در واگذاری اراضی برای اجرای طرح‌های ترافیکی مورد انتظار است.

وی با اشاره به درخواستی مبنی بر احداث پمپ بنزین در سایت زعفرانیه بیرجند گفت: دسترسی ایمن مهمترین موضوع در صدور مجوز از سوی شورای ترافیک است لذا متقاضیان ایجاد هرگونه تاسیسات و تجهیزات در نقشه ترافیکی شهر باید با مشاور ذیصلاح رسمی طرح تفصیلی را به صورت فنی تهیه کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: احداث هر گونه سرعتکاه و سرعتگیر باید مطابق دستورالعمل اجرا شود و نظارت بر اجرا و بهره‌برداری برعهده شورای ترافیک است.

وی با اشاره به لزوم ایمن‌سازی بلوار پیامبر اعظم (ص) شهر بیرجند که حوادث رانندگی زیادی دارد گفت: احداث سرعتکاه استاندارد موقت توسط شهرداری در چند نقطه این بلوار مورد انتظار است تا سرعت خودروها کنترل و ایمنی بیشتر شود.

عباس‌زاده اظهار کرد: این اقدامات در مقابل تصادفات منجر به فوت که در بلوار پیامبر اعظم (ص) رخ می‌دهد هزینه چندانی ندارد لذا باید در اولویت کار شهرداری قرار گیرد.

وی گفت: ساخت سرعتکاه در نقاطی که بیشترین تصادفات رخ می‌دهد، ضرورت دارد تا شاهد کاهش آمار تصادفات منجر به فوت در این مسیر باشیم.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: یکی از دغدغه‌های شهرداری، استفاده بهینه از دوربین‌های ثبت تخلف است تا بتوان سرعت بالا را کنترل کرد لذا پلیس راهور در این خصوص باید اقدام جدی انجام دهد.

وی افزود: ارتقای فرهنگ ترافیک مردم هم موضوع مهمی است زیرا جان مردم ارزشمند بوده و در این زمینه نباید مباحث و مشکلات مالی را مطرح کرد.

عباس‌زاده تصریح کرد: مصوبات شورای ترافیک لازم الاجراست تا ناهنجاری‌های ترافیکی در شهر بیرجند را بتوان مدیریت کرد.

وی با اشاره به بالا بودن آمار فوتی تصادفات درون شهری در استان به ویژه بیرجند گفت: تجربه نشان داده دوربین‌ها تاثیر چندانی در مدیریت سرعت نداشته و فقط برای نقاط خاص اثر موقت دارد لذا مدیریت سرعت در کل مسیر بلوار پیامبر اعظم (ص) لازم است و باید به طور جدی دنبال شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: استفاده از تجهیزات ترافیکی و اصلاح هندسی میدان آدینه نیز طبق نظر کمیته فنی برعهده شهرداری بوده و ضروری است.

وی گفت: رفتار غیر مسئولانه درخصوص مشکلات ترافیکی غیرقابل قبول است و باید همه مباحث در این حوزه در جلسات تخصصی دنبال شود.

عباس‌زاده اظهار کرد: طرح برخی مباحث بدون در نظر گرفتن همه جوانب شایسته نیست لذا حوزه ترافیکی مسئولیت‌هایی دارد که براساس قانون تکالیف آن مشخص است.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت نظم ترافیکی برعهده پلیس راهور است گفت: شهرداری هم علیرغم همه تکالیف متعدد، درخصوص مسائل ترافیک شهری مسئولیت دارد و باید به آن توجه کند.

سومین جلسه شورای هماهنگی ترافیک استان در سال جاری ۲ مصوبه داشت که یکی از آنها تصویب طرح تهیه شده توسط مشاور برای ساماندهی بهسازی میدان وروی شهر زهان بود و از مصوبات سفر استاندار به شهرستان زیرکوه به شمار می‌رود.

مشکلات ترافیکی و ساماندهی تردد در معابر شهر بیرجند به ویژه بلوار پیامبر اعظم (ص) و صنعت و معدن نیز در این نشست مطرح شد و اقدامات اجرایی به منظور کنترل سرعت و افزایش ایمنی در این معابر به تصویب رسید.