رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: فاز نخست سوله‌های میکروب‌زدایی، بوجاری، بسته‌بندی و فرآوری محصولات راهبردی عناب، زرشک و زعفران با هدف توسعه دانش‌بنیان کشاورزی استان تا هفته دولت آماده بهره‌برداری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا مجتبی ابراهیمی رومنجان روز یکشنبه در بازدید استاندار خراسان جنوبی از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی استان اظهار کرد: رویکرد ما در حوزه پژوهشی حول دو محور خدمت به مردم و توسعه منطقه با تمرکز بر مزیت‌های منطقه‌ای است.

وی با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی در قاینات از سال ۱۴۰۰ افزود: این آزمایشگاه باعث کاهش هزینه‌های مردم و افزایش کیفیت خدمات شده است و اقدامات مشابهی نیز در حال شکل‌گیری است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تاکید کرد: این نهاد با استفاده از توان محققان و رویکرد فناورانه در حوزه فرآوری گیاهان دارویی، به‌ویژه محصولات دانش‌بنیان، در مسیر توسعه منطقه‌ای گام برمی‌دارد.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب، جهاددانشگاهی را یک فرهنگ دانسته‌اند و این فرهنگ باید در جامعه گسترش یافته و کشور را به سمت عزت و استقلال واقعی پیش ببرد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم با اشاره به فعالیت‌های مجتمع ۱۴ هکتاری این مجموعه، بیان کرد: آموزش روستائیان، بازاریابی، تکمیل فرآیند تولید، هدایت پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و ایجاد مرکز نمونه گردشگری در حوزه گیاهان دارویی از اهداف این مجتمع است.

محسن پویان افزود: تمرکز بر محصولات مزیت‌دار استان به منظور افزایش ارزش افزوده و عرضه محصولات متناسب با شرایط منطقه، از اهداف اصلی مجتمع است.

وی با بیان اینکه در این مجتمع تحقیقات گسترده‌ای روی زعفران، زرشک و ۳۱ اکوتیپ عناب انجام شده است، گفت: توجه ویژه‌ای به گردشگری اکوتوریسم و گردشگری کشاورزی با هدف بهره‌برداری از ۱۱۰ گونه گیاه مزیت‌دار استان شده است.

نوشته و خبر نگار :حامد عارفی نیا و ا.حسن پور