مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه “قرآن کتاب زندگی” گفت: پرهیز از موازی کاری در رویداد های قرآنی و افزایش هم افزایی بین دستگاه های اجرایی استان قطعا منجر به وقوع اتفاقات خوبی در این حوزه خواهد شد.
،علی فرخنده  در این آیین اظهار داشت: این نمایشگاه با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و با هدف شناساندن علوم و معارف کلام وحی الهی برپا شده است.
وی افزود: این نمایشگاه به مدت پنج شب تا ۱۹ ماه مبارک رمضان فعال است و از چهارشنبه شب گروه‌های مختلف هنری برای مردم برنامه‌های جذابی را اجرا خواهند کرد و برای تمام گروه‌های سنی در این نمایشگاه برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: کرسی تلاوت، پرداخت به سیره شهدای قرآنی، مسابقات قرآنی، قصه قرآنی، عروسک گردانی، بازی با کودکان، جهاد تبیین، عرضه محصولات زیست عفیفانه و پاتوق گفت و گوی مذهبی از جمله برنامه‌های متنوعی است که در این نمایشگاه در نظر گرفته شده‌است.
فرخنده عنوان کرد: هدف از این‌ نمایشگاه تنها فروش کتاب مقدس و ارزشمند قرآن نیست بلکه شناساندن آن به جامعه هدف و اجرای برنامه‌هایی مختلف قرآنی است.
وی اظهار داشت: سند تحولی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سال گذشته تدوین شد و در این سند در سال جاری تمرکز ما بر حوزه تقویت هویت ایرانی و اسلامی است، موضوعی که در سال جاری مورد تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور هم قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی عنوان کرد: براساس این سند تحولی در ۲۰ اسفندماه سال گذشته مصوب شد که همه دستگاه‌های متولی استان در سال ۱۴۰۲ به مقوله تقویت هویت ایرانی و اسلامی بپردازند.
فرخنده با ذکر این نکته که یکی از زیرشاخه‌های هویت بخش در حوزه هویت ایرانی و اسلامی بحث سبک زندگی برگرفته از سیره اهل بیت(ع) و قرآن است، خاطرنشان کرد: تا زمانی که قرآن در بازار، محیط، کلاس مدرسه و دانشگاه و تفرجگاه‌ها جاری و ساری نشود، هرگز بهره کافی را نخواهیم برد.
وی با اشاره به تصویب سه سند بالادستی در حوزه قرآن مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۶ گفت: دستیابی حداقل ۵۰ درصد نوجوانان و ۳۰ درصد جوانان و بزرگسالان جامعه به توانایی خواندن همراه با فهم و تدبر در قرآن و انس و بهره‌گیری از تعالیم آن در زندگی در افق ۱۴۰۴ است.
فرخنده با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۷ مبنی براینکه راز موفقیت قرآن هنری بودن است، اضافه کرد: با این نگاه در هفت و هشت ماه گذشته برداشت ما در استان این بود که در این حوزه جزیره‌ای و موازی کاری عمل می‌کنیم.
وی عنوان کرد: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری تربیت ۱۰ میلیون حافظ است که سهم خراسان جنوبی ۹ هزار و ۶۰۰ حافظ است، در حال حاضر قریب ۳۹۰ نفر حافظ کل قرآن کریم ما در استان داریم که با وضع مطلوب فاصله زیادی داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه سه شاخه تبیینی و تفسیری، حوزه هنری و تبلیغاتی و بخش تربیتی کار را با محوریت استعدادیابی و توانمندسازی را باید در استان در راستای جلوگیری از موازی کاری دنبال کنیم، اضافه کرد: حدود ۱۲ هزار نفر در استان کار حفظ قرآن را شروع کردند این خود یک شاخص است که در استان ظرفیت و پتانسیل در حوزه حفظ وجود دارد.
فرخنده خاطرنشان کرد: اگر دستگاه‌ها به صورت تخصصی به حوزه حفظ قرآن بپردازند و هر دستگاه سهم تخصصی خود را دنبال کند، در استان اتفاق خوبی رقم خواهد شد.

نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور