مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی گفت: این استان ۱۸ آیین‌ عزاداری ثبت شده در فهرست میراث معنوی (ناملموس) کشور دارد که امسال اولین بار این آیین‌ها در قالب‌های مختلف به مردم معرفی شده‌اند.

هادی شاهوردی در تشریح این خبر گفت: میراث ناملموس عاشورایی در عزای سرور و سالار شهیدان و با محوریت واقعه عظیم کربلا و روایت‌های سوزناک آن شکل گرفته است.

وی افزود: محرم در خراسان جنوبی با شور و حال خاصی برپا می‌شود و آیین‌هایی که ریشه در جان و سرشت مردمان این منطقه دارد، جان تازه‌ای می‌گیرند تا عشق دیرینه مردم را به ساحت مقدس امام حسین (ع) به نمایش بگذارند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی بیان کرد: ویدئو وال (دیوار ویدئویی) به همراه ایستگاه صلواتی ابنا الحسین (ع) در ورودی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعبیه شده و هر شب ضمن پذیرایی از عزاداران حسینی، ۱۸ آیین‌ عزاداری استان در فهرست میراث معنوی کشور معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه معرفی آیین‌های عزاداری خراسان جنوبی با استقبال مردم همراه بوده است گفت: ماه محرم به عنوان یک میراث‌ فرهنگی اسلامی موجب انتقال ارزش‌ها، رسوم و آداب مربوط به این ماه از نسلی به نسل دیگر می‌شود.

شاهوردی افزود: محرم به‌ عنوان یک میراث فرهنگی بسیار مهم در تاریخ و فرهنگ اسلامی به‌شمار می‌آید و رویدادهای مرتبط با آن نه تنها برای مسلمانان بلکه برای جوامع مذهبی از اهمیت فرهنگی و تاریخی ویژه‌ای برخوردار است.

وی گفت: مراسم تعزیه بیرجند، مراسم هفت منبر، نخل گردانی استان، بیل زنی خوسف، نخل گردانی درخش، مشعل گردانی استان، علم گردانی استان، سنگ زنی درخش، علم بندان درخش، نخل بندی و نخل گردانی کریت طبس، خیرات عاشورا در شهر گزیک، تکیه بندان روستای سرخنگ درمیان و عزاداری امام حسین در حسینیه کبابی بیرجند از آیین‌های ثبت شده در فهرست میراث ناملموس است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی اظهار داشت: علم بندان بشرویه، مراسم تعزیه زعفرجن در بشرویه، آیین و مراسم پخت آش بزباش خوسف، مراسم عماری پوشی بشرویه، آیین صبح روسیاه در شهرستان‌های سربیشه، طبس، قاینات، بشرویه و سرایان و مراسم پخت غلور در اربعین از دیگر آیین‌هاست.