مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به خشکسالی‌های پیاپی، نابودی پوشش گیاهی و کاهش نفوذپذیری خاک اعتبارات دولت در بخش پیشگیری از سیلاب استان در ۲ سال گذشته پنج برابر شده است.

سید ابوالحسن میرجلیلیافزود: اعتبارات قابل توجه در این حوزه با پیگیری استاندار خراسان جنوبی، ساخت سازه‌های مختلف آبخیزداری و آبخوان‌داری را به همراه داشت که در نوع خود در چند سال گذشته بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: ساخت سازه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری نه تنها خسارات مربوط به سیلاب را کاهش چشمگیر داده بلکه در تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و احیای قنوات موثر بوده است.

میرجلیلی اظهار داشت: در کنار اعتبارات قابل توجه، اقدامات پیشگیرانه دستگاه‌های ذیربط قبل از وقوع سیلاب و سه ماه قبل از بارندگی‌ها مورد توجه قرار گرفت و از سویی همکاری مردمی را هم در این زمینه به دنبال داشتیم.

وی یادآور شد: همراهی و هم‌افزایی موجود بین دستگاه‌ها و مردم و بررسی نقاط سیل‌خیز باعث شد در سال ۹۸ و ۹۹ با اینکه بیشتر از میانگین بلند مدت ۲۰ سال گذشته بارندگی داشتیم اما خسارات مالی و جانی به شدت کاهش داشته باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بارندگی در سال ۹۸ و ۹۹ به ۱۴۰ میلی‌متر رسید در حالی که میانگین بلند مدت ۲۰ ساله ۱۰۹ میلی‌متر و آمار نشان دهنده کاهش خسارات است.

وی گفت: خشکسالی‌های مکرر در خراسان جنوبی باعث شده که بارندگی‌های ۲۰ میلی‌متری هم وقوع روان‌آب و بعضا سیلاب را در پی داشته باشد و این در حالی است که رابطه سیلاب با خشکسالی کاملا مستقیم است.

میرجلیلی اظهار داشت: با تدابیر صورت گرفته و حمایت دولت از این بخش سیلاب در خراسان جنوبی در بسیاری از بخش‌ها به فرصت تبدیل شده است.

وی یادآور شد: ۲ هزار پروژه آبخیرداری و آبخوان‌داری در استان نویدبخش حوزه کشاورزی با احیا قنوات و آب آشامیدنی با آبگیری سدها است که امیدواریم با استمرار این روند هر ساله ضمن کاهش خسارات شاهد فرصت‌سازی از روان آب‌ و سیلاب‌ها باشیم.

خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع به عنوان سومین استان پهناور کشور از ۲۰ سال گذشته تاکنون درگیر خشکسالی است.

نابودی پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری سطح خاک علت اصلی وقوع سیلاب در این استان است.