فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۷۹ نفر در حوزه درون شهری و برون شهری بر اثر تصادفات فوت کردند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش داشته است.

سردار حسن شجاعی نسب روز سه شنبه در نشست خبری افزود:امسال بیش از یک میلیون و ۱۴۸ هزار راننده متخلف اعمال قانون شدند که این اقدام در کاهش تصادفات اثرات مطلوبی داشته است.

وی با اشاره به شناسایی ۶ هزار و ۱۵۸ موتورسیکلت تخلف‌دار ادامه داد:در طرح‌های مختلف، برخورد قانونی با رانندگان متخلف صورت گرفته است.

وی با اشاره به عملکرد و خدمت رسانی پلیس در سال جاری اشاره کرد و گفت: سامانه پلیس ۱۱۰ از ابتدای سال تاکنون، ۴۹۲ هزار و ۸۸۰ تماس تلفنی از مردم را پاسخگو بوده است که به طور میانگین روزانه هزار و ۳۵۰ تماس را شامل می‌شود. که بخشی از این تماس‌ها عملیاتی و اجرایی شده و بخشی هم نیاز ارشاد و راهنمایی داشته است.

سردار شجاعی نسب عنوان کرد: در حوزه خدمات راهور از ابتدای سال بیش از ۶۸ ‌هزار و ۹۰۰ گواهینامه صادر و همچنین ۲۰ هزار و ۷۷۰ خدمت انتظامی در حوزه کلانتری ها و پاسگاه ها مردم مراجعه کردند چه به صورت حضوری و چه در فضای مجازی به مردم خدمت رسانی شده و همچنین بیش از ۳هزار خدمت در حوزه صدور پروانه کسب و در حوزه ی اماکن عمومی به مردم عزیز ارائه گردیده است.

این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۵۸ هزار و ۷۴ جلد گذرنامه صادر گردیده است،یادآور شد: در حوزه وظیفه عمومی نیز ۱۶ هزار خدمت رسانی اعم از خروج از کشور و معافیت تحصیلی انجام شده است.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پلیس با عنایت به حضور در بطن جامعه و بر اساس تکالیفی که بر عهده دارد از مرکز مشاوره فعال و پرکاری که خدمات رایگان به مردم ارائه می دهد برخوردار می باشد؛ اظهار داشت: در این رابطه از ابتدای سال تاکنون ۲۶ هزار و ۴۷۸ نفر به مراکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی استان مراجعه داشته اند و همچنین در حوزه آگاه سازی های عمومی مشاوره و مددکاری ۷۱۹ جلسه برگزار در نقاط هدف با اقشار مختلف برگزار شده که ۵۳ هزار و ۱۳۵ نفر در این کلاس ها شرکت کرده اند.

سردار شجاعی نسب اظهار داشت: در حوزه ترافیک امروز این حوزه یکی از حوزه های ضروری زندگی مردم می باشد و یکی از دغدغه ها و خدمات ضروری که باید به مردم عزیز ارائه شود ودر این راستا مدیریت ترافیک و عبور و مرور و همچنین پیشگیری از تصادفات و کاهش آلام مردم این موضوعات از اولویت های پلیس در سالی که گذشت بوده است.

وی در ادامه گفت: ۲ هزار و ۷۵۵ جلسه تعاملی در سراسر استان اعم از راهبری تصادفات، کمیسیون ایمنی راه ها ،قرارگاه کاهش تصادفات در سازمان های مختلف برگزار کردیم که بتوانیم با توسعه اقدامات ایجابی و فرهنگی در واقع این موضوع را مدیریت کنیم.

سردار شجاعی نسب به امر آموزش و ارتقای فرهنگ رانندگی اشاره کرد و گفت: سازمان ها و نهادهای مختلفی در این حوزه موثر هستند و در این رابطه هزار و ۵۲۶ جلسه آموزشی برنامه ریزی شده است که ۸۰ هزار و ۴۶ نفر در جلسات مختلف مدارس، مساجد و نهادهای مختلف مورد آموزش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه در حوزه ترافیکی و برخورد با رانندگان متخلف در حوزه درون شهرها و برون شهرها یک میلیون و ۱۴۸ هزار خودور از ابتدای سال تاکنون اعمال قانون شده است ؛ افزود: در این مدت ۱۸ هزار ۹۵۸ دستگاه بصورت فیزیکی توقیف و همچنین ۲۰ هزار و ۶۰۱ دستگاه خودرو که دارای سرعت بحرانی بوده است بصورت سیستمی توقیف شده است و هزار و ۱۵۸ موتورسیکلت که تخلفات رانندگی داشتند در طرح های مختلف توقیف شدند.

سردار شجاعی نسب به کاهش تصادفات و متوفیان ناشی از آن نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری، با وجود افزایش تعداد خودروها، ما شاهد کاهش ۲۰ درصدی متوفیان تصادفات بودیم. به طور خاص، در تصادفات مرتبط با خودروهای شوتی، تعداد کشته‌ها نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۳۸ مرحله طرح مقابله با سرقت انجام شده و در این خصوص ۲ هزار و ۶۶۶ نفر سارق دستگیر شدند؛ خاطر نشان کرد: در مجموع ۵۵ درصد سرقت ها در سطح استان کشف گردیده و در این رابطه نیز تعداد ۲۶۹ نفر مالخر دستگیر گردیدند.

سردار شجاعی نسب خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۵۰ باند سارقان حرفه ای و سابقه دار متلاشی شده است ضمنا اکثر سرقت ها، سرقت های خرد بوده است ودر این ارتباط سرقت به عنف و سرقت بانک نداشته ایم و در مجموع از ابتدای سال تاکنون ۸ هزار و ۱۷۵ فقره سرقت به وقوع پیوسته که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش داشته است.

این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: بیش از ۳۵۰ جلسه در استان در ارتباط با موضوع سرقت با عنوان “قرارگاه مقابله با سرقت” اجرا شده که برخی از این جلسات نیز در استانداری و فرمانداری شهرستان های تابعه با حضور سایر سازمان ها و نهادها برگزار گردیده است.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی گفت: به جهت کنترل مجرمان حرفه ای و سابقه دار برای اولین بار در این سال های اخیر و در یک اقدام نو با

استفاده از ۱۱۵ پابند الکترونیکی سارقینی که بیش از ۴ بار سابقه سرقت داشتند نصب و با هماهنگی های لازم در رصد آنلاین پلیس قرار دارند و تحرکاتشان به صورت لحظه ای کنترل می شود.

وی در حوزه آگاهی و جعل و کلاهبرداری های مرتبط با آن خاطر نشان کرد: با مراقبتی که انجام شده ۶۶۸ حساب در رابطه با کلاهبرداران با هماهنگی مقام قضائی مسدود شده است و این حساب هایی بوده که از مردم کلاهبرداری کردند وهمچنین یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان هم که از مردم کلاهبرداری شده بود به شهروندان مسترد و برگشت داده شده است.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی با بیان این که از ابتدای سال تاکنون قریب ۲۰ تن انواع مواد مخدر کشف گردیده خاطر نشان کرد: در این رابطه ۷هزار و ۳۶۱ نفر از قاچاقچیان و خرده فروشان مواد مخدر دستگیر شده اند و هزار و ۱۳۵ دستگاه خودرو در ارتباط با مواد مخدر توقیف شده است.

وی در ادامه افزود: برخورد با کالای قاچاق توسط پلیس امنیت اقتصادی و پلیس آگاهی این ماموریت با جدیت دنبال می‌شود ک هدر این ارتباط تاکنون ۱۴۷ مرحله طرح های مبارزه با قاچاق کالا و سوخت انجام شده است و در این زمینه ۳ هزار و ۱۸۰ متهم دستگیر و ۳ هزار و ۶۳۶ خودرو توقیف شده است ضمنا ارزش پرونده های متشکله در حوزه قاچاق کالا و ارز ۳۳۵ میلیارد تومان ارزیابی گردیده است.

این مقام ارشد انتظامی در بحث قاچاق سوخت تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۸۶۷ لیتر سوخت قاچاق در استان کشف که در این رابطه ۳ هزار و ۱۰ دستگاه خودور توقیف شده است.

وی در ادامه در خصوص جرائم سایبری عنون داشت: ۴۸ درصد کلاهبرداری رایانه‌ای، ۳۱ درصد برداشت اینترنتی غیر مجاز، ۱۲ درصد هتک حیثیت و نشر اکاذیب و جرایم علیه صحت و تمامیت داده ها و سامانه های رایانه ای۴ درصد و مزاحمت اینترنتی ۲ درصد و بقیه مربوط به سایر جرائم بوده است.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه با متخلفان چهارشنبه آخر سال با جدیت برخورد می‌شود، افزود: در این مدت بیش از ۸۸ هزار و ۷۷۱ عدد انواع مواد محترقه را ماموران پلیس کشف کردند و به نوعی پیشگیری شد از مخاطراتی که برای هم استانی های عزیز ممکن است به وجود بیاد که امیدواریم چهارشنبه پایان سال بی حادثه ای انشاا… داشته باشیم.

سردار شجاعی نسب با توجه به نزدیک شدن به چهارشنبه پایان سال و ماه مبارک رمضان، تاکید کردند که برگزاری مراسمات باید به گونه‌ای باشد که حرمت این ماه زیر سوال نرود. پلیس با هرگونه ناهنجاری و بی‌نظمی در میادین و چهارراه‌ها برخورد خواهد کرد و از مردم خواست که در این ایام مراقبت لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در ایام تعطیلات نوروزی، پلیس با آماده‌باش کامل در جاده‌ها حضور خواهد داشت از رانندگان خواست که از رانندگی پرخطر، سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز پرهیز کنند. همچنین، ۳۵ هزار همیار پلیس از میان فرزندان مردم آموزش دیده‌اند تا در راستای ایمنی رانندگی با شهروندان همکاری کنند.

سردار شجاعی نسب در پایان گفت: ایستگاه‌های بین‌راهی و سیاه‌چادرها نیز در ۳۹ نقطه از استان برپا شده‌اند تا رانندگان بتوانند در آنجا استراحت کنند و خستگی خود را رفع کنند. همچنین، ۱۱۳ نقطه پرخطر شناسایی و ایمن‌سازی شده است و امیدوار هستیم که با رعایت مقررات و همکاری مردم، چهارشنبه پایان سال و ایام نوروزی کم حادثه و بی‌حادثه سپری شود و سال ۱۴۰۴با نشاط و آرامش آغاز گردد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور