رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۲۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان با همکاری و تلاش جامعه مهندسان بخش کشاورزی، مجهز به سامانه نوین آبیاری شده است که سهم زیادی در صرفه جویی منابع آبی دارد.

غلامرضا قوسی یکشنبه شب در آیین روز مهندس بیان اینکه بیش از ۳۵ هزار هکتار اراضی استان برای اجرای سامانه نوین آبیاری در حال مطالعه و در دست اجرا است اظهار داشت: در حالی که قبل از پیروزی انقلاب سیستم آبیاری های نوین و پیشرفته در استان انجام نشده است.
وی ادامه داد: اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای اینکه رسالت خود را به درستی انجام دهند باید ابتدا خود را به دانش فنی مسلح کرده تا اعتماد تولید کننده را جذب کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: باید دانش فنی اعضای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را به خریدار تبدیل کرد تا تولیدکننده به دنبال خرید دانش فنی کارشناسان بوده و نتیجه دانش فنی را تولید و درآمد ببیند.
وی عنوان کرد: در راستای اصل ۴۴ مبنی بر واگذاری تصدی گری دولت به بخش خصوصی تشکل سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با عضویت جمعیت دانش آموخته شاغل و غیرشاغل کشاورزی شکل گرفته است.
قوسی بیان کرد: با تشکیل این نظام مهندسی تمام پروژه های مطالعاتی و اجرایی بخش کشاورزی توسط بخش خصوصی اجرا می شود و سازمان جهاد کشاورزی نقش هدایت، حمایت و نظارت را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه هدف ما در بخش کشاورزی و سازمان نظام مهندسی افزایش بهره وری است یادآور شد: یکسری منابع تولید از جمله آب، خاک، نیروی انسانی و منابع تسهیلاتی در اختیار بخش دولتی و خصوصی قرار دارد که بایستی با برنامه ریزی صحیح استفاده بهینه از آن داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه افزایش بهره وری و تولید به هر نحوی مدنظر نیست ادامه داد: برای افزایش بهره وری آب و خاک نباید آن را نابود کرد لذا نظام مهندسی در این زمینه چاره اندیشی می کند.
وی گفت: یکی از عوامل محدود کننده بخش کشاورزی این است که نمی توان یافته های جدید ترویجی را درست به جامعه هدف منتقل کرد لذا باید نوع مدیریت از منابع متناسب با دانش روز تغییر کند.
قوسی افزود: در حال حاضر کشاورزی سنتی جوابگوی نیاز غذایی امروز جامعه نیست و باید آن را به صنعتی تبدیل کرد که این مهم نیاز به دانش جدید دارد که توسط جامعه نظام مهندسی کشاورزی امکان پذیر است.
وی بیان کرد: در شرایط کنونی که بستر کارآفرینی فراهم است و دولت و نظام نیز از کارآفرینان حمایت می کند باید دانش آموختگان بخش کشاورزی به عنوان یک کارآفرین خود را به جامعه معرفی کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در استان اقدامات خوبی در زمینه افزایش بهره وری، درآمد، بهبود راندمان تولید و آبیاری، استفاده بهینه از منابع انجام شده اما کماکان ظرفیت های خالی زیادی در عرصه های منابع طبیعی وجود دارد که باید از آن استفاده کرد.
وی تاکید کرد: مسلم وقتی نتوانیم جوابگوی نیاز تولیدکننده و مصرف کننده باشیم راه بهره بردار و کارشناسان فنی از هم جدا می شود.
قوسی بر ارتقای کشاورزی دانش محور، پایدار و دانش بنیان تاکید کرد و گفت: باید توسط نیروهای فنی، متخصص و ماهر بخش کشاورزی دانش روز را وارد مزرعه کرد.
وی با بیان اینکه برای خود اتکایی و خودکفایی باید از ظرفیت موجود به نحو احسن استفاده کرد گفت: در خراسان جنوبی یک زعفرانکار ۴۳ کیلوگرم در هکتار محصول تولید می کند در حالیکه متوسط تولید استان حدود چهار کیلوگرم در هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: قرار نیست همه کشاورزان این ظرفیت را داشته باشند اما باید از تجربه این افرد بهره مند شد و در کنار علم آن را به سایر بهره برداران تعمیم داد.
وی در خطاب به دانش آموختگان بخش کشاورزی و اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان گفت: دور و بر کار دولتی را خط بکشید و وارد عرصه های مختلف بخش کشاورزی شوید.
قوسی افزود: تعداد پست های سازمانی جهاد کشاورزی یکهزار و ۲۰۰ نفر است که تاکنون حدود ۷۰۰ نفر بکارگیری شده اند در حالیکه بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ دانش آموخته کشاورزی در استان داریم.
این آیین به مناسبت پنجم اسفند روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس برگزار و از ۲۰ نفر عضو ناظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی، کارشناس، تولید کننده، بهره بردار و دامدار نمونه بخش کشاورزی خراسان جنوبی تجلیل و قدردانی شد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله