رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اکنون سطح زیرکشت زعفران در استان به ۱۶ هزار و ۱۲۱ هکتار رسیده که نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.
محسن اسفندیاری اظهار کرد: تولید زعفران خشک در سال زراعی جاری با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۴۲ تُن خواهد رسید.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت زعفران مربوط به شهرستانهای قاینات با پنج هزار هکتار، سرایان با سه هزار و ۴۵۷ هکتار و فردوس با سه هزار و ۱۷۷ هکتار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: برداشت زعفران در استان از اواخر مهرماه آغاز میشود و تا اوایل آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی به عملکرد محصول در واحد سطح اشاره کرد و گفت: میانگین تولید این محصول در مزارع مستعد در هر هکتار ۲.۴ کیلوگرم زعفران خشک پیشبینی شده است.
اسفندیاری همچنین تعداد زعفرانکاران خراسان جنوبیرا ۲۳ هزار و ۵۲۲ خانوار اعلام کرد و افزود: این استان رتبه نخست کیفیت زعفران در کشور و رتبه دوم تولید این محصول را بعد از خراسان رضوی دارد.
وی در ادامه تأکید کرد: عمده تولید طلای سرخ خراسان جنوبی به کشورهای چین، امارات، اسپانیا و و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
زعفران، زرشک و عناب از محصولات راهبردی و مزیتدار خراسان جنوبی محسوب میشوند که معیشت بسیاری از خانوارهای این استان به آنها وابسته است.
نوشته و خبر نگار : دکتر حاماد عارفی نیا و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.