رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی از راهاندازی بخش کنسولی در این استان با اهدافی از جمله صدور انواع ویزا، تایید اسناد، وکالتنامه، ارسال مدارک سه جلدی، کسب خبر و انجام امور اجتماعی هموطنان مقیم خارج از کشور خبر داد.
“مهدی حیدریفرد” روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: با ارائه خدمات کنسولی بخش زیادی از مشکلات اتباع افغان و سایر مردم استان در زمینه خدمات کنسولی رفع میشود.
وی گفت: تا یک ماه گذشته ارائه امور کنسولی این نمایندگی به مردم و اتباع افغان مقیم خراسان جنوبی در مشهد انجام میشده است.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مشکلات در حوزه صدور روادید کمبود اطلاعات نزد مردم استان همچنین اتباع افغان مقیم خراسان جنوبی نسبت به روند درخواست و صدور روادید است که در این راستا نشستهایی برای شفافسازی روند صدور ویزا انجام میشود.
وی از ارائه و تبیین برنامه ۲ ساله نمایندگی وزارت امور خارجه و ارائه آن به استاندار خبر داد و گفت: کمبود فضای فیزیکی از مشکلات موجود در این نمایندگی است که رفع آن نیاز به همکاری استانداری دارد.
حیدریفرد با بیان اینکه نمایندگی وزارت خارجه در استان بازوی استانداری در ارتقای مراودات خارجه و بینالمللی است گفت: ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان وجود یک نمایندگی فعال وزارت امور خارجه را در این استان اجتنابناپذیر میکند.
وی تشکیل شورای روابط خارجی استان را از برنامههای پیشنهادی این نمایندگی به استانداری اعلام کرد و افزود: همافزایی و همپوشانی کارکردهای نهادهای استان بویژه در بخش اقتصادی از اهداف تشکیل این شورا است که در سه سطح برنامهریزی، اجرا و نظارت میتواند فعالیت کند.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با بیان اینکه نخستین اولویت در روابط اقتصادی خارجی استان باید ولایت “فراه” افغانستان باشد گفت: در این راستا روابط خارجی با ولایت فراه نقطه آغاز کار بوده و مقرر شد با والی فراه جلساتی برگزار شود و کمیسیون مشترک همکاری دو استان با ولایت فراه که اولویت روابط خارجی خراسان جنوبی است، برگزار شود.
وی بر توجه به سرمایهگذاری خارجی علاوه بر صادرات در استان تاکید کرد و افزود: در حال حاضر مرز ماهیرود درگاهی برای صادرات است و از مزایای آن برای توسعه استان چندان استفاده نمیشود.
حیدریفرد بر تقویت زیرساختهای صادراتی مرز ماهیرود تاکید کرد و گفت: ضمن اینکه رعایت نشدن استانداردهای بارگیری چه از لحاظ استانداردهای کیفی چه استانداردهای تناژ بار توسط طرف افغان در این مرز یکی از مشکلات موجود است که باید رفع شود.
وی ادامه داد: محور سربیشه – درح – ماهیرود هنور به سرانجام نرسیده است که افتتاح این پروژه میتواند نقش مهمی در افزایش صادرات داشته باشد.
وی با اشاره به در دستور کار بودن موضوع بازگشاییی مرز یزدان که نقش چشمگیری در افزایش تجارت خارجی خراسان جنوبی خواهد داشت گفت: فعالیت مرزهای ماهیرود و یزدان در نهایت به توسعه استان کمک خواهد کرد و در این راستا تغییر رویکرد و ذهنیت مدیران استانی و نگاه حمایتگرانه مقامات و مسوولان مرکز را خواستاریم.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی توجه به گردشگری سلامت را از دیگر برنامههای این نمایندگی ذکر کرد و افزود: بیرجند به لحاظ سختافزاری با وجود ۲ بیمارستان ولیعصر (عج) و رازی مشکلی در گردشگری سلامت ندارد.
وی نبود کنسولگری در ولایت فراه افغانستان را یکی از چالشها در صدور ویزا برای گردشگری سلامت عنوان کرد و گفت: در ملاقاتی که ۲ هفته گذشته با دبیر گردشگری سلامت کشورهای اسلامی داشتیم، پیشنهاد شد نشست گردشگری سلامت کشورهای اسلامی را در بیرجند برگزار کنیم.
حیدریفرد سرمایهگذاری خارجی، معرفی ظرفیتهای استان، خواهر خواندگی بیرجند با شهرهای مختلف افغانستان در حوزه اقتصادی، فرهنگی، علمی و همکاریهای علمی و دانشگاهی را از جمله برنامههای ۲ ساله این نمایندگی برشمرد.
وی همچنین اتصال خراسان جنوبی به خط ریلی چابهار – مشهد را در توسعه اقتصادی خراسان جنوبی و حمل و نقل مسافر ضروری و مهم دانست.
وی از پیگیری برای راهاندازی گمرک مرزی یزدان به عنوان یکی از برنامههای اقتصادی در استان خبر داد و گفت: امیدواریم با توجه به اینکه مرز یزدان با ولایت هرات افغانستان هممرز است این مهم برای توسعه روابط تجاری به نتیجه برسد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.