محمد محمدی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی

مقدمات ثبت جهانی روستای «افین» و روستای «چنشت» فراهم شد

مدیرکل روستایی استانداری خراسان جنوبی گفت: مقدمات ثبت جهانی روستای «افین» و روستای «چنشت» فراهم شد.

محمد محمدی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبیبا تبیین آخرین وضعیت جامعه روستایی و عشایری استان اظهار کرد: خراسان جنوبی با 151 هزار کیلومتر مربع وسعت، میزبان 310 هزار نفر از جامعه غیور روستایی و عشایری است که در یک هزار و 778 روستا و در قالب 12 شهرستان و 29 بخش سکونت دارند.

وی با اشاره به اینکه 967 دهیاری به عنوان نمایندگان حاکمیت در سطح روستاها مشغول ارائه خدمت هستند، افزود: در سال 1404 مبلغ یک‌هزار و 263 میلیارد تومان از محل منابع اعتباری مختلف به حساب دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری استان واریز شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی 2 تا 2.5 برابری را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی به تقویت زیرساخت‌های خدماتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 350 دستگاه ماشین‌آلات سنگین استان که 103 خودروی عمرانی و 222 خودروی خدماتی شامل حمل زباله و آتش‌نشانی در سطح روستاها فعال هستند.
محمدی تصریح کرد: اخیراً 50 خودروی حمل زباله سبک از محل سهمیه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به استان اختصاص یافته و خرید 13 ماشین حمل زباله نیمه‌سنگین نیز انجام شده است تا تمامی دهستان‌های استان به این تجهیزات مجهز شوند.

به گزارش خبر و هنر خراسان جنوبی وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری در روستاهای شرق کشور، از پیگیری برای ثبت جهانی روستاهای جدید خبر داد و افزود: پس از ثبت جهانی روستای «اصفهک» طبس، اکنون با همکاری میراث فرهنگی، مقدمات ثبت جهانی روستای «افین» و روستای «چنشت» (سرزمین رنگ‌ها) فراهم شده است.

محمدی با بیان اینکه جلسات متعددی در این زمینه با حضور استاندار برگزار شده، خاطرنشان کرد: روستای افین به عنوان هدف گردشگری با جاذبه‌های طبیعی و چشم‌انداز مزارع زرشک، پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد که این موضوع نقطه عطفی در توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی به طرح‌های درآمدزای دهیاری‌ها اشاره کرد و گفت: تسهیلات با کارمزد 8 درصد برای خرید ماشین‌آلات، احداث نیروگاه‌های خورشیدی و طرح‌های دامداری به دهیاری‌ها تعلق می‌گیرد که سقف آن تا 5 برابر تفریغ بودجه هر دهیاری قابل افزایش است.

وی با اشاره به دستاوردهای سفر ریاست‌جمهوری به استان، یادآور شد: با پیگیری‌های استاندار و پس از سفر دکتر پزشکیان، اعتبارات قرض‌الحسنه 4 درصدی بسیار خوبی برای اولین بار طی سال‌های اخیر به استان تخصیص یافته که بخشی از آن پرداخت شده و مابقی در سال 1405 به جامعه روستایی و عشایری پرداخت خواهد شد.

محمدی با انتقاد از تبدیل شدن روستاها به مصرف‌کننده تولیدات شهری، اظهار کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد بودیم که معیشت روستاییان به شهر وابسته شده و محصولاتی مانند نان و تخم‌مرغ از شهر به روستا می‌رود؛ ما به دنبال اجرای طرح‌های پژوهشی برای بازگشت به روزهای خودکفایی و احیای تولید در قلب روستاها هستیم.

وی با اشاره به توطئه‌های دشمنان در جنگ‌های ترکیبی و اقتصادی اخیر، بر ایستادگی مردم روستا پای نظام و انقلاب تاکید کرد و از روستاییان خواست با رعایت الگوی مصرف در بخش‌های آب، برق و گاز، دولت را در مدیریت ناترازی انرژی یاری کنند.

نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی  دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور

لینک کوتاه خبر:

https://khabarvahonar.ir/news/?p=112559

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: