معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: شاخص های ایمنی مواد غذایی به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار می گیرند.
، معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره روز جهانی ایمنی غذا گفت: بر اساس سیاست های سلامت محور سازمان غذا و دارو، شاخص های ایمنی مواد غذایی توسط معاونت های غذا و دارو سراسر کشور به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار می گیرند.
دکتر زهرا کیانی خاطر نشان کرد: پایش باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات در محصولات خام کشاورزی ، پایش محصولات تراریخته، اجرای طرح پایش محصولات غذایی و بهداشتی مورد پایش در سطح عرضه pms)) از جمله مهمترین برنامه هایی است که در همین راستا توسط معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور انجام میشود.
وی با اشاره به اجرای برنامه پایش محصولات غذایی و بهداشتی مورد پایش در سطح عرضه pms)) گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون در راستای اجرای این طرح بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ فرآورده غذای و بهداشتی توسط معاونت غذا و دارو بیرجند نمونه برداری و آزمایش شده است.
دکتر کیانی همچنین به نمونه برداری و آزمایش بالغ بر ۸۵۰ فقره محصول خام کشاورزی از سال ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: این محصولات از نظر شاخص های ایمنی سلامت از جمله باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات مورد پایش قرار می گیرند.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت موضوع آزمایش و کنترل محصولات غذایی و بهداشتی گفت: آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و بهداشتی در کنار واحدهای نظارتی نقش مهمی در تایید ایمنی مواد غذایی دارند که در همین راستا بیش از ۴۳ هزار آزمایش بر روی بالغ بر ۹ هزار ماده غذایی و بهداشتی توسط آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو بیرجند از سال ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ انجام شده است.
دکتر کیانی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع ایمنی مواد غذایی افزود: هدف اصلی ایمنی مواد غذایی، محافظت از مصرفکنندگان مواد غذایی در برابر بیماریهایی است که از غذا انتقال پیدا میکنند.
وی در پایان یادآور شد: شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال ۲۰۲۴ «ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره» است که طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذایی، صرفنظر از میزان خفیف یا شدید بودن آنها، تأکید میکند.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.