پنج پروژه اداره کل راه آهن شرق در طبس با اعتبار ۶۸۶ میلیارد و ۳۴۶ میلیون ریال در ششمین روز هفته دولت با حضور حسین عاشوری قائم مقام مدیرعامل راه آهن کشور به بهره برداری رسید.
احداث آشیانه کایرو برای تعمیرات اساسی لکوموتیوهای جدید ایستگاه راه آهن طبس از جمله این پروژه ها بود.
برای این پروژه پنج هزار مترمربع محوطه سازی و ساختمانی با زیربنای ۸۵۰ مترمربع شامل سالن تعمیرات و مجموعه اداری در نظر گرفته شد و ۱۹ میلیارد و ۳۴۶ میلیون اعتبار نیز هزینه شده است.
اجرای پروژه کنترل خودکار حرکت قطارها (ATC) در ۳۲ ایستگاه راه آهن شرق با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در طبس به بهره برداری رسید.
با وجود این سیستم هدایت بهینه و امن و کنترل کامل قطار بین مبدا و مقصد به طوری که راحتی مسافر، ایمنی، دقت در توقف، زمان سفر، صرفه جویی در مصرف انرژی، رسیدن به سرعت حداکثر و حفظ آن برای حداکثر زمان ممکن و سپس کاهش سرعت طبق پروفیل مشخص حاصل میشود.
برای اجرای این پروژه ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد که ۲۵۰ میلیارد ریال آن توسط اداره کل راه آهن شرق تامین شده است.
راه اندازی لکوموتیوهای جدید الورود چینی و واحد تعمیرات نیز از جمله پروژه هایی بود که امروز در راه آهن شرق به بهره برداری رسید.
برای تأمین دیزل، نگهداری و تجهیز واحد تعمیرات در این پروژه ۱۱۰ میلیارد ریال اعبار هزینه شده است.
پروژه اجرای عملیات سیستم علائم الکتریکی ایستگاه تل حمید نیز به بهره برداری رسید که طی آن تجهیزات و علائم الکتریکی ایستگاه تل حمید با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال نصب و راه اندازی شد.
احداث ساختمان، سردر و بهسازی ۲۴ هزار مترمربع بلوار ورودی ایستگاه راه آهن طبس نیز با حضور قائم مقام مدیرعامل راه آهن افتتاح شد.
احداث ساختمان و سردر اداره کل راه آهن شرق، شامل ۴۰ متر مربع ساختمان، ۴۰ متر طول دیوار و ۱۰۰ متر مربع پوشش سقف است که در مجموع ۷ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
همزمان با بهره برداری از پروژه ملی راه آهن بافق – مشهد اداره کل راه آهن شرق در اردیبهشت ماه ۱۳۸۴ به مرکزیت طبس و با رسالت حمل بار و مسافر شکل گرفت.
راه آهن شرق با ۹۷۸ کیلومتر خط اصلی، مانوری و انشعاب محور، ۳۷ ایستگاه باری و مسافری دارد و ایستگاه های تربت حیدریه، خواف، بجستان و طبس تشکیلاتی و مهم می باشند به عنوان بزرگترین منطقه ریلی کشور شناخته میشود.
حوزه استحفاظی اداره کل راه آهن شرق از ایستگاه کاشمر آغاز و پس از عبور از شهرهای تربت حیدریه و فیض آباد وارد استان خراسان جنوبی شده و شهرهای بشرویه، عشق آباد و طبس را به شبکه ریلی متصل و در نهایت به ایستگاه جندق در استان یزد ختم میشود.
راه آهن شرق در شاخه دیگر خود به خواف سنگان و مرز افغانستان امتداد دارد و نخستین خط آهنی خواهد بود که ارتباط شهر هرات افغانستان با کشورهای همسایه و آبهای آزاد بین المللی را از طریق شبکه ریلی کشور برقرار خواهد کرد.
طبس با ۷۲ هزار نفر جمعیت و ۵۷ هزار کیلومتر مربع مساحت در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.