استاندار خراسان جنوبی گفت: بنا بر آمار رسمی پارسال بیش از ۳۸ درصد صادرات ایران به افغانستان از بازارچه مرزی ماهیرود سربیشه انجام شد که نشان از ظرفیت بالای این گذرگاه مرزی در استان دارد.

 سید محمدرضا هاشمی  در حاشیه نشست با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه که در محل دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در خراسان جنوبی برگزار شد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای در مرز مشترک با افغانستان در اولویت استان قرار دارد.

وی با اشاره به سفر موفق و دو روزه هیات اقتصادی خراسان جنوبی به استان‌های هرات و فراه افغانستان افزود: این سفر به منظور توسعه تعاملات اقتصادی و تجاری با همسایگان شرقی انجام شد و دستاوردهای ارزشمندی نیز به همراه داشت.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در این سفر که با حضور معاون اقتصادی وزیر امور خارجه و سفیر ایران در افغانستان انجام شد با والی‌های دو استان هرات و فراه افغانستان دیدارهای متعددی انجام و جلسات مؤثری نیز با فعالان اقتصادی و تجار کشور همسایه برگزار شد.

وی بیان کرد: در این سفر فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی در حوزه‌های معدن، کشاورزی، گوهرسنگ‌ها و گردشگری سلامت معرفی شد که با استقبال خوب طرف افغانستانی همراه بود.

هاشمی با تاکید بر اینکه زمینه‌های همکاری مشترک در بخش فرآوری مواد معدنی و گردشگری سلامت مورد توجه قرار گرفت عنوان کرد: در این سفر تجار و فعالان بخش خصوصی افغانستان نیز پیشنهاداتی داشتند که مورد بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: تجار افغانستان مسیر بازارچه مرزی ماهیرود را کوتاه‌ترین راه دسترسی به بنادر چابهار و بندرعباس اعلام کرده و خواستار تسهیل فعالیت‌های تجاری و صادراتی شدند از طرفی در حوزه واردات، مشارکت در طرح‌های کشاورزی فراسرزمینی و تأمین نهاده‌های دامی مورد تاکید قرار گرفت.

 

بیش از ۳۸ درصد صادرات ایران به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شد

 

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: تجار افغان از گذشته در این استان سکونت داشته‌اند و به دلیل اشتراکات فرهنگی و نزدیکی جغرافیایی، ارتباطات تجاری آسانی بین دو طرف وجود دارد.

وی از آمادگی خراسان جنوبی برای میزبانی نمایشگاه‌های بین المللی محصولات تولیدی خبر داد و افزود: خراسان جنوبی آمادگی دارد تا با برگزاری نمایشگاه بستر مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی از کشور افغانستان فراهم کند.

هاشمی تاکید کرد: خراسان جنوبی از نظر امکانات اقامتی و زیرساخت‌های حمل ‌و نقل به ‌ویژه در شهرستان‌ها ظرفیت بالایی دارد و مشکلی در زمینه حضور تجار و فعالان اقتصادی افغانستان وجود ندارد.

وی اظهار امیدواری کرد: تعاملات بین خراسان جنوبی و استان‌های هرات و فراه افغانستان ادامه داشته باشد تا منجر به گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان دو کشور ایران و افغانستان شود.

بیش از ۳۸ درصد صادرات ایران به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شد

 

استاندار خراسان جنوبی به همراه هیات اقتصادی و تجاری استان روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۰ و ۲۱ فروردین ۱۴۰۳) به ولایت فراه و هرات افغانستان سفر کردند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و سرپرست جمهوری اسلامی ایران در کشور افغانستان نیز در این سفر دو روزه سید محمدرضا هاشمی را همراهی کردند.

در جریان سفر دو روزه به ولایت فراه و هرات افغانستان ۹ برنامه محوری پیش بینی شده با موفقیت به فرجام رسید.

دیدار با والیان دو استان فراه و هرات، بازدید از برخی زیرساخت‌های اقتصادی، نشست با تجار، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از جمله برنامه‌های این سفر دو روزه بود.

همچنین نشست مشترک با والی هرات، بازدید از شهرک صنعتی هرات، دیدار با بیش از ۷۰ تاجر و تولید کننده در ولایت هرات و بازدید از پروژه راه آهن‌ هرات از برنامه‌های روز پنجشنبه سیدمحمدرضا هاشمی در افغانستان بود.

استاندار خراسان جنوبی، روز جمعه علاوه بر دیدار با والی فراه و سرمایه گذاران و تولیدکنندگان ولایت فراه، در نشستی تخصصی با تجار افغانستانی فعال در بازارچه ماهیرود در محل استانداری فراه درخصوص راهکاری توسعه مبادلات تجاری بحث و تبادل نظر کرد.

بازدید از پروژه راه ماهیرود به فراه و نشست جمع بندی سفر با والی فرا در محل بازارچه ماهیرود هم از دیگر برنامه‌های استاندار در فراه بود.

خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام می‌شود.