استاندار خراسان جنوبی گفت: برخی داشته‌های این استان بین‌المللی بوده و کافی است دیگر استان‌ها و حتی خارجی‌ها آنها را بشناسند.

 محمدصادق معتمدیان تاکید کرد: اگر خراسان جنوبی بتواند داشته‌های ارزنده خود را به خوبی معرفی کند، محرومیت قیچی می‌شود و موتور توسعه استان، سرعت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه دغدغه‌اش تنها محرومیت استان نیست تصریح کرد: بنده معتقدم خراسان جنوبی لای دو لبه قیچی گرفتار شده و این توان استان را گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: یک لبه این قیچی، بد معرفی شدن استان است و لبه دیگر کمبودها و نبود زیرساخت‌هاست که باید برطرف شود.

کمبودها و کاستی‌ها از خراسان جنوبی معرفی شده است

وی با تاکید بر اینکه استان از محرومیت کمتر ضربه می‌خورد تا ناشناخته بودن، متذکر شد: براساس یک اشتباه، آنچه تاکنون از استان خراسان جنوبی معرفی شده، کمبودها و کاستی‌هاست در حالی که ظرفیت‌های بالقوه این منطقه، فرصت‌های بسیار خوبی برای رشد و توسعه هستند.

معتمدیان ظرفیت‌های کشاورزی و محصولات استراتژیک، ذخایر معدنی و تنوع کانی‌ها، جاذبه‌های گردشگری و آثار تاریخی متنوع، وجود اقلیم متنوع و همجواری دشت و کویر را از پتانسیل‌های منحصر بفرد نام برد که می‌توانند زمینه‌ساز توسعه برای استان باشند.

خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و حدود ۱۵ سال از استان شدن آن می‌گذرد.

این استان به لحاظ وسعت بعد از سیستان و بلوچستان و کرمان سومین استان پهناور ایران به شمار می‌رود و بیابان لوت اثر طبیعی ثبت جهانی بین این سه استان مشترک است.

خراسان جنوبی با جمعیت کمتر از ۸۰۰ هزار نفر، به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و با وجود برخی محرومیت‌ها اما از ظرفیت‌های متعدد در حوزه نیروی انسانی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار است و  استانی کشاورزی و معدنی شناخته می‌شود.