🔹استاندار خراسان جنوبی گفت: بازارچه‌های مرزی، محور توسعه روابط اقتصادی با همسایه شرقی است.
سید محمدرضا هاشمی به همراه معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، معاون برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی و هیأت همراه، پس از سفر دو روزه به کشور افغانستان، امروز از طریق مرز رسمی ماهیرود با استقبال سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی وارد استان شد.
🔹استاندار در بدو ورود به استان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی این سفر، هیأت سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی به سرپرستی معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و با همراهی معاون برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی،سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و سرکنسول‌ ایران در هرات و فراه، از استان‌های هرات و فراه بازدید کرده و نشست‌های مشترکی با والیان فراه، هرات، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی این استان‌ها برگزار شد.
🔹هاشمی با بیان اینکه خراسان جنوبی تنها استان کشور با چهار بازارچه مرزی فعال با افغانستان است، افزود: بازارچه مرزی یزدان در مجاورت استان هرات و بازارچه‌های مرزی دوکوهانه، ماهیرود و میل ۷۳ در همسایگی با استان فراه هستند و از ظرفیت‌های مهم توسعه تجارت خارجی استان محسوب می‌شوند که در این سفر بر ضرورت فعال‌سازی کامل آن‌ها تأکید شد.
🔹وی همچنین به سهم بازارچه مرزی ماهیرود در صادرات کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۳۸ درصد صادرات کل کشور از طریق این بازارچه انجام شده که نشان‌دهنده ظرفیت ویژه استان در حوزه صادرات است.
🔹به گفته وی؛ یکی از مهم‌ترین محورهای سفر، بررسی وضعیت راه ارتباطی ۱۱۷ کیلومتری ماهیرود به فراه بود که با پیگیری‌های صورت‌گرفته و قول مساعد معاونین وزارتخانه‌های خارجه و راه و شهرسازی، این پروژه به عنوان یکی از مطالبات اصلی استان در دستور کار جدی قرار خواهد گرفت.
🔹استاندار در پایان از همراهی و تلاش‌های معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، معاون برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، سرکنسولگری‌های ایران در هرات و فراه، اتاق بازرگانی و کلیه دستگاه‌هایی که در برگزاری هرچه پربارتر این سفر همکاری داشتند، تقدیر و تشکر کرد.
🔹هاشمی ابراز امیدواری کرد؛ با تداوم این تعاملات سازنده، در سال ۱۴۰۴ که به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، شاهد رونق اقتصادی هر چه بیشتر در استان خراسان جنوبی باشیم.
🔹شایان ذکر است، این سفر با هدف تقویت تعاملات اقتصادی، مرزی و منطقه‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان، در چارچوب سیاست‌های دولت چهاردهم و با تأکیدات رئیس جمهور و وزیر کشور و در راستای تحقق شعار سال” سرمایه‌گذاری برای تولید” برنامه‌ریزی و اجرا شد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور