به گزارش خبر و هنر، نشست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با دانشگاهیان خراسان جنوبی امروز برگزار شد و رؤسای دانشگاه‌های استان، مهم‌ترین چالش‌ها و نیازهای حوزه فناوری و ارتباطات را مطرح کردند.

علوم پزشکی بیرجند: فاصله ۸۰۰ کیلومتری خانه‌های بهداشت، هوش مصنوعی را ضروری می‌کند

محمود گنجی‌فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با اشاره به گستردگی مأموریت این دانشگاه گفت: «دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به‌عنوان تنها دانشگاه علوم پزشکی استان، با پوشش تمامی نقاط خراسان جنوبی مسئولیت سنگینی در حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی دارد.»

وی افزود: «فاصله طولانی برخی مراکز بهداشتی، مانند عشق‌آباد تا حیدرآبادان که حدود ۸۰۰ کیلومتر است، ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند و پردازش دقیق اطلاعات را دوچندان می‌کند.»

به گفته گنجی‌فرد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پروژه‌های هوش مصنوعی پیشتاز بوده و می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور در توسعه فناوری‌های هوشمند و بهینه‌سازی خدمات سلامت باشد.

پیام نور: عدالت دیجیتال نیازمند حمایت است

رضا زنگویی‌زاده، رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی نیز در این نشست تأکید کرد: «توسعه عدالت آموزشی در استان‌های محروم به‌ویژه خراسان جنوبی، مستقیماً به حمایت وزارت ارتباطات وابسته است.»

وی سه چالش اصلی این دانشگاه را گسترش شبکه فیبر نوری به تمامی مراکز دانشگاه، تأمین هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری زیرساخت‌ها با تعرفه آموزشی مناسب و حمایت از دسترسی دانشجویان مناطق محروم به اینترنت ارزان یا رایگان دانست.

زنگویی‌زاده خاطرنشان کرد: «در حال حاضر تنها سه مرکز پیام نور در استان به فیبر نوری مجهز هستند. توسعه این شبکه برای تحقق عدالت آموزشی ضروری است.»

فرهنگیان: توسعه زیرساخت‌ها شرط بهبود آموزش

ایرج مهدی‌زاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی نیز با اشاره به مشکلات زیرساختی گفت: «دانشگاه‌های استان، به‌ویژه دانشگاه فرهنگیان، با محدودیت شدید در دسترسی به فیبر نوری و خدمات ارتباطی روبه‌رو هستند.»

وی افزود: «مرکز شهید مدرس که به‌تازگی افتتاح شده، حتی در دسترسی به سرویس‌های تلفن همراه نیز مشکلات جدی دارد. انتظار می‌رود وزارت ارتباطات در توسعه زیرساخت‌ها، به‌ویژه فیبر نوری، مساعدت ویژه‌ای داشته باشد.»

مهدی‌زاده با قدردانی از توجه وزیر ارتباطات، توسعه فناوری را شرط اساسی ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها عنوان کرد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور