مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ازکاهش چشمگیر موارد بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در استان خبر داد و تأکیدکرد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، سازمان محیط زیست و مردم، واکسیناسیون‌های گسترده و پایش‌های مستمر، این بیماری‌ها به سمت ریشه‌کنی پیش می‌روند

به گزارش خبرگزاری از تسنیم از بیرجند، سیدمحمدمهدی احمدی،  مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی امروز در نشست خبری مطبوعاتی با محوریت بیماری‌های مشترک انسان و دام (بیماری‌های زئونوز)، ضمن قدردانی از همکاری صمیمانه دانشگاه علوم پزشکی استان و سازمان حفاظت محیط زیست، گزارشی جامع از اقدامات دامپزشکی در مقابله با بیماری‌های مشترک ارائه کرد.

وی در ابتدا با اشاره به اهمیت نقش خبرنگاران در انتقال اخبار و نظرات مردم به مسئولین گفت: همواره خبرنگاران را به عنوان چشم و زبان مردم می‌دانم و تلاش کرده‌ام که پاسخگوی سوالات و دغدغه‌های آنان باشم. ارتباط مستمر با رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق، جزو اولویت‌های ما بوده است.

احمدی در ادامه به موفقیت‌های دامپزشکی در کنترل و ریشه‌کنی برخی بیماری‌های مهم اشاره کرد و افزود: خوشبختانه بیماری‌هایی مانند طاعون گاوی، سیاه‌زخم و شارگون در استان به طور کامل ریشه‌کن شده‌اند و واکسیناسیون علیه این بیماری‌ها متوقف شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی سپس به بررسی روند واکسیناسیون هاری در سگ‌ها، گربه‌ها و سایر حیوانات پرداخت و آمار سال‌های اخیر را ارائه کرد و گفت:  در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۲۰۰ مورد واکسیناسیون سگ انجام شده که در سال ۱۴۰۳ این عدد به نزدیک ۱۰ هزار و در بهار ۱۴۰۴ حدود ۵۷۶۵ مورد بوده است.

همچنین موارد مشکوک به هاری در سگ‌ها و سایر دام‌ها نیز روند کاهشی داشته و از ۸ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۳ مورد در سال ۱۴۰۴ رسیده است.افزون براین در گربه‌ها و جانوران وحشی مانند شغال و روباه نیز موارد مثبت هاری کاهش یافته و امسال تاکنون هیچ مورد مثبت گزارش نشده است.

احمدی درباره بیماری بروسلوز نیز اظهار داشت: بروسلوز یکی از بیماری‌های شغلی دامپزشکان است و عدم ابتلا به آن در این حرفه، نشانه کیفیت کار دامپزشک است.
وی افزود: دامپزشکی استان به صورت مستمر و بر اساس پروتکل‌های ملی، نمونه‌گیری و پایش دام‌های صنعتی و سنتی را انجام می‌دهد و در صورت مشاهده موارد مثبت، دوره‌های کنترل و نمونه‌گیری کوتاه‌تر می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی همچنین آمار واکسیناسیون بره، بزغاله، گاو و گوساله اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۴۳ هزار رأس بره و بزغاله واکسینه شده‌اند که این رقم در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲۵۲ هزار راس رسید.

همچنین واکسیناسیون گاو و گوساله نیز طی سال‌های گذشته انجام شده و روند مثبت شدن بیماری‌ها کاهش یافته است.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آنفولانزای فوق پرندگان پرداخت و گفت: سال ۱۳۹۹ استان ما کانون شیوع آنفولانزای پرندگان بود و بیش از یک میلیون و دویست هزار قطعه پرنده تخم‌گذار، مادر و پولت از بین رفتند که خسارت فراوانی به مرغداران وارد کرد.

وی افزود: از آن سال تاکنون با پایش‌های مستمر و واکسیناسیون گسترده بیش از ۱۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده و خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در سال‌های اخیر گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در پایان از مسئولان خواست تا با پیگیری جدی موضوع بیمه و پرداخت خسارت به مرغداران آسیب‌دیده، حمایت بیشتری از این قشر انجام شود.

احمدی ضمن تاکید بر اهمیت همکاری بین بخشی، ابراز امیدواری کرد: با تداوم اقدامات پیشگیرانه و همراهی مردم، بتوانند بیماری‌های زئونوز را به طور کامل کنترل و ریشه‌کن کنند.

نوشته و خبرنگار : دکتر  ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور