مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: ظرفیت پهنای باند اینترنت ورودی استان اکنون به ۴۶۰ گیگابیت برثانیه رسیده که این میزان حدود هفت برابر بیشتر از مصرف فعلی استان است.
مصطفی بهی در نشست شورای مدیران واحدهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با نماینده معزز ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد اظهار کرد: میزان مصرف فعلی پهنای باند در استان حدود ۵۶ گیگابیت برثانیه است و این نشاندهنده ظرفیت مناسبی برای توسعه خدمات ارتباطی در سطح استان است که به همت شرکت ارتباطات زیرساخت تامین شده است.
وی ادامه داد: اگرچه از نظر تامین پهنای باند و زیرساخت مشکلی وجود ندارد، اما تلاش ما در لایه دسترسی و ارتقای کیفیت اتصال مردم به شبکه ملی اطلاعات متمرکز شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت توسعه ارتباطات در مناطق روستایی اظهار کرد: بر اساس تکالیف قانونی و اسناد بالادستی، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید از خدمات ارتباطی بهرهمند شوند لذا اکنون از مجموع ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، ۷۹۱ روستا معادل ۸۶ درصد، به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
وی گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۱.۱ همت (هزار و صد میلیارد تومان) برای توسعه ارتباطات روستایی در استان سرمایهگذاری شده که با شتاب خوبی در دولت چهاردهم ادامه یافته است.
بهی افزود: از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون، ۹۳ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و بیش از ۳۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی وزارت ارتباطات در این زمینه هزینه شده است که حدود هفت هزار خانوار جدید از این ظرفیت بهرهمند شدهاند.
وی اظهار کرد: اکنون ۲۰۷ روستای استان در برنامه توسعه ارتباطی قرار دارد و عملیات اجرایی ۱۲۰ سایت جدید و ارتقای ۳۹ سایت موجود در دست اقدام است که با تکمیل این پروژهها، همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی به اجرای پروژه فیبر نوری روستایی نیز اشاره کرد و افزود: هزار کیلومتر فیبر نوری از محل اعتبارات وزارت ارتباطات به مخابرات منطقه ابلاغ شده که تاکنون ۴۸۰ کیلومتر آن اجرا شده و بقیه نیز در حال اجرا است.
وی همچنین توسعه فیبر نوری منازل و کسبوکارها را از پروژههای مهم شهری عنوان کرد و گفت: در شهر بیرجند اجرای این طرح به شرکت شاتل واگذار شده و در سایر شهرهای استان نیز توسط مخابرات منطقه پیگیری میشود.
بهی با اشاره به اهمیت حمایت از کسبوکارهای دیجیتال بیان کرد: در سال گذشته، از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه، ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به ۲۰ طرح پرداخت شده که منجر به اشتغال ۷۲ نفر شده است.
وی گفت: در حوزه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیز سال ۱۴۰۳ بیش از هزار و ۳۷ نفر ساعت آموزش در حوزه فناوری اطلاعات برگزار شده است، همچنین هفت شرکت فعال در حوزه امنیت اطلاعات در استان موفق به دریافت مجوزهای ملی شدهاند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی به برگزاری رویداد فناورانه “ایثار و شهادت” اشاره کرد و افزود: این رویداد با همکاری دانشگاه صنعتی بیرجند و در چارچوب کنگره ۲هزار و ۴۰۰ شهید استان برگزار شد و با استقبال چشمگیر جوانان مستعد در حوزه تولید محتوای فرهنگی مواجه شد.
وی با تقدیر از همراهی مردم استان در توسعه زیرساختهای ارتباطی ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، هر جا برای مردم تبیین صورت گرفته، آنان با بزرگواری همکاری کردهاند و این مشارکت مردمی نقشی تعیینکننده در پیشبرد پروژههای ارتباطی در استان داشته است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: رویکرد در حوزه توسعه زیرساختهای ارتباطی، حرکت بهسمت جمعآوری کابلهای مسی و توسعه فیبر نوری است و در همین راستا سال گذشته شاهد رشد ۶۷ درصدی ظرفیت ارتباطات فیبری در استان بودیم.
اسماعیل میری افزود: فیبر نوری به دلیل ویژگیهای فنی برتر، محدودیتهای کابل مسی از جمله محدودیت در پهنای باند و تعداد خطوط تلفن را ندارد، همچنین به علت نداشتن ارزش بازیافتی، فیبر نوری در معرض سرقت قرار نمیگیرد.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در سال گذشته اظهار کرد: در مجموع ظرفیت اتصال بیش از ۲۴ هزار خانوار به شبکه فیبر نوری در استان فراهم شده و تاکنون هفت هزار خانوار به این شبکه متصل شدهاند.
مدیر مخابرات خراسان جنوبی ادامه داد:در شهر بیرجند ۲۸ درصد مناطق به فیبر نوری دسترسی دارند و در کل استان این رقم ۱۳ درصد است، اجرای فیبر در استان نسبت به سال قبل ۶۷ درصد رشد داشته و فناوری میانی VDSL نیز با ۵۲ درصد رشد همراه بوده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته ۱۵۹ کیلومتر فیبر شهری، ۱۹۴ کیلومتر فیبر روستایی و چهار کیلومتر فیبر بینشهری اجرا شد، همچنین ۱۲ شهرک صنعتی از ۱۶ شهرک استان به فیبر نوری مجهز شدند و برای چهار شهرک دیگر نیز قرارداد اجرا بسته شده که ظرف سه ماه آینده اجرایی خواهد شد.
میری یادآور شد: امسال برنامهریزی شده تا ۲۵۰ کیلومتر فیبر جدید در شهر بیرجند اجرا شود و تمام شهر تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرد.
وی درباره هزینههای خدمات فیبر نوری گفت: اکنون برای دریافت سرویس فیبر نوری حق امتیازی از مشترک دریافت نمیشود و تنها هزینه تجهیزات داخلی مانند مودم و کابلکشی داخل ساختمان به عهده متقاضی است لذا این هزینه هم بهصورت اختیاری قابل پرداخت بوده و اگر مشترک تجهیزات را خود تهیه کند، هزینهای از سوی مخابرات دریافت نمیشود.
مدیر مخابرات خراسان جنوبی ادامه داد: برای سهولت مردم، طرحی در نظر گرفتهایم که با پرداخت حدود سه میلیون تومان بهصورت اقساط، هم تجهیزات لازم، هم کابلکشی داخلی و هم یک سال اشتراک به متقاضی ارائه میشود.
وی عنوان کرد: تمام تعرفهها و هزینهها مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اعمال میشود و مردم میتوانند هرگونه تخلف را از طریق سامانه ۱۹۵ پیگیری کنند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.