رئیس امور برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه گفت: میزان تخصیص منابع عمرانی استان‌ها پایان سال گذشته از ۴۰ به ۶۲ درصد رسید که حاصل رویکرد نتیجه‌محوری بوده است.

امیدعلی پارسا  در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اظهار کرد: تخصیص این منابع در سطح ملی بیش از ۷۰ درصد است که فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده و تجربه موفقی در تخصیص اعتبارات پایان سال محسوب می شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی نیز در این بازه زمانی توانست عملکرد مالی خود را به حدود ۱۰۰ درصد ارتقا دهد افزود: خراسان جنوبی استانی با ظرفیت‌های فراوان و نیروی انسانی توانمند است که انتظار می رود این سرمایه ارزشمند در راستای برنامه‌ریزی‌های توسعه محور به کارگیری شود.

رئیس امور برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه گفت: سازمان برنامه‌ و بودجه کشور توازن در پرداخت هزینه های پرسنلی دستگاه‌های ملی و استانی، توازن توسعه میان استان‌ها و توازن در توسعه شهرستان‌ها را ملاک اصلی قرار داده است که باید به‌صورت هماهنگ در سطوح مختلف برنامه‌ریزی اجرایی شود.

وی با تأکید بر رویکرد جدید سازمان برنامه و بودجه، تصریح کرد: سبک مدیریتی جدید بر مبنای نتیجه‌، انگیزه‌ و کارشناس‌محوری شکل گرفته است اما این مدل مدیریتی زمانی موفق خواهد بود که با شایسته‌سالاری همراه باشد و اولویت‌ها به‌درستی شناسایی و دنبال شود.

پارسا یادآور شد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نه‌تنها یک نهاد اداری، بلکه موتور پیشران توسعه است پس انتظار داریم تمام ظرفیت‌های انسانی، اقتصادی و اجرایی استان با هدف افزایش کارایی و بهره‌وری در مسیر توسعه فعال شود.

وی با اشاره به سهم استان‌ها از منابع ملی گفت: سهم استان‌ها از منابع کشور باید بر اساس ظرفیت واقعی آن‌ها تعیین شود اما مقایسه صرف ارقام اعتباری بین استان‌ها، بدون در نظر گرفتن پتانسیل‌ها و نیازها، رویکردی ناعادلانه است.

رئیس امور برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه معیار اصلی در توزیع اعتبارات، عدالت توسعه‌ای و عملکرد واقعی است افزود: در مسیر تحقق برنامه هفتم توسعه، باید با نگاه، ساختار و مدیریتی نو حرکت کرد.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد منابع بودجه کشور به صورت ملی و توسط وزارتخانه‌های مربوطه تصمیم‌گیری می‌شود ادامه داد: در حالی که تنها حدود ۲۰ درصد از منابع بودجه به اعتبارات استانی اختصاص دارد و این منابع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان توزیع می‌شود.

پارسا بیان کرد: این اعتبارات عمدتاً به پروژه‌های کوچک مقیاس و محلی اختصاص دارد که در برنامه توسعه استان با رعایت انصاف و تعادل بین شهرستان‌ها و دستگاه‌های اجرایی توزیع خواهد شد.

وی گفت: امسال اعتبارات خراسان جنوبی رشد بیشتری نسبت به متوسط کشور داشته اما رشد درآمدهای این استان کمتر از متوسط کشور بوده لذا این بدان معناست که تکلیف کمتری برای تامین منابع دارد اما سهم بیشتری از منابع کشور در بخش استانی خواهد داشت.

رئیس امور برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه گفت: در این راستا، توجه ویژه به پروژه‌های ملی که تأثیر بیشتری در توسعه کل کشور و حتی منطقه دارد، مورد تأکید استاندار و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌هایی همچون راه‌آهن، بزرگراه‌ها، فرودگاه‌ها و دانشگاه‌ها از جمله پروژه‌های بزرگ مقیاس ملی هستند که توسط وزارتخانه‌های مربوطه به سازمان برنامه‌ و بودجه کشور پیشنهاد می‌شوند اظهار کرد: امیدواریم با پیگیری جدی مسئولان کشوری کریدور راه آهن شرق کشور در دستور کار قرار گیرد.

پارسا با اشاره به اینکه سرمایه گذاری زیرساختی در نیمه شرقی کشور کمتر بوده و باید در برنامه‌های ملی بیشتر مورد توجه قرار گیرد بیان کرد: حل مسئله اشتغال و بیکاری در گرو سرمایه گذاری است لذا از همه ظرفیت‌های استان باید استفاده کنیم تا با فراهم شدن زیرساخت ها مردم هم رغبت بیشتری در حوزه سرمایه گذاری داشته باشند.

وی تاکید کرد: در ۲ ماه آینده، برش استانی برنامه‌های ملی وزارتخانه‌ها برای استان‌های مختلف در سازمان برنامه‌ و بودجه تدوین خواهد شد و نمایندگان خراسان جنوبی می‌توانند پیگیر پروژه‌های عمرانی و بزرگ مقیاس باشند.

رئیس امور برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در نهایت، تاکید می‌شود که پروژه‌های بزرگ مقیاس و ملی خراسان جنوبی باید در برنامه هفتم توسعه کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد تا با بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود، توسعه استان به سرعت تحقق یابد.

در این آیین از تلاش‌های «حمید جهانشاهی» قدردانی و «علی بهدانی» به عنوان سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی معرفی شد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور